Ponedjeljak, Rujan 22, 2014

Ponovno najbolja esperantska recitacija

DSCF6148U nedjelju, 21. rujna, đurđevački su esperantisti ponovno dali bogat doprinos manifestaciji “Esperantisti Bjelovara svome gradu”. Naime, otkako je prije nekoliko godina obnovljeno Društvo esperantista Bjelovara, razvila se bogata suradnja bjelovarskih i đurđevačkih esperantista pa se u Bjelovaru Đurđevčani već osjećaju kao kod kuće i dalje planiraju zajedničke projekte.

 

Savjetovanje, kamp i edukacija

EDUKACIJAPredsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac Kristinka Štefan sudjelovala je u srijedu 17. rujna na savjetovanju posvećenom novom Zakonu o udrugama, a koje je organizirano u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u organizaciji časopisa Udruga.hr. Na savjetovanju se okupilo više od 500 predsjednika/ica i djelatnika udruga iz cijele Hrvatske.

   

Eko Škola Fedinandovac

Djecji bend Zacarani PlanetPočetkom školske godine 2013./2014., u Osnovnoj školi Ferdinandovac javila se ideja o provođenju Eko projekta koji bi predstavljao samu osnovnu školu u Ferdinandovcu. Tako su svi marljivi učitelji te škole užurbano počeli osmišljavati dijelove svojeg Eko projekta, te započeli njegovu realizaciju koja se sastojala od nekoliko radionica, snimanja video spota te pregršt aktivnosti za sve učenike predmetne nastave koji pohađaju tu školu.

 

Poštujte naše znakove

photo 4U sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove” u četvrtak 18. rujna započela su predavanja za učenike prvih razreda osnovnih i područnih škola na području Policijske postaje Đurđevac. Prvi dan predavanja, između ostalih škola, posjećena je i Područna škola za djecu s teškoćama u razvoju, a djeci su date osnovne upute za sigurno sudjelovanje u prometu, podijeljeni su im reflektirajući ovratnici te edukativne slikovnice.

   

7. Mala olimpijada područnih škola

Mala olimpijada u ČepelovcuUčenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marinom Patačko, Bojanom Bionda i Martinom Krajcar Baltić  obilježili 18. rujna 2014., Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti. Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Marina Patačko, nakon čega su kroz sat likovne kulture crtali olimpijske krugove i baklje s olimpijskim plamenom.

 

Okrugli stol o Mati Kudumiji

KudumijaU srijedu, 17.rujna u prepunoj Knjižnici Đurđevčani su se prisjetili Mate Kudumije, zavičajnog pisca i prvog stručnog knjižničara. Na okruglom stolu o Kudumiji su govorili Božica Jelušić, Zdravko Seleš, Ivan Pleadin, Vesna Brozović. Bili su nazočni i članovi obitelji Kudumija: Branka, Neven i Dunja, a sjećanja na oca živopisno je iznosila Dunja Kudumija. U ime Grada Đurđevca sve nazočne pozdravila je Kristina Benko Markovica.

   

Donijele 6 medalja iz Zagreba

Zagreb kup 2014Karate klub Đurđevac nastupio je u nedjelju 14.09.2014. na trećem po redu Zagreb karate kupu, turniru u organizaciji Zagrebačkog karate saveza. Turnir je održan u sportskoj dvorani "Kutija šibica", a na turniru je nastupilo oko 920 natjecatelja iz 10 država (Austrija, BiH, Hrvatska, Mađarska, Italija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka i Slovenija). Klub je nastupilo sa 7 svojih natjecatelja koji su osvojili 6 odličja od čega su dva zlatna, dva srebrna i dva brončana čime su bodovno zauzeli visoko 9. mjesto u konkurenciji 65 klubova.

 

Proglašena opća opasnost uz Dravu

Obrana od poplavaDogovoreno je i da se otkaže nastava u matičnim osnovnim školama: Drnje, Ferdinandovac, Gola, Đelekovec, Legrad, Hlebine i Molve dok ne prođe opasnost vršnog vala. Na području ugroženih općina otkazuje se i boravak djece u vrtićima. U prostorijama Županije jutros je održan hitni sastanak Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, a zbog izuzetno visokog vodostaja Drave župan Darko Koren proglasio je izvanredne mjere obrane od poplava temeljem proglašenja izvanrednog stanja na državnoj razini.

