Subota, Listopad 25, 2014

Stanje na cestama na dan 24.10.2014.

policijaPP Đurđevac - Na području PP Đurđevac, u Molvama, Marijanska ulica (ŽC-2114 cesta prema Gornjoj šumi) zatvorena je za sav promet poradi izlijevanja vode na kolnik. Postavljena prometna signalizacija, a promet se odvija obilazno preko DC-210. Na cesti Kloštar Podravski - Kozarevac  mjestimično se prelijeva se voda preko ceste – postavljena  je signalizacija. U 22,53 u Miholjancu srušio se dio ograde groblja, djelomično i na cestu. Isto je obilježeno signalizacijom.

 

Odličan nastup u Mađarskoj

Karate Madzarska 2014 0001Dana 18.10.2014 u Budimpešti se održao međunarodni karate turnir Hungarian Open na kojem je nastupilo 670 natjecatelja iz 6 zemalja (Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Rusija, Srbija i Rumunjska). Na ovom turniru je Karate klub Đurđevac nastupio sa 6 natjecatelja koji su u nimalo lakoj konkurenciji donijeli kući 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju.

   

Promet otežan zbog obilnih kiša

policijaU 05,53 sati za osobna vozila zatvorena je D-2 između Štaglinca i Koprivnice, promet se odvija obilazno ulicama Bakovčica – Draganovec - Radnička cesta u Koprivnici (regulira PPrP Koprivnica), - od 10,00 sati promet ide jednim prometnim trakom uz regulaciju. U 06,36 sati za sav promet zatvorena je D-41 u Reki , promet se do 07,20 sati odvijao obilazno relacijom Lepavina-M. Grabičani-V. Botinovac-Rasinja-Subotica Podravska i obratno.

 

Druga nagrada Vladimiru Miholeku

Marija Bistrica 2014 U subotu 18. listopada, u organizaciji Radija Marija Bistrica održan je 16. Recital ''Josip Ozimec'', Marija Bistrica 2014. Naime, na ovaj recital pjesnici se javljaju sa radovima na kajkavskom i čakavskom narječju, te na standardu, a ove su godine na natječaj pristigla 282 rada od 67 autora (160 na standardu, 89 na kajkavskom i 34 na čakavskom).

   

Matilda i zagonetne žabe

Matilda i zagonetne zabe 1U petak, 17.10.2014., u prepunoj knjižnici predstavljena je knjiga Ivanke Ferenićić Martinčić "Matilda i zagonetne žabe". Knjigu je predstavila autorica i dr.sc. Diana Zalar, profesorica na Učiteljskoj akademiji te vrsna poznavateljica dječje književnosti. Profesorica Zalar istaknula je važnost Matilde i njezinog sasvim neobičnog karaktera. Matilda za razliku od većinu svojih vršnjaka obožava knjižnicu.

 

Dan kruha u Budrovcu

Dan kruha u BudrovcuUčenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Marina Patačko, Bojana Bionda i Martina Krajcar Baltić, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 19. listopada 2014.

   

Predsjednik dr. Ivo Josipović u Đurđevcu

IMG 5996Pedsjednik RH dr. Ivo Josipović boravio je u petak 17. listopada u Đurđevcu gdje je posjetio Strukovnu školu i Gimnaziju Dr. Ivana Kranjčeva. U knjižnici je predsjednik okupljenim učenicima održao kratko predavanje te odgovarao na njihova brojna pitanja. Na odlasku je zasvirao cimbule, nematerijalno kulturno dobro RH, koje je dobio na poklon, a u ime Grada ih je uručio gradonačelnik Željko Lacković.

 

Galovićeva jesen 2014.

Galović 2014Ovogodišnja „Galovićeva jesen" započinje danas, 17.10.2014.,  znanstvenim skupom „Fran Galović – sto godina poslije", koji se organizira u povodu obilježavanja 100. obljetnice Galovićeve tragične smrti (1914.-2014.). Na skupu će sudjelovati ugledni znanstvenici, poput akademika Milivoja Solara, akademika Tonka Maroevića, dr. sc. Dunje Detoni Dujmić itd.

