Četvrtak, Svibanj 28, 2015

Otvoreno savjetovalište za maloljetne i mlade majke

Savjetovalište za mlade majkeSavjetovalište za maloljetne i mlade majke otvoreno je jučer u sklopu Centra za socijalnu skrb u Križevcima, u sklopu projekta „Zajedno za mame“, koji provodi Udruga roditelja „Korak po korak“ u partnerstvu s Udrugom žena „Hera“ iz Križevaca, zagrebačkom Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima. Cilj je projekta osiguravanje još snažnije podrške i pomoći maloljetnim i mladim majkama u Koprivničko-križevačkoj županiji pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete.

 

Svečano obilježen Dan škole u OŠ Grgura Karlovčana

Dan škole OŠ G. Karlovčana ĐurđevacU sportskoj dvorani OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac danas je svečanom priredbom obilježen Dan škole. Učenici škole su raznovrsnim programom: pjesmom, plesom, igrokazima, recitacijama te solo glazbenim točkama prikazali dio rada izvannastavnih aktivnosti te razveselili svoje brojne uzvanike. Ravnatelj škole, gospodin Marijan Vinković i gradonačelnik Željko Lacković podijelili su priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima na županijskim i državnim atjecanjima.

   

Darovanjem državne imovine JLS-u do efikasnijeg upravljanja

Milorad Batinic HNS Djurdjevac 2015„Upravljanje državnom imovinom podrazumijeva pronalaženje optimalnih rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu i generirati gospodarski rast. Stoga će Klub zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru u saborsku proceduru uputiti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, kako bi se decentraliziralo upravljanje, ali i rasteretila državna tijela zadužena za taj posao“

 

Ema&Ema i Jan odlaze na Balkansko prvenstvo

Ema Ema JanČlanovi Karate kluba Đurđevac i osvajači državnih medalja Ema Juričić, Ema Čorba i Jan Posavac uspješno su odradili prve pripreme mlade selekcije reprezentacije Hrvatske za djecu od 10-14 godina koje su se održale u nedjelju 17.05.2015 u Samoboru. Tako se trud, koji je uložen u ovo troje karatista, isplatio nakon 5 godina napornog, neprekidnog i sistematiziranog trenerskog rada Nikole Kopričanca i Luke Cestara s novom generacijom.

   

Dani otvorenih vrata udruga 2015.

Dani udruga 2015.Na inicijativu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a povodom Dana udruga, organiziraju se Dani otvorenih vrata udruga 2015. s ciljem približavanja građanima i široj javnosti programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, posebice financirane iz javnih izvora. Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac treću godinu zaredom sudjeluje na ovoj manifestaciji, te će prostore Udruge otvoriti svim zainteresiranim građanima 28. i 29. svibnja.

 

U Bihaću osvojeno šest medalja

Karate Bihać 2015 Karate klub Đurđevac je u subotu 23.05.2015 sudjelovao na međunarodnom karate turniru BIHAĆ OPEN 2015 koji se održao u Sportskoj dvorani Luke u susjednoj BiH u gradu Bihaću. Kako je turnir bio kontrolni turnir Dječje reprezentacije BiH pred Balkansko prvenstvo koje će se održati od 29.05-31.05.2015 u Crnoj Gori (Herceg Novi) okupio je ponajbolje borce iz 5 država (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Mađarska) te je na turniru sudjelovalo ukupno 537 natjecatelja iz 58 klubova.

   

Kako do uspješnijeg upravljanja državnom imovinom?

Milorad BatinićPozivamo Vas na javnu tribinu pod nazivom „Kako do uspješnijeg upravljanja državnom imovinom?", čiji su organizatori Županijska organizacija HNS-a Koprivničko-križevačke županije te Podružnica HNS-a Đurđevac. Gost tribine bit će Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru, član Predsjedništva HNS-a, potpredsjednik Sabora te gradonačelnik Grada Ivanca.

