Utorak, Ožujak 31, 2015

Projekcije filmova Fkk Drava

9. program FenixFoto-kino klub DRAVA Đurđevac, u četvrtak 02. travnja u Kinu "Fenix" u Nazorovoj ulici nedaleko Konzuma, nastavlja s projekcijama filmova. Projekcije filmova će biti na ekranu televizora, projekcija je besplatna i ne obavezuje konzumaciju. Početak u 19,00 sati.

 

Kao Juda

Kao JudaKada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao izdajnički poljubac smrti njegov um je bio pomućen pohlepom za novcem do te mjere da više nije znao raspoznati dobro od zla. Isus je znao unaprijed da će ga Juda izdati a ipak dozvolio mu je da ga poljubi i još mu je rekao: “ Prijatelju, čini to zbog čega si ovdje “.

   

Održana je 1. izložba pisanica

Izložba pisanica 2015U društvenom domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu održana je 1. izložba pisanica "Uskrsu ususret", koju je udruga „Peski-Art Đurđevac“, u suradnji sa Mjesnim odborom Peski, organizirala 22. ožujka 2015. Na izložbi je sudjelovalo 30 izlagača od kojih je 12 bilo iz Đurđevca. U prilogu pogledajte veliku galeriju fotografija i video koji je tom prilikom snimljen.

 

Četiri nagrade za Gradsko kazalište Đurđevac

Foto: Željko BrčekJučerašnja 12. smotra kazališnih amatera Koprivničko - križevačke županije završila je okruglim stolom koji je vodila selektorica Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka. Dodjela nagrada, koja je zatim uslijedila, najviše je razveselila Gradsko kazalište Đurđevac jer su od osam dobili četiri nagrade, za najbolju predstavu, najbolju režiju, najbolju glavnu žensku ulogu i najbolju glavnu mušku ulogu.

   

Sastanak policije sa MK "Legenda"

MK Legenda i MUPDana 30. ožujka 2015. godine Policijska postaja Đurđevac održala je sastanak sa Moto klubom „Legenda“ iz Đurđevca. Rukovodstvu kluba prezentirano je stanje sigurnosti prometa na cestama sa naglaskom na nesreće motociklista i mopedista te utjecaju alkohola na vozače tih kategorija vozila.

 

Udruga koja nikad ne miruje

Dan oralnog zdravlja

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac ne miruje ni vikendima. Tako su povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja pregledali svoje zubiće, Sudjelovali na Žgancijadi, okupali se na gradskim bazenima u Čakovcu i sudjelovali na izložbi "Vuzem je došel" u Molvama. Veselimo se svim njihovim aktivnostima.

   

Slaba posjećenost "Žgancijade"

Žgancijada Djurdjevac 28032015

U Strukovnoj školi u Đurevcu, u subotu 28. ožujka, održana je Žgancijada na kojoj je održano natjecanje kuhara, prezentacija dekoriranih jela te prezentacija restorana, koji su svoja kuharska umijeća ponudili na prodaju koja je bila humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodanih jela namijenili su za učenike slabijeg imovinskog stanja.

 

"Proljetne bujice" u Kloštru Podravskom

Proljetne bujice Kloštar Podravski 2015 Povodom Dana općine Kloštar Podravski, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ u kloštranskoj galeriji priredila je tradicionalnu izložbu radova svojih članova pod nazivom „PROLJETNE BUJICE“. Trideset i šest  slikara, kipara i fotografa sudjeluje na ovoj izložbi, a izložbu je otvorio načelnik općine Kloštar Podravski gospodin Siniša Pavlović.

   

Kada ste zadnji puta jeli žgance?

Žgancijada 2015Natjecanje u pripremanju jela od žganaca "Žgancijada", održat će se u subotu 28. ožujka, s početkom u 11.00 sati u Strukovnoj školi Đurđevac. Uz natjecanje že se moći vidjeti i prezentacija dekoriranja jela, a prilikom prezentacije restorana posjetioci će imati priliku kupiti neko jelo sa žgancima, a prikupljena sredstva donirat će se siromašnim učenicima ugostiteljske struke. Bonom za kupnju jela, po cijeni od 15 kuna, možete iskazati svoju empatiju prema onima kojima je novac potreban za školovanje.