   

Upozorenje! Ne koristite vodu iz bunara

voda slavinaUpozorava se stanovništvo na poplavljenom području koje se koristi vodom iz bunara da voda nije zdravstveno ispravna te se ne smije piti, niti koristiti za pripremu hrane i osobnu higijenu. U utorak, 16. rujna 2014. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je izvanredni sastanak na temu obrane od poplava. Ustanovljeno je kako se na područjima zahvaćenim poplavama moraju provoditi mjere opreza kako bi se spriječila pojava epidemija.

 

Naj žena je Štefica Horvat iz Ždale

IMG 4758U Novigradu Podravskom je održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koji je svečano otvorio župan Darko Koren. Priredbu su uveličale pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičićsaborski zastupnici dr. Stjepan Milinković i Branko Hrgte županijski, gradski i općinski dužnosnici. Bio je to festival radišnosti, svestranosti i kreativnosti žena, koje žive u ruralnim podravskim područjima.

   

Sigurno u školu s HAK-om

HAK Djurdjevac 2014 009Dana 11. rujna 2014. g. u 10,00 sati, Auto klub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su, u sportskoj dvorani OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu, proveli preventivnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“. U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića „Maslačak“ u Đurđevcu i djeca prvih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Učenici osnovne škole te najstarija dobna skupina djece iz vrtića pokazali su na postavljenom poligonu vještine upravljanja romobilima, rolama i drugim prometalima.

 

Međimurje open 2014.

Medjimurje Open 2014Odlični rezultati nakon ljetne stanke - 6. mjesto u ukupnom poretku klubova po broju osvojenih medalja. U subotu 06.09.2014. u Čakovcu je održan 18. po redu međunarodni karate turnir „Međimurje open 2014“ na kojem je nastupilo 80 klubova sa ukupno 589 natjecatelja iz 6 država (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina,Kanada). Karate klub Đurđevac nastupio je sa 11 svojih natjecatelja i osvojio 9 medalja od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i četiri brončane čime smo zauzeli visoko 6. mjesto u ukupnom poretku klubova prema broju osvojenih medalja.

   

Koprivničko smeće u Đurđevcu

zavist zlobaGrađani Koprivnice ne trebaju brinuti, neće im se dogoditi napuljski scenarij. Naime, predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb kazala je kako je nakon deložacije Komunalca s Piškornice pronađeno rješenje za odlaganje otpada s koprivničkog područja. - Grad Đurđevac odobrio nam je da u sljedećih 30 dana možemo odvoziti i odlagati otpad na odlagalištu otpada Peski u Đurđevcu. Željela bih ovom prilikom zahvaliti gradonačelniku Đurđevca Željku Lackoviću što nam je to omogućio - rekla je Maja Hleb.

 

Hrvatski olimpijski dan 2014.

Hrvatski olimpijski dan 2014Rujan je mjesec sa najviše učesnika u sportskim natjecanjima i događanjima, a počinje obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana. Ove godine obilježava se dvadeset i tri godine od osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatski olimpijski odbor utemeljen je 10. rujna 1991. godine. Ciljevi HOO-a su skrb o širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi u športu, poticanje, promicanje i skrb o cjelokupnom hrvatskom športu te njegovo predstavljanje pred MOO-om i odgovarajućim međunarodnim športskim organizacijama i udruženjima, usklađivanje, poticanje i skrb o aktivnostima nacionalnih športskih saveza, skrb o razvoju i promicanju športa na državnoj razini te poticanje organizacije i usklađivanje športa na razini županija, gradova i općina, kao i poticanje i skrb o svekolikom hrvatskom športu.