   

Knjižnica na kotačima u Virju

BibliobusObilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2014. u Narodnoj knjižnici Virje započelo je jučer posjetom koprivničkog bibliobusa. „Knjižnica na kotačima“ u svoja je stajališta dodala i virovski park i otvorila svoja vrata za polaznike Dječjeg vrtića Zrno. Sve tri odgojne skupine posjetile su i razgledale bibliobus.

 

Učenici postali mali pekari

Od zrna do kruhaDa je od zrna do kruha naporan i dug put spoznali su učenici Područne škole Budrovac 15. listopada 2014. integriranim nastavim danom kroz niz aktivnosti. Nakon što su čitali pjesme o pekaru i kruhu, sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar ugostili u školi gospođu Katicu Zebec, baku učenika Davida, Mateje i Sare, koja ih je poučila kako se peče kruh.

   

Zanimljivo i kreativno druženje u knjižnici

PA152132S Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac i Udrugom volontera "Ruka u ruci", u srijedu 15. listopada, započeli smo s već tradicionalnim obilježavanjem Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Uz druženje, razgovor, ples i radionicu saznali smo što je ljubav. Druženje je započelo s kreativnom radionicom na kojoj smo izrađivali srca i čestitke.

 

Odličja sa dva turnira

Croatia open Rijeka 2014Karate klub Đurđevac je u proteklim vikendima nastupio na dva turnira od kojih se jedan održao 05.10.2014 u Rijeci, a drugi 12.10.2014. u Ivancu pokraj Varaždina. Na vrlo kvalitetnom 14. Međunarodnom karate turniru – „Croatia Open“ u Rijeci nastupilo je 1107 natjecatelja iz 144 kluba i 21 države (Austrija, Alžir, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Danska, Francuska, Italija, Mađarska, Makedonija, Njemačka, Norveška, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska i Hrvatska).

   

Teške krađe i oštećenje tuđe stvari

PP DjurdjevacPolicijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođenih 1997. i 1998. godine sa šireg đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i oštećenja tuđe stvari. Sumnja se da su osumnjičenici tijekom noći 20./21. lipnja u Kloštru Podravskom oštetili betonski cvjetnjak, koš za smeće i klupu, oštetivši vlasnika za oko 5000 kuna.

 

Zapažen nastup naših predstavnica

DSC 4358U subotu je u Ivanskoj (BBŽ) održan 15. izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Našu županiju su predstavljale najžena Koprivničko-križevačke županije Štefica Horvat te pratilje Petrina Golubić i Vesna Hadelan. Uz naše predstavnice na izboru je bilo još 11 kandidatkinja: četiri iz Bjelovarsko-bilogorske županije; tri iz Vukovarsko-srijemske, tri iz Brodsko-posavske i jedna iz Požeške županije. I ove godine je na izboru sudjelovalo svega 5 županija.

   

Medveni den u Đurđevcu

IMG 5612U subotu 11. listopada 2014., na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu, održan je 11. Đurđevečki medveni den i 4. Županijsko ocjenjivanje meda Podravine i Prigorja gdje su izlagači predstavili svoje pčelarske proizvode i kolače. U okviru kulturno-umjetničkog dijela nastupili su polaznici Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, Dječjeg vrtića «Bubamara» iz Kalinovca, Dječjeg vrtića Zrno" iz Virja i "Dječjeg vrtića «Fijolica» iz Novigrada Podravskog, Dramska grupa Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i KUD "Petar Preradović" iz Đurđevca, dok je program vodila voditeljica Dora Trogrlić.

 

16. Molvarski susreti folklora

03U Molvama su kao i dosadašnjih godina, 4. listopada 2014. godine, pod pokroviteljstvom Općine Molve održani šesnaesti molvarski susreti folklora. Pred punom dvoranom publike u Domu kulture uz domaćine još četiri društava izvela su izvrstan jednoipolsatni program. Ovogodišnji sudionici i gosti bili su KUD „Orljava" iz Pletrnice, KUD "Salinovec" iz Ivanca, KUD „Javor" iz okolice Novske (Jazavica, Voćarica, Roždanik) i KUD „Širine" iz Novog Virja.