 

U Đurđevcu prikazan edukativni film Razmisli – treba znati stati

Razmisli Treba znati stati 26032015 006Maloljetnička zloupotreba alkohola postaje sve veći društveni problem, a kako bi se što više educirali maloljetnici i javnost o opasnostima koje iz njega proizlaze, danas je u Domu kulture u Đurđevcu učenicima osmih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole prikazan edukativni film „Razmisli – treba znati stati“ autora Roberta Knjaza. Ovaj edukativni film o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola prikazan je u sklopu nacionalne kampanje „Razmisli – treba znati stati“ Zagrebačke pivovare, a nastao je u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

   

Dan voda, Muzej prehrane, Ljubičasti dan..

P3250216Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Đurđevca, najaktivnija je udruga u našem gradu. Skoro da nema dana a da nisu smislili novu aktivnost za svoje štićenike, o čemu nas redovno izvještavaju. Pročitajte kako su u zadnjih nekoliko dana obilježili Dan voda, posjetili Muzej prehrane Podravka te podjelom letkaka i prigodnom prodajom obilježili Ljubičasti dan - internacionalni dan posvećen podizanju razine osvještenosti o epilepsiji.

 

Prolaznost – Transorieta

Prolaznost Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život iskoristi u potpunosti, punim plućima i  odživi svoj predviđeni vijek i da se za ničim ne žali.

   

XII. smotra kazališnih amatera županije

Smotra kazalista Djurdjevac 2015U Domu kulture u Đurđevcu će se u nedjelju 29. ožujka održati XII. smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije. Nastupit će sedam dramskih skupina sa 7 predstava. Također u sklopu smotre moći će se cijeli tjedan od 29.03. do 03.04. pogledati izložba likovnih amatera naše županije. Na samom otvaranju smotre nastupit će i Đurđevčice, a od strane Udruge Vinograda bit će osigurana i degustacija vina za sudionike smotre.

 

Uvedimo porez na kuće za odmor

KlijetGradonačelnik grada Đurđevca, Željko Lacković, svojski se trudi napuniti i ustabiliti gradski proračun, a o jednom načinu punjenja proračuna ovih dana je dana bilo puno izrečeno i napisano, riječ je o komunalnoj naknadi. Ne, nećemo opet o njoj, već o jednom drugom vidu financiranja jedinice lokalne samouprave, o uvođenju poreza na kuće za odmor. Zašto ne? O tome smo pisali ovdje „Prijedlog na prijedlog“ još davne 2007. godine, doduše, potaknuti sasvim nekim drugim razlozima, ali smo se teme dotaknuli i u ovom članku „Uveden porez na kuće na odmor“ iz 2012. godine.

   

Jedino kino u gradu i dalje aktivno

fkk 8 programFOTO KINO KLUB DRAVA Đurđevac, u četvrtak 26.ožujka u Kinu "Fenix" u prostoru ugostiteljskog objekta u Nazorovoj ulici nedaleko Konzuma, nastavlja s projekcijama filmova. Projekcije filmova će biti na ekranu televizora. Projekcija je besplatna i ne obavezuje konzumaciju. Početak projekcija je u 19,00 sati.

 

Isplativa investicija?

Fiserovo 10032015 0001Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, u dopuni dnevnog reda, odlučeno je da se kupe oronuli i zapušteni objekti od Ivice Šubare u centru grada, što je na neki način i bilo najavljeno jednom prilikom u lokalnom tjedniku. Očito je da se poduzetnički planovi vlasnika nisu ostvarili najavljivanim novim objektima, ali se mora priznati da se, uz pomoć Grada, vrlo elegantno izvukao od propasti svojih građevinskih ambicija.