   

Župan službeno otvorio PŠ Sigetec

PS Sigetec 2014Povodom početka nove školske godine župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima u ponedjeljak, 8. rujna obišli su prostore Područne škole Sigetec te prostore dječjeg vrtića. Nakon prigodnog programa koji su pripremili učenici i njihove učiteljice župan je i službeno otvorio zgradu Područne škole Sigetec. U sklopu programa župan je podijelio sigurnosne krijesnice učenicima prvog razreda te obišao i ostale učenike kojima je poželio uspješnu školsku godinu. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić. Načelnik Općine učenicima je uručio besplatne bilježnice koje je osigurala Općina.

 

Festival žena iz ruralnih područja KKŽ

Festival zena 2014Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u okviru djelovanja i primarne zadaće, usmjerava aktivnosti i prema ženama u ruralnim područjima. Stoga u okviru projekta koji traje četvrtu godinu organizira Festival žena iz ruralnih područja, koji će se održati u subotu 13. rujna u Sportskoj dvorani OŠ "Prof. Blaž Mađer" u Novigradu Podravskom. Budući da je Festival manifestacija čija će se završna priredba održati u sklopu Susreta četiriju Novigrada, bit će to posebna prilika prezentacije vrijednih podravskih žena, njihovog života i svestranosti, kao i naše tradicije i kulturne baštine. Na susretu će biti prijatelji iz Novigrada na Dobri te Istarskog i Zadarskog.

   

Meteorološka radionica

P8260065Meteorološka radionica bila je zadnja radionica u sklopu Ljeta u knjižnici 2014. Radionicu su vodilI: Amalija Božiček, Nikola Vikić-Topić i Antonio Stanešić, a radionici su se priključili roditelji i profesori. Cijela radionica bila je izuzetno zanimljiva i dinamična. Bilo je tu malo predavanja, malo kvizova, malo izrade određenih meteoroloških mjernih instrumenata, simulacije tornada, izrada vjetrokaza, a najviše pitanja znatiželjne djece. Radionica je završila ispred Gradske knjižnice na trgu, gdje su djeca s meteorolozima promatrala i prepoznavala oblake.

 

Završna pričaonica

PricaonicaS radom su završile pričaonice za predškolce u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Na završnom druženju uz gricaklice i sokove podijeljene su diplomice za predškolce koji će krenuti u prvi razred. Diplomice su dobili: Stjepan Miloš, Martina Megec, Florian Axel Stankić, Luka Svetec, Patrik Marić, Veronika Odobašić i David Jagetić. Svim učenicima, učiteljima, profesorima, roditeljima Gradks knjižnica Đurđevac želi sretan početak nove školske godine.

   

Izložba "Tragovi Vremena"

P1020727U subotu, 23. kolovoza 2014. godine, likovna udruga "Kloštranska paleta" otvorila je svoja vrata prvoj samostalnoj izložbi najmlađe članice, Ive Petrovčić. Mlada slikarica insprirana podravskim krajolicima, na izložbi je predstavila imaginarne pejzaže preko ulja na platnu, kombinacije ugljena i akvarela na papiru. Iva Petrovčić završila je srednju školu, smjer - grafički dizajn. Polaznica je 1. godine HALU, nastavnički odsjek. Izlagala je na skupnim izložbama udruge te sudjeluje na likovnim kolonijama. Uvodnu riječ dao je akademski slikar Milan Pavlović. Izložbu je otvorio načelnik općine Siniša Pavlović.

 

Izborna skupština Mladeži HDZ-a

Mladez HDZU dvorani hotela Picok, u gradu Đurđevcu, dana 22. kolovoza 2014., s početkom u 19.00 sati, održana je izborna skupština Mladeži HDZ-a Koprivničko - križevačke županije. Na izbornoj skupštini biran je županijski predsjednik Mladeži, članovi Županijskog odbora, članovi Nadzornog odbora te izaslanici za Sabor Mladeži HDZ-a koji će se održati u Zagrebu. Na održanoj skupštini Mladež je pozdravio županijski predsjednik HDZ-a Darko Sobota koji je zaželio daljnji uspješan rad.