   

Likovna kolonija u Kloštru Podravskom

P1100555Jedanaesta po redu likovna kolonija u organizaciji „Kloštranske palete“ održana je u subotu 30. kolovoza ove godine u prostorijama Društvenog doma u Kloštru Podravskom. Sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz naše Županije te Virovitičko-podravske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije kao i četvero slikara iz Republike Mađarske, a na koloniji je nastalo 45 likovnih djela (slike, skulpture, fotografije).

 

Jesen na Bilogori

P1260868Prekrasan jesenji dan iskoristili su učenici Područne škole Budrovac da sa svojom učiteljicom Olgom Lazar 10. listopada 2014., obilježe Međunarodni dan pješačenja i pozdrave dolazak jeseni. Nakon nastave u školi, uputili su se do kraja sela Budrovac, prošetali Prokljuvancima i uživali u ljepotama bilogorskog zavičaja, voćnjacima, šumama i vinogradima. Da se ne izgube, orijentirali su se u prostoru uz pomoć kompasa, Sunca i mahovine na drveću.

   

Peski-Art 2014.

Peski Art 2014 IMG 5497Obilježavajući praznik Dan neovisnosti, a u čast generala Mladena Markača i druge obljetnice Dana slobode za hrvatske generale i izricanja oslobađajuće presude u Haagu, u lijepom okruženju Doma "Mladen Markač" i sa velikim zanimanjem građana okupili su se umjetnici i stvarali i družili se na Likovnoj radionici "Peski-Art 2014. Đurđevac". Objavom sudionika još im jednom zahvaljujemo na darovanom vremenu, trudu, znanju, talentu i dobroti.

 

Najžene podržale humanitarnu akciju

Dani voca 2014 IMG 5278Na županijskoj manifestaciji Dani voća sudjelovale su najžena Štefica Horvat, prva pratilja Petrina Golubić i druga pratilja Vesna Hadelan, koje su lente osvojile na Festivalu žena iz ruralnih područja KKŽ. U suradnji sa županijskom Udrugom  uzorne seoske žene i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova predstavile su se na zajedničkom štandu  sa svojim posebnostima i izazvale veliko zanimanje posjetitelja.

   

PZRS obilježilo Dan ružičaste vrpce

Dani voća 2014Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je i ove godine bilo partner đurđevačkoj Udruzi žena s bolestima dojke "Narcise" u akciji obilježavanja Dana ružičaste vrpce, koja je održana u subotu 04. listopadana središnjem đurđevačkom trgu u okviru manifestacije Dana voća. Akciju su podržali zamjenik župana Darko Sobota i saborski zastupnik Stjepan Milinković.

 

Dani voća 2014.

Dani voca 2014 IMG 5246Dani voća, središnja manifestacija Koprivničko-križevačke županije posvećena je promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina. U svom 16. izdanju okupila je izlagače iz cijele županije te susjednih županija, Međimurske i Virovitičko-podravske. Najinteresantnije događanje održano je u subotu, 4. listopada 2014. godine, na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu, gdje su izlagači predstavili svoje voće i proizvode od voća.

   

Podržite raspisivanje referenduma

Referendum inicijativaPozivamo sve građane se pridruže akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma kojem je cilj da Ustav, a posljedično time i zakoni Republike Hrvatske, pravičnije urede izborni sustav prilikom odabira saborskih zastupnika. U Đurđevcu  svoj potpis za raspisivanje referenduma možete dati u subotu 04. listopada na Trgu sv. Jurja, pokraj kisoka Tiska, od 09 - 13,00 sati i u nedjelju na Trgu sv. Jurja, ispred crkve Sv. Jurja, prije i poslije mise u 9,00; 11,00 i 19,00 sati.