   

Ipak izmijenjena odluka o komunalnoj naknadi

10 sjednica GV 23032015Iskazano nezadovoljstvo malih i velikih poduzetnika na razrezani iznos komunalne naknade, sudeći po jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ipak je urodilo plodom. Novom odlukom izmjenila se i dopunila Odluka o komunalnom redu te je tako firma Haas, koja je podigla najviše prašine zbog visine naknade, umjesto razrezanog koeficijenta 5 namjene za poslovni prostor ovom odlukom joj je određen koeficijent 3. Promijenjena je i odluka kojom se određuje da je mala tvrtka ona koja ima do 10 zaposlenih, umjesto dosadašnjih 5 zaposlenih.

 

Jučer se potpisivala Peticija za smanjenje komunalne naknade

Peticija 21032015Najavljena "Akcija prikupljanja potpisa za promjenu odluke o komunalnoj naknadi" od strane gradskog HDZ-a, održana je u subotu 21. ožujka na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. Podsjetimo, radi se o povećanju komunalne naknade za građanstvo u omjerima od 25-100%, a za poduzetnike i preko 200%. Prilikom izglasavanja takove odluke na Gradskom vijeću Grada Đurđevca oporba je, sa tri glasa protiv i jednim suzdržanim, bila protiv tolikih povećanja.

   

Zbog komunalne naknade mogući otkazi u Haas-u

Haas - pressicaKomunalna naknada je ovih dana top-tema u Đurđevcu, a vrhunac je doživjela posjetom radnika HAAS-a gradonačelniku Željku Lackoviću. Zašto baš oni? ZnamO da to zvuči pomalo čudno, da radnici brinu o nečemu što je dužnost uprave poduzeća, ali im se mogući rasplet događaja nije nikako svidio te su odlučili boriti se za svoja radna mjesta.

 

Sazvana je 10. sjednica Gradskog vijeća

grb djurdjevacZa ponedjeljak 23. ožujka 2015. sazvana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na njoj će se raspravljati o izmjenama i dopunama proračuna za 2015. godinu, razmatrati će kako se održavala i gradila komunalna infrastruktura u prošloj godini, kako će se poticati poduzetništvo itd. Najaktualnija točka dnevnog reda je donošenje odluke o dopunama Odluke o komunalnoj naknadi.

   

Cvijetom narcisa protiv raka dojke

Dan narcisa 2015 Povodom Dana narcisa, dana posvećenog oboljelima od raka dojke, danas se na Trgu svetoga Jurja u Đurđevcu odvijala humanitarna akcija "Cvijetom narcisa protiv raka dojke". Članice Udruge žena s bolestima dojke „Narcise“ ovom su akcijom prikupljale sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Svoj doprinos akciji dali su i učenici OŠ G. Karlovčana sa svojim učiteljicama, Ljubicom Vuković i Željkom Mihočka, koji su izradili prigodne pisanice za predstojeći blagdan Uskrsa.

 

Žene koje su obilježile Đurđevac

Zene Djurdjevca 2015 002Jučer je, u zgradi Ine u Đurđevcu, Gradska knjižnica Đurđevac upriličila večer posvećenu ženama koje su obilježile Đurđevac. Ravnateljica đurđevačke knjižnice Antonija Mandić je napomenula kako već godinama postoji skupina entuzijasta koja istražuje i proučava povijest Đurđevca i zavičaja, a kako se u ožujku obilježava Međunarodni dan žena, odlučili su jednu večer posvetiti upravo ženama, koja za cilj ima ispričati priču o ženama koje su živjele, radile ili rodile se u Đurđevcu.

   

Pozivamo vas na izložbu pisanica

Uskrsna jaja 2015Udruga "Peski-Art" Đurđevac organizira, u suradnji s Mjesnim odborom Peski, 1. Uskršnju izložbu pisanica – prigodnih jaja, u nedjelju, 22. ožujka 2015. godine, u vremenu od 10,00 – 15,00 sati u Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu. Izložba je prodajna, a sudjeloje 29 izlagača (udruga, ustanova i pojedinaca) iz pet županija. U programu otvaranja izložbe sudjeluju učenici OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, Matija Vogrinčić i Domink Hodalić (violina).