   

Emin uspješan nastup u Turskoj

Erzurum 01Nakon nedavno osvojene zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, pobijedivši u finalu prvakinju Turske, Ema Juričić je dobila službeni poziv od višestrukog svjetskog i evropskog prvaka iz Turske Okay Arpa da nastupi na 11. međunarodnom Palandoken karate turniru kao predstavnica Hrvatske. Na turniru koji se održavao od 15.08-17.08 u Ice Hockey areni u gradu Erzurumu u Turskoj nastupilo je više od 2500 natjecatelja iz 25 država (Turska, Hrvatska, BiH, Egipat, Iran, Švedska, Cipar, Makedonija, Rusija, Tajland, Ukrajina, Novi Zeland, Njemačka, Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Bugarska, Rumunjska, Filipini, Palestina, Finska, Francuska, Gruzija, Turkmenistan i Republika Kosovo).

 

Predškolci u prometu

P8200053Kreativnu radionicu predškolaca Gradske knjižnice Đurđevac ovog tjedna posjetili su: policijska službenica Odsjeka za cestovni promet Koprivnica Ivanka Vusić, kontakt policajac Željko Prilika iz Đurđevca, Pero Krešić, tajnik Hrvatskog autokluba Đurđevac i Mijo Jakupović, član Biciklističkog kluba Đurđevac. Radionica se održala na prometnom poligonu OŠ G. Karlovčana. Policajci i tajnik HAK-a održali su kratko predavanje o tome kako se treba voziti biciklom po cesti, što sve bicikl i biciklist trebaju imati, koji znakovi što znače, te kako prelaziti raskršća ako tamo policajac regulira promet.

   

Održano natjecanje u veslanju

Dravsko vesloUdruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Novoga Vrije "Konak" na novovirovskom izletištu Čarda organizirala je tradicionalno Dravsko veslo, natjecanje u veslanju u starinskim drvenim čamcima. Na stazi dugoj 150 metara natjecalo se 15 parova koji su pokazali svoje veslačke spretnosti i brzinu. Veslanje je organizirao u tri kategorije - muškoj, ženskoj i bračnoj kategoriji. U muškoj konkurenciji prvo su mjesto osvojili Mario Kucel i Igor Babec, drugo Hrvoje Cik i Darko Kovačević, a treće Darko Šadek i Željko Ivančin.

 

Poziv na "Bartolovo 2014."

KlopotecUdruga vinogradara i voćara Đurđevac i ove godine obilježava dan vinogradarskog sveca Sv. Bartola. Manifestacija „Bartolovo 2014.“ održati će se 24. kolovoza 2014. god. u 15,00 sati u Vinariji Divjačko Đurđevac. Tom prigodom tradicionalno postavlja se plašilo ptica „klopotec“ u vinograd s kojeg je poteklo najbolje ocijenjeno vino registriranog proizvođača vina s područja đurđevačke Podravine na izložbi vina „Đurđevo 2014.“

   

Natjecanje "Dravsko veslo"

camac veslanjeUdruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine Novoga Virja "Konak" organizira natjecanje u vožnji drvenih dravskih čamaca na vesla. Natjecanje će se održati 17. kolovoza 2014. godine na rukavcu Drave uz izletište Čarda u Novome Virju s početkom u 9:30 sati. Posadu čamca čine 2 člana, a kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kuna po posadi. Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe i to u muškoj, ženskoj ili bračnoj kategoriji.

 

Ljeto u knjižnici - Etno igre

Etno igreNajstarija radionica u sklopu programa Ljeta u knjižnici su etno igre s voditeljicom Željkom Mihočka. U ovogodišnjoj radionicu bilo je ukupno 5 igara: bacanje potkove, punjenje boca vodom, vođenje koluta ("rajfa"), potezanja konopa i slaganje zdenca od oklasaka (ili po domaće kocenja). Djeca su se podijelila u dvije ekipe: PSIĆI i ekipa KREATIVCI. Pobijedila je ekipa PSIĆA te su osvojili zlatne medalje, a poraženi KREATIVCI srebrne medalje.

   

Ljetno okupljanje pčelara u Boriku

Pcelari 10082014 008Unatoč, za pčelare teškoj i vrlo nezahvalnoj godini, koju su odredili ovogodišnji vrlo nepovoljni vremenski uvjeti, nešto više od 60-ak pčelara Pčelarske udruge Bagrem Đurđevac okupilo se u Boriku, 10.8.2014 godine, na ručku zajedno sa svojim gostima iz Pčelarskog društva Križevci, Pčelarske udruge Lipa Koprivnica, Pčelarske udruge Bilogora Bjelovar i Pčelarske udruge Bagrem Kloštar Podravski, te Laga-Podravina.