 

RASCO oprema se proizvodi i u Srbiji

Rasco Senta Srbija 2014U utorak, 30.9.2014. održana je svečanost otvorenja obnovljenih proizvodnih pogona kompanije RASCO-TAMP d.o.o. u Senti. RASCO-TAMP je nastao 2013. godine kad je RASCO d.o.o. preuzeo nekretnine kompanije u stečaju TAMP a.d. Nakon investicija namijenjenih poboljšanju uvjeta rada i nabavi suvremenih proizvodnih tehnologija, 50 zaposlenika RASCO-TAMP-a je započelo proizvodnju RASCO programa komunalne opreme.

   

Dan ružičaste vrpce

rak-dojkeĐurđevačka Udruga žena s bolestima dojke "Narcise" u suradnji sa županijskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova organizira akciju obilježavanja Dana ružičaste vrpce u subotu 04. listopada 2014. Organizatori vas pozivaju na središnji đurđevački trg da se pridružite i saznate sve što vas zanima o bolesti i prevenciji te da isprobate kako se vrši samopregled na demonstracijskoj lutki.

 

Izložba Krune Heidlera u Kloštru

P1030294U izložbenom prostoru "Kloštranske palete" otvorena je samostalna izložba poznatog đurđevačkog filmaša i fotografa Krunoslava Heidlera. Izložbu je otvorio zamjenik načelnika općine Kloštar Podravski gospodin Antun Karas. Stvaralačku biografiju gospodina Heidlera dao je Zdravko Šabarić dok je o umjetničkim dosezima autora govorila gospođa Božica Jelušić. Otvorenju su prisustvovali ljubitelji fotografije iz ovih prostora.

   

Izabran predsjednik GO HDZ-a

DSC 0025Nakon zadnjih lokalnih izbora i ostavke Vlade Repa na mjesto predsjednika GO HDZ-a Đurđevac, stranka je imenovala Hrvoja Paraga za povjerenika do Izborna skupštine. Ona je održana 28. rujna 2014. godine na kojoj je izabrano novo vodstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Đurđevca. Za predsjednika Gradskog odbora kandidirala su se dva kandidata, a većinom glasova izabran dosadašnji povjerenik Hrvoje Parag.

 

Izvještajno-tematska sjednica HNS-a

Izvještajna konferencijaPrema statutarnoj obvezi, sve podružnice HNS su dužne održati najmanje jednu Izvještajno – tematsku sjednicu, a nakon izbora u roku najdulje od 6 mj. održati Izbornu skupštinu. Tako je prošli mjesec održana, u Domu Mladena Markača – Peski IZVJEŠTAJNO-TEMATSKA SJEDNICA SKUPŠTINE PODRUŽNICE HNS – liberalni demokrati GRADA ĐURĐEVCA.

   

Medveni den i izbor male Naj pčelice

Medveni den plakat 2014Grad Đurđevac i Pčelarska udruga „Bagrem“ Đurđevac i ove godine organiziraju Medveni den koji će se održati 11. listopada 2014. godine u Đurđevcu na Trgu svetog Jurja. Izlagački program je popraćen bogatim kulturno – umjetničkim i zabavnim programom, a cjelokupna manifestacija ima i humanitarnu notu. Po prvi puta na manifestaciji će se birati NAJ PČELICA, odnosno najbolje kostimirano dijete iz redova sudionika i posjetitelja.

 

Pripreme za Dane voća - program

Dani voća 2014Kao i  prethodnih godina, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac pripremaju se već nekoliko tjedana za Županijsku izložbeno-prodajnu manifestaciju Dani voća. Tako su nastali mnogobrojni keramički uratki koje ćemo u subotu 04. listopada izložiti na glavnog gradskom Trgu u Đurđevcu. Korisnicima su u izradi pomogli i roditelji, a ideje su osmislile naše vrijedne voditeljice. 

   

Dan policije u PP Đurđevac

PP Djurdjevac 29092014 005Danas je u Đurđevcu ispred policijske postaje povodom obilježavanja Dana policije, Policijska postaja Đurđevac ugostila dječje vrtiće „Bubamara“ Kalinovac, „Košutica“ Ferdinandovac, „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje, „Maslačak“ Đurđevac, zatim štićenike udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i učenike prvog razreda iz OŠ „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevac.