 

Jedanaest medalja za đurđevačke karatiste

Karate Kup Vukovara 15.05.2015.U subotu 15. svibnja 2015. u Sportskoj dvorani Borovo održalo se karate natjecanje Kup Vukovara na kojem se okupilo 300-ak natjecatelja iz 31 kluba iz Hrvatske, BiH i Srbije. Karatisti Karate kluba Đurđevac nastupili su u borbama te su i sa ovog natjecanja donijeli pregršt osvojenih medalja i to tri zlatne, dvije srebrne i šest brončanih medalja.

   

Jedni na plivanje, drugi na savjetovanje

Cerine KoprivnicaU subotu 16. svibnja članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom posjetili su Gradske bazene Cerine u Koprivnici. Osim dvosatnog kupanja, organizirali su i terapijsko plivanje i vježbe u vodi koje je osmislila zaposlenica udruge Mateja Kolar, viša fizioterapeutkinja.

 

U Muzeju grada Đurđevca otvorena izložba “Slikomon”

Slikomon Djurdjevac 2015Povodom Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja, u Muzeju Grada Đurđevca u petak 15. svibnja u 19:30, otvorena je izložba Slikomon. Izložba je nastala u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, a na njoj izlaže dvadeset i pet autora, akademskih umjetnika i studenata s Odsjeka za restauriranje i konzerviranje umjetnina.

   

Đurđevački maturanti otplesali salonsko kolo

Maturanti Salonski ples 20052015 027Maturatni đurđevačke Gimnazije i Strukovne škole, svoj posljednji dan u školi, oblježili su danas plesom na glavnom gradskom trgu. Kao i do sad otplesali su hrvatsko salonsko kolo, ples nastao u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda. Hrvatsko salonsko kolo sastoji se od šest plesnih figura. Plesači izvode određene prostorne likove i figure u vrlo jednostavnom plesnom koraku. Redoslijed izvođenja figura nije stalan, a hrvatsko salonsko kolo izvodilo se sve do 2. svjetskog rata.

 

Pokušaj ubojstva u Gabajevoj Gredi

policijaPolicijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1950. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da je osumnjičenik u ponedjeljak, 18. svibnja, oko 15.30 sati na polju u Gabajevoj Gredi, nakon verbalnog sukoba s oštećenim 51 – godišnjakom u namjeri da ga usmrti iz pištolja ispalio hitac u oštećenog koji ga je pogodio u glavu.

   

Obilježena 95. godišnjica rođenja Ivana Večenaja

Večenaj 95 godina od rođenjaIzaslanstvo Koprivničko – križevačke županije danas je na mjesnom groblju u Goli odalo počast doajenu Hlebinske škole Ivanu Večenaju te na  taj način obilježilo 95. godišnjicu njegovog rođenja. Na današnji dan, kada se obilježava i Međunarodni dan muzeja župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i viša savjetnica za  kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač posjetili su rodnu kuću i Galeriju Ivana Večenaja.

 

Prometna nesreća u S. Radića u Đurđevcu

U ĐurđevcuDjurdjevac Stjepana Radica, u ulici Stjepana Radića, noćas se dogodila prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je izvijestila kako je oko 02,10 sati, zbog umora vozača koji je zaspao u vožnji, osobni automobil udario u drugi propisno parkirani automobil te potom i u stup javne rasvjete i rubnjak. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,81 promila te je zadržan do otriježnjenja u posebnim prostorijama policije.

   

7. Bushido Karate Kup Prijateljstva

Bushido Zagreb 10052015U nedelju, 10.05.2015.g. u Zagrebu, u Sportskoj dvorani Peščenica, održan je 7. Bushido karate kup prijateljstva na kojem je nastupilo 369 natjecatelja iz 40 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Članovi Karate kluba Đurđevac nastupili su u katama i borbama te osvojili 5 medalja od čega su dvije zlatne, jedna srebrna i dvije brončane medalje

 

Područna škola Budrovac u posjeti JVP Đurđevac

Posjet JVP Djurdjevac 2015 101Učenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar 14. svibnja 2015. posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu u Đurđevcu gdje ih je dočekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca, gospodin Matija Markešić. Svoje male goste podučio je tome što rade vatrogasci, kako i čime gase požar te ih upozorio da se ne smiju igrati vatrom.