 

Darko Marić i gosti u Đurđevcu

Stari grad 10082014 003U atriju Starog grada u Đurđevcu održan je koncert klasične gitare i šansona. U organizaciji Centra za kulturu Đurđevac koncert je održao kantautor iz Ferdinandovca Darko Marić sa svojim gostima Dariom Kopričanec i Ivanom Repom. Darko Marić se bavi glazbom od najranije mladosti. Od polaska u glazbenu školu do danas bavi se glazbom kroz vremensko razdoblje od 40-tak godina svirajući u raznim glazbenim grupama, razne instrumente, dok je 10-tak godina djelovao  i kao crkveni glazbenik na orguljama.

   

Marko Sokač juniorski prvak Hrvatske

Marko SokačNakon sedam dana velikih borbi 1. kolovoza je u Svetom Martinu spuštena zavjesa na XXIII. pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu. Dok se prvakinja Hrvatske u skupini do 19 godina znala još u srijedu (samo 6 igračica), neizvjesnost u svim ostalim skupinama trajala je do posljednjih povučenih poteza u zadnjem kolu. Prvak Hrvatske u skupini juniora do 17 godina je đurđevčan MK Marko Sokač iz Ššk Konaki, Novo Virje sa 7,5 bodova.

 

Glazbeno ljeto 2014. u Đurđevcu

Glazbeno ljeto 2014Turistička zajednica Vas poziva da ljetnu razonodu potražite na ovogodišnjem Glazbenom ljetu u Đurđevcu koje će se održati 10., 17., 24. i 29. kolovoza. Prva glazbena večer će se odvijati u novouređenom atriju utvrde Stari grad, a nastupit će "Đurđevčice", "Duo Sonorus" - duet Lucije i Jure Jakelića te Dora Trogrlić i Sonja Domitrović. Program za ostale dane možete vidjeti u nastavku.

   

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

hrvatska zastavaOvo su dani u kojima se isprepliću ponos i zahvalnost, ali istovremeno i tuga. Prisjećamo se pobjede, ali i žrtava naših branitelja kojima iskazujemo posebno poštovanje. No, ne smijemo zaboraviti na patnje njihovih obitelji, kao i na svakodnevne strepnje obitelji nestalih hrvatskih branitelja. Upravo zbog njih, ali i generacija koje dolaze, svojim znanjem i radom moramo omogućiti lijepu budućnost u slobodnoj Hrvatskoj. Sa željom da to bude cilj svih nas, svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Županijska skupština i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren

 

Vodeća pozicija na mađarskom tržištu

spectra huRASCO d.o.o., hrvatski proizvođač opreme za komunalno održavanje iz Kalinovca, početkom ovog mjeseca će dovršiti isporuku 80 traktorskih kranskih kosilica tipa SPECTRA 6800A vlastitog dizajna i proizvodnje namijenjenih mađarskoj državnoj kompaniji Magyar Közút Nonprofit Zrt., u čijoj nadležnosti je gradnja i održavanje mađarskih državnih cesta i autocesta. Za potrebe ovog posla RASCO se pridružio konzorciju s još dvije kompanije: Kite Zft., ekskluzivnim zastupnikom John Deere traktora za Mađarsku, i Mulag GmbH, njemačkim proizvođačem kosilica.

   

Pridružite se u uređenju igrališta

Akcija PeskiSportsko-kulturna udruga "Peski" Đurđevac u suradnji s INA Klubom volontera organizira volontersku akciju u sklopu projekta uređenja Sporstkog parka "Peski" Đurđevac. Akcija volontiranja u koju se mogu uključiti svi zainteresirani građani bit će održana u četvrtak 07.08.2014. s početkom u 09:00 sati. Planirane aktivnosti obuhvatit će početak radova na uređenju tribine za gledatelje, uređenju terena za odbojku na pijesku, popravak opreme na dječjem igralištu i postavljanju stupova zaštitine mreže terena za mali nogomet.