 

Požar u Molve Gredama

Požar - Molve Grede 2015Noćas, 20. ožujka, oko 3 sata u Molve Gredama zbog kratkog spoja na električnoj instalaciji na tavanskom dijelu završetka kuće došlo je do požara. U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište gospodarskog objekta i veći dio krovišta kuće. Također, izgorjelo je sedam goveda, četiri ovce, pet janjaca, dvije svinje kao i više poljoprivrednih raznih strojeva i oruđa.

   

8 državnih medalja-Ema Juričić prvakinja

Karate Drzavno prvenstvo 2015 001Prošlog  vikenda u Jastrebarskom je održano prvenstvo Hrvatske u borbama za ml. učenike/ml. učenice, učenike/učenice i mlađe kadete/ml. kadetkinje.  Na natjecanju je u oba dana nastupilo preko 500 mladih boraca iz 73 kluba. U subotu je nastupili sa 6 karatista Karate kluba Đurđevac, a najuspješnija je bila Ema Juričić koja je u kategoriji učenica -40 kg osvojila 1.mjesto pobijedivši 4 borbe te tako osvojila titulu prvakinje Hrvatske.

 

Žeravica 3: The Mystic (3plle Tunnel)

Žeravica 3Prošlog petka, 13. ožujka 2015., u Muzeju Grada Đurđevca upriličeno je otvorenje multimedijalne izložbe "ŽERAVICA 3: The Mystic (3plle Tunnel)". Noviji je to nastavak višegodišnjeg umjetničkog projekta Žeravica i Žeravica 2, prethodno održanih u Velikoj Gorici i Bjelovaru, prije 14, odnosno 12 godina. Izložba Žeravica 3 u Muzeju Grada Đurđevca okupila je više od 30 umjetnika, što eminentnih hrvatskih tako i njihovih internacionalnih gostiju.

   

Suradnja policije i svećenika

Policija i svećenici 2015Jučer, 19. ožujka, u župnom dvoru u Novom Virju održan je sastanak policijskih službenika Policijske postaje Đurđevac i svećenika Đurđevačkog dekanata, Varaždinske biskupije kojeg vodi dekan vlč. Mladen Gorupić. Sastanku su bili nazočni župnici i redovnici Župe Đurđevac, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Budrovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Kozarevac i Pitomača.

 

Filozofija feminizma

FEMINIZAMFilozofija četvrtkom, u Gradskoj knjižnici Đurđevac 19. ožujka u 18,00 sati, pruža vam mogućnost da, umjesto na društvenim mrežama, filozofirate sa prof. Miljenkom Šestakom na temu Filozofija feminizma. Ovaj termin u knjižnici postaje sve popularniji, provjerite i uvjerite se zašto je to tako.

   

Dan osoba s Down sindromom

Down sindrom 01Sutra, u četvrtak 19. ožujka od 9,00 do 12,00 sati, na ulazu u Gradsku tržnicu posjetite štand Udruge za pomoć osobama s mentalnom retrdacijom. Obilježavaju Dan osoba s Down sindromom podjelom letaka o Down sindromu i prigodnom prodajom uradaka svojih članova.

 

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalce mojeOgledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi sve već na prvi pogled. Prepoznaje namještene osmjehe i uvučene trbuhe ali uvijek strpljivo i bez pogovora radi svoj posao. Svome “gledaču” prikazuje sliku točno takva kakva jeste, bez umanjivanja ili uveličavanja, dakle govori istinu. Možda se zato mnogi naljute jer istina može i zaboljeti ali toliko je bolja bolna istina od napirlitane i slatke laži.

   

Uskrsna radionica

Uskrsna radionica 2015 U petak 13. ožujka u popodnevnim satima, u prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, održana je uskrsna radionica kojoj je nazočilo 50-tak članova – djece, roditelja, udomitelja i drugih prijatelja Udruge, te voditeljice projektnih aktivnosti. Voditelj uskrsne radionice bio je Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture i naš dugogodišnji suradnik koji već tradicionalno pronalazi ideje za uskrsne pisanice čija je izrada primjerena mogućnostima njihovih članova.