   

Čestitke Podmlatkara Crvenog križa

Tjedan Crvenog kriza 2015 016Povodom Tjedna Hrvatskog Crvenog križa učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa, voditeljice  učiteljice Nade Petrović iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, 13. 05. 2015. izveli su prigodan program uz pjesmu i dramsko – recitatorski nastup u prostorijama Gradskog Crvenog križa. Na taj su način čestitali Međunarodni dan Crvenog križa.

 

Terenska nastava na Đurđevačkim Pijescima iz biologije i geografije

Terenska nastava Gimnazija 4b - Peski 2015Učenici 4.b razreda Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac te profesor geografije Josip Horvat i profesorica biologije i kemije Irena Tišljar dana 10. svibnja 2015. posjetili su Posebni geološko-botanički rezervat Đurđevačke Pijeske. Proučavajući dine barhane te pjaščarsku floru i vegetaciju te zanimljiv životinjski svijet na području Pesaka učenici su uživali učeći na drugačiji način. Terenska nastava treba biti integrirana, problemski i istraživački usmjerena što dovodi do iskustvenog i istraživačkog učenja te učenja otkrivanjem.

   

Zlatna vina Alpe Adria 2015. - poziv

Izložba zlatnih vina ĐurđevacU prostorijama Hotela Picok u Đurđevcu održati će se međunarodna manifestacija “Zlatna vina Alpe Adria 2015.” Na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s kvalitetnim i vrhunskim sortnim vinima ocijenjena kao “zlatna vina” na izložbama, a uzorci će se zaprimati od 11. do 15. svibnja od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama Udruge vinogradara i voćara Đurđevac. Predsjednik Udruge gospodin Marijanko Ređep (091 506-2806) vam može dati sve informacije o postupku uzorkovanja.

 

Druženje šest udruga iz tri županije u Đurđevcu

zajednickaVeć tradicionalno početkom svibnja u prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac održava se druženje udruga djece s teškoćama i odraslih osoba s mentalnom retardacijom. Tako smo u subotu 09. svibnja ugostili naše prijatelje iz Udruge Srce Sv. Ivan Zelina, Ludbreškog sunca Ludbreg, Udruge Sunce Novi Marof, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.

   

Može li hostel "Peski" u Prvić Luci biti profitabilan?

Konferencija 08052015Projekcijski plan upravljanja gradskim hostelom „Peski“ u Prvić Luci izradio je i predstavio đurđevački HDZ prošli petak na konferenciji za medije. Njime se predviđa, uz 55% popunjenosti kapaciteta, dobit od 200.000 kuna koju bi ostvarilo sedmero zaposlenih, a sve to po prihvatljivim cijenama. Taj plan će dostaviti gradonačelniku Željku Lackoviću kako bi utjecali na donošenje odluke o odustajanju od prodaje hostela.

 

Majčin dan u Budrovcu

Majčin dan 2015.„Sretan ti praznik mama, sretan ti ovaj dan, neka ti život mama, ispuni svaki san!„ Tako su pjevali učenici Područne škole Budrovac na priredbi povodom Majčinog dana, 8. svibnja 2015. svojim mamama, bakama i ostalim gostima. Pjesmom, plesom, igrokazom i recitacijom, koje su uvježbavali sa svojom učiteljicom Olgom Lazar, zahvalili su se mamama na brizi, ljubavi i nježnosti kojom svaka majka obasipa svoje dijete.