 

Romi diljem svijeta obilježili Porajmos

Bundesarchiv R 165 Bild-244-48 Asperg Deportation von Sinti und RomaU malom selu Uštica kod Jasenovca danas je obilježen Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve Holokausta, Porajmosa. Nakon prigodnog programa na romskom groblju u Uštici, izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske te mnogi drugi položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja poginulim Romima. Ovaj dan obilježava se kao sjećanje na 2. kolovoza 1944. godine kada je 2897 Roma ubijeno u koncentracijskom logoru Auschwitz.

   

Logorovanje izviđača na Olibu

Izviđači Olib 2014Odred izviđača Picoki sudjelovao je na logorovanju na otoku Olibu blizu Zadra od 20. do 31. srpnja. Uz Savez izviđača Koprivničko-križevačke županije i odrede iz Koprivnice i Križevaca bili su jedan od organizatora ove aktivnosti na kojoj je sudjelovalo 70 članova svih uzrasta. Tema logora koja se protezala kroz sve aktivnosti bila je "Dobri dupin", čime su i oni obilježili godinu dupina. Članovi istraživačkog uzrasta posjetili su i "Plavi svijet" u Velom Lošinju gdje su odslušali predavanja o tim simpatičnim morskim bićima, a u ime Saveza naše županije usvojili su dupina imenom Ivan.

 

Sazvana 4. sjednica Gradskog vijeća

Grb DjurdjevacZa danas je sazvana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na dnevnom redu je devet točaka, a počet će donošenjem odluke o novim gradskim porezima, izmjenama Odluke o komunalnom redu, o kreditiranju studenata, zatim prodaji i kupovini nekretnina i još neke točke koje možete vidjeti u nastavku. Najinteresantnija za poduzetnika je 1. točka u kojoj se predlaže da se porez za korištenje javnih površina za 2014. godinu umanjuje za 50%.

   

Turnir u Sirovoj Kataleni

Stari bregTradicionalni nogometni turnir koji se održava u Sirovoj Kataleni i ove godine je, 27. srpnja, organizirala udruga Bilogorska svitanja. Okupilo se sedam ekipa pa se turnir igrao po liga sustavu (svatko sa svakim). Prvo mjesto osvojila je ekipa "Stari breg", drugi su bili "Katalenski amerikanci", treća je bila ekipa "Peronospora", dok je malo inenađenje sa četvrtim mjestom ostvarila ekipa "Ababusi". Nažalost, unatoč lijepom vremenu, ove godine se prijavilo malo ekipa, a i podrška iz publike je bila minimalna.

 

Povijesna radionica u kjižnici

P7220079Povijesnu radionicu u sklopu Ljeta u knjižnici 2014. vodio je Nikola Cik, apsolvent povijesti, koji se rado odazvao vođenju ovakve radionice. Tema je bila: dvorci Srednjeg vijeka, a sama radionica je bila kombinacija Nikolinog predavanja i dječje izrade vitezova i zastava. Na već pripremljenu maketu dvorca, djeca su slagala vojsku, kralja, princezu, zastave, životinje, topove i bunar, te učila o životu na dvoru. Radionica je bila dinamična i živa, a djeca su uživala u postavljanju figurica.

   

Biciklima na ''Dan zlevanke''

bkBiciklistički klub Đurđevac Vas poziva na rekreativnu vožnju za građanstvo povodom ''Dana Svete Ane''. Cilj ove vožnje je posjeta manifestaciji ''Dan Zlevanke'' u Svetoj Ani, gdje sve sudionike očekuje degustacija zlevanke i gulaša uz prigodan program Udruge cimbalista Republike Hrvatske. Vožnja se održava u nedjelju 20.7.2014 sa startom u 10:30 s Trga sv. Jurja te će biti prilagođena svim dobnim skupinama.

 

Grad sufinancira nabavu udžbenika

knjiga crvGrad Đurđevac sufinancirat će troškove nabave knjiga za učenike osnovne i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca. Nabava knjiga sufinancirat će se u iznosu od 500,00 kuna po učeniku, a roditelji učenika, najkasnije do 30. srpnja 2014. godine moraju u Gradsku upravu Grada Đurđevca, S. Radića 1, dostaviti popunjen obrazac s potrebnim podacima, koji se nalazi u nastavku.