 

HDZ-ova peticija za promjenu komunalne naknade

Hrvoje Parag HDZKomunalna naknada koja je u Đurđevcu pojedinim poslovnim subjektima povećana, kako oni kažu, u nerealnim iznosima, potaknula je i gradski Hdz da se obrati sa svojim Priopćenjem za javnost. U njemu najavljuju i akciju prikupljanja potpisa za promjenu odluke o komunalnoj naknadi. Cijelo priopćenje možete pročitati u nastavku...

   

Godišnja skupština PU Bagrem

Pčelari - skupština 14032015 U subotu, 14 ožujka 2015. godine, održana je skupština Pčelarske udruge Bagrem Đurđevac, u sali Društvenog doma Virje. Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici susjednih pčelarskih, a nazočni su bili i zamjenik županije Koprivničko-križevačke Darko Sobota, načelnik Općine Virje, Mirko Perok i zamjenik načelnika, Davor Čižmešinkin te predstavnica LAG-a Podravina, Brankica Kolomaz, dok su ispred Grada Đurđevca obilježavanju nazočili Martin Mahović i Marko Čamber.

 

Festival SHOWderica najbolji studentski projekt u Hrvatskoj

SHOWderica Na prvom Kongresu udruga studenata Republike Hrvatske – COSA, koju je organizirala Udruga studenata VERN'-a, projekt SHOWderica dobio je još jedno priznanje, odnosno nagradu za najbolji studentski projekt 2013./2014. godine. Uz predstavnike gotovo svih studentskih udruga iz Republike Hrvatske, na kongresu su sudjelovali Saša Cvetojević (Insako d.o.o.), Luka Abrus (Pet minuta), Dario Šafarić (Media-Soft), Mirela Holy (Orah) i profesor mr.sc. Zdravko Kedžo.

   

Istraživanje o korištenju pojaseva

IstraživanjeS ciljem povećanja sigurnosti prometa, kroz provođenje projekta financiranog sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Fakultet prometnih znanosti provodi istraživanje učestalosti korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i zaštitnih kaciga na mopedima i motociklima.

 

Vidi i klikni

Vidi i klikni 12032015U četvrtak, 12. ožujka u u Novom Virju i Ferdinandovcu te danas u Kloštru Podravskom polaznici male škole i vrtića sudjelovali je u projektu Hrvatskog auto kluba „Vidi i klikni“, provedenom u suradnji sa Autoklubom Đurđevac i Policijskom postajom Đurđevac. Djelatnici HAK-a Zlatko i Mladen na zanimljiv način prezentirali su djeci sigurno kretanje u prometu uz pomoć lutka po imenu lutkom „Haki“ i malim vozilima u raznim prometnim situacijama.

   

Jedanaest medalja iz Virovitice

ViroviticaU organizaciji Karate kluba Virovitica u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici 07.03.2015. održan je 13. MEĐUNARODNI KARATE FEST VIROVITICA OPEN 2015. na kojem je nastupilo 546 natjecatelja iz 66 klubova iz 8 država (Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske). Karatisti Karate kluba Đurđevac na ovom natjecanju osvojili su 4 zlatne, 2 srebrne i 5 brončanih medalja te u ukupnom plasmanu klubova po broju osvojenih odličja završili na visokom 6. mjestu.

 

25 godina HDZ-a Kc-Kž županije

25 godina HDZ Kc-Kž županije 11032015 037U Đurđevcu je jučer velikim skupom u Domu kulture svečano obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prije samog skupa, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, odgovarao je na pitanja prisutnih novinara. Komentirao je, među inim, Milanovićevu „regionalizaciju“, sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost koje napokon mora početi raspravljati o bitnim temama za državu, o najboljim ljudima koji će činiti buduću HDZ-ovu vladu, uhićenje Milana Bandića, najboljem kandidatu najjače hrvatske stranke na izborima za zagrebačkog gradonačelnika....

   

S Grgurom u podravskoj ravnici

S Grgurom U školskoj knjižnici Osnovne škole jučer je obilježena 102. godišnjica rođenja Grgura Karlovčana, čije ime nosi ova škola. Književno sijelo S Grgurom u podravskoj ravnici imalo je i svoj natjecateljski karakter među učenicima koji su krasnosnovili 16 svojih pjesama. Gosti književnici Božica Jelušić, Jelena Osvaldić i Zdravko Seleš bili su ujedno i stručno povjerenstvo koje nije imalo jednostavan zadatak u odabiru najboljih pjesama.