   

Osvojili 10 medalja u Maloj Subotici

Mala Subotica 2015U organizaciji Karate kluba Mala Subotica u sportskoj dvorani OŠ Mala Subotica 02.05.2015. godine održan je Karate turnir "3. STYLE CUP MALA SUBOTICA 2015.". Na natjecanju je nastupilo 257 natjecatelja iz 28 klubova, a za Karate klub Đurđevac nastupilo je 10 natjecatelja u 12 kategorija i osvojili su dvije zlatne, šest srebrnih i dvije brončane medalje te se pozicionirali na 6. mjesto u ukupnom poretku klubova po broju osvojenih bodova.

 

Nikola Cik novi predsjednik đurđevačke Matice Hrvatske

Stari i novi predsjednik ogranka MHDJOgranak Matice Hrvatske u Đurđevcu održao je 7.svibnja 2015. skupštinu na kojoj su usvojena nova pravila usklađena s novim Zakonom o udrugama te izabrano novo vodstvo. Naime, staro je vodstvo, na čelu s prof. Zdravkom Selešom, koji je predsjednik ogranka bio od 1996., uspjelo umjesto članova koji su se pasivizirali okupiti grupu mladih, zainteresiranih matičara, koji će na dobrim temeljima nastaviti s kulturnom i prosvjetnom djelatnošću ogranka.

   

Lackovićeve prijetnje

Logo HDZNakon što smo objavili priopćenje Gradskog odbora HDZ-a Đurđevac pod naslovom "Javni poziv za objavu kupoprodajnih ugovora", u lokalnim tjednim novinama mogli smo pročitati svojevrsni odgovor na to priopćenje. Tom prilikom gradonačelnik grada Đurđevca, Željko Lacković, zaprijetio je kaznenom prijavom protiv Hrvoja Paraga, predsjednika GO HDZ-a Đurđevac. To je bio razlog za još jedno priopćenje koje vam prenosimo u nastavku.

 

Od Kine do Hrvatske

Od Kine do Hrvatske Gradska knjižnica Đurđevac nastavila je niz putopisnih predavanja srijedom, te je 6. svibnja ugostila mlade avanturiste iz Zaprešića, Nadu Miličić i Tomislava Dleska koji su se odlučili na vrlo neobičan pothvat, a to je putovanje od Kine do Hrvatske električnim skuterima. Iako ni sami nisu vjerovali da će uspjeti, put koji je trajao osam mjeseci odveo ih je kroz devet zemalja i 14 000 tisuća kilometara, pustinjom i makadamom u različitim vremenskim uvjetima.

   

Generalna proba Gradskog kazališta - ulaz besplatan

Pidžama za šesteroKao što je većini Vas poznato, predstava Gradskog kazališta Đurđevac "Pidžama za šestero" je na 12. županijskoj smotri kazališnih amatera dobila nagradu za najbolju predstavu, što znači da s njome ide na 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji se prvi dio održava ovog vikenda, od 8. do 10. svibnja 2015. u Pazinu. Iz tog su razloga odlučili održati otvorenu generalnu probu u Domu kulture u petak, 08.05.2015. u 19:30 sati.

 

Odabrane skladbe za 13. Međunarodni festival “Kukuriček” 2015.

Kukuricek 2014Raduje nas da u našem gradu postoji institucija koja profesionalno i na vrijeme odrađuje svoj posao. Tako je ocjenjivački sud Međunarodnog dječjeg festivala „Kukuriček“ – 2015. od pristiglih radova odabrao izvođače i skladbe koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u Đurđevcu, a ukupno ih je dvadeset. Na festivalu će 20. lipnja 2015. godine nastupiti:

   

U tamburi nema nemogućeg

Tamburaši MjesecaTamburaši Mjeseca više su od samog šarmantnog naslova. To je tamburaški sastav okupljen 2010. godine isključivo u svrhu podizanja zabave na najvišu razinu te takvim stavom izvući ono najbolje od ljudi - sreću, smijeh i veselje. Ovaj tamburaški sastav čine četvorica vokalista i instrumentalista od postojanja Tamburaša Mjeseca pa sve do danas u originalnoj postavi: S. Pokos, D. Pokos, R. Kežman, K. Makšan.