   

Donacija Nature Milk

014U petak 11.07.2014. delegacija poduzeća Natura Milk d.o.o. Đurđevac na čelu sa suvlasnikom i direktorom poduzeća gosp. Ivicom Jaićem posjetila je Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac kojom prilikom je članovima uručena donacija vlastitih proizvoda. Rezultat je to kontakata i svojevrsne inicijative đurđevačkog slikara Franje Mihočke, koji je osluškujući želje vodstva Nature Milk da se i na druge načine uključi u svakodnevni život grada u kojem posluje, doprinio da se ova posjeta i ostvari.

 

Priznanje radu, upornosti i ljubavi za struku

Zivot kao knjiga 21062014 IMG 0797Jedna dobra vijest obradovala je kulturnu javnost u Đurđevcu i našoj Županiji. Budući da izvan očiju javnosti često djeluju ljudi koji iskazuju upornost, marljivost i ljubav za struku, i njihovi uspjesi i priznanja doživljavaju gotovo istovjetnu sudbinu. No, kad osjećaj pravde i valjane odluke prevlada, imamo se razloga radovati. U ovoj prigodi to je vijest da je ANICA ŠABARIĆ promovirana u stručno zvanje višeg knjižničara, temeljem ispunjenih uvjeta po kriterijima Hrvatskog knjižničkog vijeća pri Ministarstvu kulture RH.

   

Tematska sjednica PZRS

Tematska sjednica PZRS 2014 002Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je na inicijativu predsjednice Verice Rupčić održalo tematsku sjednicu s temom problematike obiteljskog nasilja s prijedlozima iznalaženja rješenja za otvaranje skloništa za žrtve obiteljskog nasilja. Sjednici su prisustvovale predstavnice institucija, koje se u svom radu bave ovom problematikom.

 

2. Likovna kolonija u Vinogradecu

Vinogradec 2014 005Održana je druga likovna kolonija u vinogradarskom predjelu Vinogradec u Prugovcu. Organizatori su bili Koprivničko-podravska županija, općine Kloštar Podravski, Kalinovac i Podravske Sesvete te Hrvatski rukometni savez. Novost ove godine je posjet gostiju predstavnika reprezentacija sudionica Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke i IHF-a. Slikarskim motivima podravine posebno se oduševili predstavnici Japana.

   

Batinske Bass Gastro 2014.

Batinske 2014 009U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac na jezeru "Batinske" organizirana je 4. po redu manifestaciju Batinske Bass Gastro 2014. U sklopu manifestacije održana je likovna kolonija na kojoj se ukupilo 13 umjetnika iz udruge Kloštranske palete.Natjecanje u izlovu pastrvskog grgeča sudjelovalo je 20 mladih ribiča i 10 mentora Bass lige. Najbolji mladi ribič je Karlo Karlovčan .U natjecateljskom dijelu u pripremanju "Poberunskog graja" sudjelovalo je 14 ekipa, dok dvije ekipe nisu sudjelovale u takmičarskom dijelu (LU Zeko i Poljoprivredna udruga Kalinovac).

 

Skupo plaćeno neiskustvo

13319-page-001Prošle godine kada je smijenio direktore Komunalija i Komunalija-plin, gradonačelnik Željko Lacković je objasnio da je do smjena došlo zbog sumnje u nepravilnosti u radu. Ako je sumnja dovoljna, kako će se tek nova ekipa provesti obzirom da su svojom aljkavošću Komunalije-plin oštetili za 91.460,00 kuna? Naime, Komunalije-plin su raspisale Javni natječaj za nabavu materijala i opreme na koji su se žalile tri firme, a Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave je prihvatila njihove žalbe, te naložila Komunalijama-plin da im podmiri troškove postupka u navedenom iznosu.

   

Stranica 1 od 19

Posljednji komentari članaka

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 521 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska

Vrijedi pogledati

Video

LATEST MEDIA

Ima nas iz:


free counters
pohranjeno_u_arhivu_weba_logo