 

Nove projekcije u malom kinu

fkk dravaFoto-kino klub DRAVA Đurđevac, u četvrtak 12. ožujka, u Kinu ”Fenix” u prostoru ugostiteljskog objekta ”Fenix” u Nazorovoj ulici nedaleko Konzuma, nastavlja s projekcijama filmova. Projekcije filmova će biti na ekranu televizora, a prisustvovanje projekciji je besplatno i ne obavezuje konzumaciju. Početak je u 18,00 sati u predviđenom trajanju od 45 minuta.

   

Začudna lakoća postojanja

Lacković ŽeljkoProšli tjedan je Ured gradonačelnika Željka Lackovića poslao poziv za "Kavu s medijima", a razlog sazivanja je bilo predstavljanje stručnog suradnika zaposlenog u Turističkoj zajednici Grada Đurđevca. Već po ustaljenoj proceduri pozivanja mi nismo dobili poziv, ali na gradonačelnikovu žalost, dobro smo obaviješteni.

 

Karanfili za Dan žena

SDP - Dan zena 2015.Đurđevački SDP tradicionalno daruje žene karanfilima za njihov dan te su tako i danas pripremili "zasjedu" kod kućice u centru grada i prolaznicama čestitali Dan žena. To nije bilo iz ljubavi prema svom gradu, već iz poštovanja prema ženama koje se još uvijek bore za ravnopravnost spolova koja zakonski nije upitna u većini demokratskih zemalja, no u praksi stvari često izgledaju drugačije. 

   

Sastanak Tima HNS-a u Đurđevcu

HNS u Đurđevcu 07.03.2015.„Sretan vam Međunarodni dan žena, dan koji povijesno govori o borbi žena za jednaku plaću za jednak rad, za pravo da žive na isti način od svoga rada kao i njihovi muški kolege“, poručila je predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na jučerašnjoj konferenciji za medije u Đurđevcu, održanoj u sklopu sastanka Tima HNS-a te, prigodno, uoči Međunarodnog dana žena.

 

Čestitamo vam Dan žena

RužaIzražavamo poštovanje, zahvalnost i posebnu pažnju svim ženama, a osobito našim sugrađankama te im upućujemo najiskrenije čestitke povodom Dana žena u ime naše redakcije. Čestitkama se pridružuje i Foto-kino klub Drava, a njihovu čestitku možete vidjeti u nastavku....

   

Pojačani nadzor mladih vozača

policijaKako bi se smanjio broj alkoholiziranih sudionika u prometu, a posebno mladih vozača na području PP Đurđevac će se dana 06./07. ožujka 2015. god. u vremenu od 21,00 do 05,00 sati provesti pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i nadzor mladih vozača odnosno prekršaja koji se odnose na tu kategoriju vozača.

 

Večer „dobrih djevojčica“ svih uzrasta

Samo majka i kćiŽivimo ubrzanim životima i svaka prigoda u kojoj uspijemo odvojiti nekoliko trenutaka za dobar provod sa svojim najbližima od velikog je značaja. Zbog toga će se ove godine povodom Dana žena, u petak 06. ožujka u 18,00 sati,  u Narodnoj knjižnice Virje održati večer za majke i kćeri, bake i unuke, žene svih uzrasta. Na ovoj „mini-književnoj večeri“ čitat ćemo iz slikovnice slavne dr. Christiane Northrup „Prekrasna djevojčica“ te iz knjige priča Julijane Matanović „Samo majka i kći“.

   

Stranica 1 od 24

Miljenko Šestak

Nova vijest

Put u svemir

Put u svemir

Jednom davno davno… 3. srpnja 1947. pokraj gradića  Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko evidentno se srušila letjelica čiji su tragovi ostavili jednu od najvećih zagonetki 20....

Opširnije...

Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha

Gdje se (ne) nalazi duša? Promišljanje o izvoru života (ili mladosti)…. Složimo li se oko toga da svatko od nas ima specifičan samosvojstven osjećaj da mu se samosvijest nalazi u glavi točno...

Opširnije...

(Ne)Postoji li duša? Razmatranje o strahu od smrti….

Sofioterapija (sophiotherapy) - Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha  Pretpostavimo li da sasvim izvjesno znamo da je barem jedan dio nas besmrtan ili barem trajan sve ostalo u...

Opširnije...

Stela Kolar

Nova vijest

Kao Juda

Kao Juda

Kada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao...

Opširnije...

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi...

Opširnije...

Sveti Valentine, čuj me!

Sveti Valentine, čuj me!

O sveti Valentine vjerujem da nisi mogao ni slutiti kada si bio još ovdje kako ćemo slaviti tvoj dan. Sigurno se smješkaš s nebesa kada nas gledaš u Valentinovskoj euforiji i laska ti što smo taj...

Opširnije...

Johnnie Walker

Nova vijest

O obitelji i nekretninama

O obitelji i nekretninama

Obitelj nije samo prirodni i temeljni oblik ljudske zajednice. Ona je u našim uvjetima presudni oblik opstanka pojedinca i društvene zajednice. Svjedoci smo osmišljenog relativiziranja njezinih funkcija,...

Opširnije...

NP Sjeverni Velebit - šume danas

NP Sjeverni Velebit - šume danas

Posljedice pasivne zaštite prirode (temeljene na mjerama zabrana) Donedavno profesionalno, a sada kao zaljubljenik u našu veličanstvenu planinu Velebit, više od dvadesetak godina redovito prolazim...

Opširnije...

Crtice iz šumarske povijesti

Crtice iz šumarske povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku...

Opširnije...

O liberalizmu

O liberalizmu

Polazeći od poznatog načela demokracije: „Spreman sam dati svoj života za vaše pravo da iskažete svoje mišljenje i kada se ne slažem s njime!“ odlučio sam napisati svoje mišljenje o politici...

Opširnije...

Đuro Janči

Nova vijest

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

U drugoj polovini 19. stoljeća dolazi do gospodarskog i društvenog preokreta uslijed progresivne industrijalizacije hrvatskog društva. Novi izumi i strojevi sve više zamjenjuju radnika, uništava male...

Opširnije...

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“ GRAD ĐURĐEVAC 2015. Naslovljeno na: GRAD ĐURĐEVAC gosp. Martin MAHOVIĆ Stjepana Radića 1 ĐURĐEVAC

Opširnije...

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

SLOBODA GOVORA i SLIKOVNO IZRAŽAVANJE ne može biti NEOGRANIČENA, zaogrnuta floskulom “ljudskih prava i tolerancije“. TKO TO IMA PRAVO da kroz umjetnost i satiru - KARIKATURU vrijeđa vjeru jednog...

Opširnije...
Move
-

Dado Vuks

Nova vijest
Prolaznost – Transorieta

Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je...

Opširnije...
Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Danas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost...

Opširnije...

Dobrovoljni prilog za www.djurdjevac.eu

Najnovije kolumne

 • 1
 • 2
 • 3

Posljednji komentari članaka

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • Sastanak policije sa MK "Legenda" Dana 30. ožujka 2015. godine Policijska postaja Đurđevac održala je sastanak sa Moto klubom „Legenda“...
 • Otkrivena mlada kradljivica Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad...
 • Suradnja policije i svećenika Jučer, 19. ožujka, u župnom dvoru u Novom Virju održan je sastanak policijskih službenika...
 • Vidi i klikni U četvrtak, 12. ožujka u u Novom Virju i Ferdinandovcu te danas u Kloštru Podravskom polaznici male...
 • Pojačani nadzor mladih vozača Kako bi se smanjio broj alkoholiziranih sudionika u prometu, a posebno mladih vozača na području PP...
 • Otkriveni kradljivci Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 415 
 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska

Vrijedi pogledati

Video

LATEST MEDIA

Ima nas iz:


free counters
pohranjeno_u_arhivu_weba_logo