 

Dan Općine Novo Virje

bregunicaslava Dana Općine Novo Virje započela je u četvrtak 26. travnja gostovanjem dramske sekcije HKUD-a Frankopan iz Ferdinandovca u društvenom domu u Drenovici dok je u četvrtak, 30. travnja održan susret područnih škola Općine Novo Virje-PRO Drenovica. Središnji događaj manifestacije 1. svibnja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje kojoj je uz brojne goste i uzvanike prisustvovao župan Darko Koren.

   

Uspješan nastup karatista u Zagrebu

ZG 01U subotu 25.04.2015 u Zagrebu je održan tradicionalni ''karate Memorijal Zagreb'' na kojem je nastupilo 373 natjecatelja iz Hrvatske i Italije. Na natjecanju je Karate klub Đurđevac nastupio u borbama sa 5 natjecatelja i u jakoj konkurenciji su opet bili uspješni i osvojili 7 medalja od čega su 3 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane te time zauzeli visoko 6. mjesto u ukupnom poretku klubova od njih 42.

 

Obilježena 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak

Bljesak 2015U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojno - redarstvene akcije Bljesak u četvrtak 30. travanja, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal upriličili su prijem za predstavnike županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruge specijalne policije Ban. U ime župana i u svoje osobno ime, zamjenici su zahvalili predstavnicima Udruga na  njihovom doprinosu i značajnoj ulozi u domovinskom ratu. Osvrnuli su se na suradnju županije i udruga u prethodnom razdoblju te razgovarali o unapređenju suradnje u budućem periodu. 

   

Izložba Stanka Posavca "Pejzaži" i Zbirka Hranimira Hloušeka

Izložba Posavec-Hloušek 2015 U galerijskim prostorima Muzeja Grada Đurđevca otvorene su dvije izložbe. Najprije su predstavljeni „Pejzaži“ gospodina Stanka Posavca, 25 apstraktnih voštanih pastela na papiru. Uvodnu riječ dala je privremena ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel. O izložbi je govorio ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Marijan Špoljar. Vrijednost apstrakcije, dodao je, leži u poticanju publike na razmišljanje, propitkivanju vlastitih svjetonazora i tradicije.

 

Upravljanje projektnim ciklusom

Aktivnosti udruge U petak 24. i subotu 25.travnja završen je treći i posljednji dio sedmodnevnih radionica pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom“. Radionice su se održavale u prostorima Udruge Srce Sv. Ivan Zelina koja je nositelj projekta "Zajedno jači" koji se financira iz Europskog socijalnog fonda i Vlade Republike Hrvatske. Sedmodnevna radionica „Upravljanje projektnim ciklusom“ namijenjena je onima koji žele ulagati u sebe i svoje vještine kako bi razvijali socijalne usluge u svojoj zajednici.

   

Izložba Ex librisa dr. Drage Novaka

Ex LibrisGradska knjižnica Đurđevac u četvrtak, 23. travnja otvorila je izložbu Ex librisa dr. Drage Novaka, vrhunskog intelektualca i počasnog građanina Đurđevca. Izloženi  Ex librisi su umjetnički grafički radovi malog formata koje se stavljaju na unutarnju stranicu korica knjiga. Sve prisutne pozdravila je Ravnateljica Gradske knjižnice, dok se za glazbeni dio pobrinuo Duo Sonorus.

 

Likovna kolonija Kloštranske palete

Likovna kolonijaUdruga " Kloštranska paleta" iz Kloštra Podravskog nastavlja i dalje s promicanjem likovne umjetnosti putem organiziranja likovnih kolonija. Za predstavljanje ovog projekta odabran je mjesec travanj, točnije 25. travanj 2015. budući da je to vrijeme kada vremenske prilike dozvoljavaju umjetnicima - slikarima, rad na otvorenom prostoru. Pozvani su likovni autori različitih slikarskih koncepcija ali jednake kreativne snage kako bi se predstavili Hrvatskom lovačkom savezu u što intrigantnijem izdanju.

   

Izložba vina Đurđevo 2015

Izložba vina 2015Udruga vinogradara i voćara Đurđevac povodom Dana grada Đurđevca prošlog je vikenda organizirala 32. međunarodnu izložbu vina „Đurđevo 2015“ te večer Zlatnih vina koje su održane u hotelu Picok. Izložbu je otvorio zamjenik župana ujedno i predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Darko Sobota koji je pozdravio sve okupljene te čestitao vinarima na postignutim rezultatima.

 

Simulator prevrtanja

Simulator prevrtanjaU četvrtak 23. travnja od 09,00 do 13,00 sati ispred zgrade policijske postaje Đurđevac, u sklopu obilježavanja „Đurđeva“, Policijska postaja Đurđevac i Auto klub Đurđevac osigurali su „Simulator prevrtanja“ kojeg je ustupio HAK. Radi se o vozilu postavljenom duž uzdužne osi na osovinu koja se okreće i vozač koji sjedi u vozilu može osjetiti što se događa sa njime prilikom okretanja vozila, odnosno u slučaju prometne nesreće.

   

Knjižuljenje u Gradskoj knjižnici

KnjižuljenjeU Gradskoj knjižnici  Đurđevac, 22. travnja 2015. obilježili smo Noć knjige pričaonicom i radionicom za najmlađe na Dječjem odjelu, gdje su djeca učila o vitezovima i izrađivala koplja,koja su kasnije isprobali i parku. Osim što smo ovom radionicom obilježili Noć knjige, također smo  tu večer posvetili i zaštitniku Grada Đurđevca, Sv. Jurju.  Knjižuljenjem, odnosno, knjižnim kvizom, za učenike Gimnazije i  Strukovne škole Đurđevac, htjeli smo mladima približiti radost čitanja i ljepotu literarnog svijeta kroz šarolika i raznolika pitanja iz književnosti, gdje su učenici pokazali zavidno znanje iz tog područja, a samim time zaslužili su i vrijedne nagrade.

 

Sigurno u prometu

Registracija bicikalaDana 22. travnja 2015. god od 10,00 do 14,00 sati Auto-klub Đurđevac u suradnji sa Policijskom postajom Đurđevac proveo je vježbu spretnosti upravljanja biciklima za učenike petih razreda „Sigurno u prometu“. Vježba je održana na biciklističkom poligonu kod OŠ G. Karlovčana u Đurđevcu, a svi sudionici vježbe kao i učenici ostalih razreda, navedenom prilikom, registrirali su svoje bicikle. Ukupno je registrirano 87 bicikala.

   

RASCO d.o.o. i Max Holder GmbH pokreću strateško partnerstvo

MUVORASCO d.o.o. i Max Holder GmbH pokreću strateško partnerstvo s ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje malih komunalnih vozila. RASCO u suradnju unosi svoj proizvod, MUVO, koji će se prodavati kroz Holderovu distribucijsku mrežu pod markom HOLDER MUVO. Svojim dizajnom i funkcionalnim karakteristikama MUVO idealno nadopunjava Holderovu ponudu vozila, čime ova njemačka kompanija s dugogodišnjom tradicijom širi svoj proizvodni portfelj u segmentu multifunkcionalnih komunalnih vozila.

 

Gradonačelnik zabranio proslavu

Grah 01052013 0111U ovom našem malom gradu iznenađenjima nikad kraja, a ovaj put se "vodi rat" oko kuhanja graha za Praznik rada. Tradiciju gradskog SDP-a preuzima Grad Đurđevac i TZ grada Đurđevca, pa će oni tako ove godine organizirati kuhanje graha u šumi Borik. Kako je došlo do zamjene uluga u ovom tradicionalnom okupljanju, pročitajte u priopćenju Gradske organizacije SDP-a grada Đurđevca. Da li i oni sada mogu očekivati prijetnju kaznenom prijavom, kao i HDZ-ovac Hrvoje Parag?

   

Seminari, supervizija, posjeti i izlet

ZagrebU petak 17. travnja i subotu 18. travnja, u sklopu projekta „Zajedno jači“, u kojem je naša Udruga za pomoć osobama s mentalnom retrdacijom Đurđevac jedan od partnera Udruzi Srce Sv. Ivan Zelina, u prostorima poslovne zgrade INA-e u Đurđevcu održana je dvodnevna radionica o timskom radu, komunikacijskim vještinama i razrješavanju sukoba.

 

Javni poziv za objavu kupoprodajnih ugovora

Fiserovo Kupoprodaja nekretnina u Đurđevcu je mnogima i dalje top tema u razgovorima i ne silazi s "dnevnog reda", ponajviše zbog cijene koju je (ili će) Grad platio. Sa time se ne mire niti u Gradskom odboru HDZ-a Đurđevac koji nam je poslao priopćenje u kojem se od gradonačelnika Željka Lackovića traži da objelodani kupoprodajne ugovore.

   

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

Ivan FučekU prigodi svečane proslave DIJAMANTNOG JUBILEJA - 60. godine svećeničkog života i MLADE MISE održane u Navečerje Uznesenja Blažene Djevice Marije 1955. godine prof. dr. Ivan FUČEK D.I. danas slavi najljepši jubilej u ozračju svetkovine Sv. Jurja mučenika, zaštitnika i patrona đurđevečke župe i Grada Đurđevca, u okružju svojih dragih župljana, uz nazočnost mnogih svećenika, preuzvišenog varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, prijatelja i rodbine.

 

Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda

TomosOd 20. do 25. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, ali i na području ostalih policijskih uprava, provesti će se akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2015." Ovim putem pozivamo sve vozače i vlasnike mopeda i motocikala da sudjeluju u provedbi preventivne akcije i izvrše besplatne preventivne tehničke preglede svojih vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

   

Stranica 1 od 14

Miljenko Šestak

Nova vijest

Put u svemir

Put u svemir

Jednom davno davno… 3. srpnja 1947. pokraj gradića  Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko evidentno se srušila letjelica čiji su tragovi ostavili jednu od najvećih zagonetki 20. stoljeća. Različita nagađanja o tome koje je porijeklo srušene letjelice stvorila su urbani mit...

Opširnije...

Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha

Gdje se (ne) nalazi duša? Promišljanje o izvoru života (ili mladosti)…. Složimo li se oko toga da svatko od nas ima specifičan samosvojstven osjećaj da mu se samosvijest nalazi u glavi točno na području prednjeg čeonog režnja, iza očiju, tada se pozivamo i na činjenicu da sebe doživljavamo...

Opširnije...

(Ne)Postoji li duša? Razmatranje o strahu od smrti….

Sofioterapija (sophiotherapy) - Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha  Pretpostavimo li da sasvim izvjesno znamo da je barem jedan dio nas besmrtan ili barem trajan sve ostalo u našem životu bilo bi mnogo lakše i sve bismo tegobe mnogo jednostavnije podnosili. Osobno iskustvo...

Opširnije...

Stela Kolar

Nova vijest

Kao Juda

Kao Juda

Kada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao izdajnički poljubac smrti njegov um je bio pomućen pohlepom za novcem do te mjere da više nije...

Opširnije...

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi sve već na prvi pogled. Prepoznaje namještene osmjehe i uvučene trbuhe ali uvijek strpljivo i...

Opširnije...

Sveti Valentine, čuj me!

Sveti Valentine, čuj me!

O sveti Valentine vjerujem da nisi mogao ni slutiti kada si bio još ovdje kako ćemo slaviti tvoj dan. Sigurno se smješkaš s nebesa kada nas gledaš u Valentinovskoj euforiji i laska ti što smo taj 14. veljače nazvali - Valentinovo, po tebi dragi svećeniče i mučeniče. Odsjekli su tvoju svetu...

Opširnije...

Johnnie Walker

Nova vijest

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Izbori su pred nama. PR-ovci dolaze na svoje. U izbornoj kampanji dopuštena su svakojaka lupetanja. Đapić je jednom odgovorio na upozorenje novinara na jednu njegovo predizborno obećanje: Nemojte me za to prozivati, to sam rekao u predizbornoj kampanji. Originalan je bio i Ivo Banac na ministarskom...

Opširnije...

O obitelji i nekretninama

O obitelji i nekretninama

Obitelj nije samo prirodni i temeljni oblik ljudske zajednice. Ona je u našim uvjetima presudni oblik opstanka pojedinca i društvene zajednice. Svjedoci smo osmišljenog relativiziranja njezinih funkcija, nastojanja brzog razbijanja i napuštanja obitelji mladih naraštaja. Sve to u interesu kapitala...

Opširnije...

NP Sjeverni Velebit - šume danas

NP Sjeverni Velebit - šume danas

Posljedice pasivne zaštite prirode (temeljene na mjerama zabrana) Donedavno profesionalno, a sada kao zaljubljenik u našu veličanstvenu planinu Velebit, više od dvadesetak godina redovito prolazim njezinim najatraktivnijim područjima, pa svakako i Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit. Taj kontinuitet...

Opširnije...

Crtice iz šumarske povijesti

Crtice iz šumarske povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku povijest, stručno i kulturno nasljeđe. Danas, kada kroz reprezentativnu palaču HRVATSKOG...

Opširnije...

O liberalizmu

O liberalizmu

Polazeći od poznatog načela demokracije: „Spreman sam dati svoj života za vaše pravo da iskažete svoje mišljenje i kada se ne slažem s njime!“ odlučio sam napisati svoje mišljenje o politici liberalizma.

Opširnije...

Đuro Janči

Nova vijest

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

U prigodi svečane proslave DIJAMANTNOG JUBILEJA - 60. godine svećeničkog života i MLADE MISE održane u Navečerje Uznesenja Blažene Djevice Marije 1955. godine prof. dr. Ivan FUČEK D.I. danas slavi najljepši jubilej u ozračju svetkovine Sv. Jurja mučenika, zaštitnika i patrona đurđevečke...

Opširnije...

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

U drugoj polovini 19. stoljeća dolazi do gospodarskog i društvenog preokreta uslijed progresivne industrijalizacije hrvatskog društva. Novi izumi i strojevi sve više zamjenjuju radnika, uništava male obrtnike.

Opširnije...

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“ GRAD ĐURĐEVAC 2015. Naslovljeno na: GRAD ĐURĐEVAC gosp. Martin MAHOVIĆ Stjepana Radića 1 ĐURĐEVAC

Opširnije...

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

SLOBODA GOVORA i SLIKOVNO IZRAŽAVANJE ne može biti NEOGRANIČENA, zaogrnuta floskulom “ljudskih prava i tolerancije“. TKO TO IMA PRAVO da kroz umjetnost i satiru - KARIKATURU vrijeđa vjeru jednog naroda... KARIKATURA svojim likovnim i jezičnim izričajem šalje najjaču poruku o izokrenutim...

Opširnije...

Dado Vuks

Nova vijest

Prolaznost – Transorieta

Prolaznost – Transorieta

Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život...

Opširnije...

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Danas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost kune nasuprot neke održive svjetske valute, gdje je domoljublje postalo duboko precijenjena i...

Opširnije...

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 24.05. - 31.05.2015. Nedjelja, 24. 05. 2015. – NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI (SVETKOVINA)           09:00 – ŽUPNA          ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 90/15 Br. 90/15*24.05.-31.05.2015.*PEDESETNICA – DUHOVI „Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima.“ (1 Kor...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Najnovije kolumne

 • 1
 • 2
 • 3

Posljednji komentari članaka

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 723 
 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska

Vrijedi pogledati

pohranjeno_u_arhivu_weba_logo