 

Protiv nasilja nad ženama

Protiv nasilja nad ženamaŽupanijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je održalo tematsku sjednicu, kojom je obilježilo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Na sjednici je gostovala ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sa suradnicama. Predstavila je Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji- Istanbulsku konvenciju, koja je stupila na snagu 1. kolovoza 2014. godine.

   

Dječji crteži u policijskoj postaji

Djecji radovi MUP 2014 1Uoči obilježavanja „Dana policije“, koji se obilježava 29. rujna, u Policijskoj postaji Đurđevac postavljena je izložba sa radovima djece iz dječjih vrtića „Bubamara“ Kalinovac, „Košutica“ Ferdinandovac, „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje i „Maslačak“ Đurđevac. Djeca navedenih vrtića crtežima policijskih službenika – prijatelja djece unijela su toplinu u hol policijske postaje, a njihove radove mogu vidjeti svi koji će koristiti usluge upravnih poslova policijske postaje.

 

Najbolja dječja predstava festivala

Nagrada za Malu dramu 2014Đurđevački mali glumci ovih dana nisu mirovali, već su "odradili" značajan nastup na "4. Komedija festu" održanom od 15. do 21. rujna 2014. u Bjelovaru. Predstava "Kako je Potjeh tražio istinu", u izvedbi Male drame Gradskog kazališta Đurđevac, te režiji Karla Kučande i Marine Bažulić, proglašena je najboljom dječjom predstavom festivala!

   

Senzoričko ocjenjivanje meda

Ocjenjivanje meda 2014 1U utorak, 23.rujna 2014 godine, u prostorijama Pčelarske udruge Bagrem Ðurdevac održano je senzoričko ocjenjivanje 29 prispjelih uzoraka medova pčelara sa područja Koprivničko-križevačke županije. Ocjenjivanje je vodio predsjednik komisije Dragutin Švaco uz senzoričare: dipl. inž. agronomije Gordana Hegić, dipl. inž. agronomije Vedran Lesjak, pčelari udruge Bagrem Vesna Pintar, Ivančica Prilika, Franjo Dokuš i Petar Ivandija.

 

Evakuacija osnovne škole

Evakuacija školeAko ste čuli ili vidjeli vatrogasna vozila koja jure prema osnovnoj školi, ne brinite, jer danas je u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana vježba evakuacije i pokazna vatrogasna vježba, u kojoj su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca. Vježba evakuacije počela je u 10:05 sati nakon što je domar škole Zvonimir Šiptar dao znak za uzbunu. Učenici i zaposlenici škole napustili su školsku zgradu nakon 2:05 minute, a to je ujedno i novi rekord škole.

   

Predstavili se na Radio Koprivnici

HPIM1072Predstavnice dječjeg benda „Začarani Planet“, Anita Aušperger i Mateja Mađerek, koje pohađaju Osnovnu školu u Ferdinandovacu su zajedno sa predstavnicima dječjeg zbora Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca pod nazivom „Kalnovečki Školarci“, Gabrijelom Vucikujom i Larom Živko, posjetili 22.rujna, 2014. godine studio Radija Koprivnice.

 

Podjela Njemačkih jezičnih diploma

DSD gimnazija 2014Učenici trećih i četvrtih razreda Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva su uz kratki program na njemačkom jeziku, uz voditeljice Ivu Radman i Anu Smes te recitatoricu Viktoriju Pintarec, u četvrtak 25.rujna 2014. na maloj svečanosti podjele Njemačkih jezičnih diploma poslušali i nekoliko poruka o ljepoti potrebi učenja njemačkog kao stranog jezika.

   

Europski tjedan mobilnosti

IMG 4945Europski tjedan mobilnosti ovogodišnjim je sloganom, koji glasi "Naše ulice, naš izbor" ("Our Streets, Our Choice"), želio ukazati na utjecaj građana na oblikovanje javnih prostora. U Đurđevcu ga je danas organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, a posjetitelji ovog događaja mogli su se upoznati sa raznolikošću sportova Zajednice te se i osobno iskušati u nekim sportovima, dok su članovi sportskih klubova prezentirali svoje sportove i izložili osvojene pehare i medalje.

 

Pomozite u istraživačkom projektu

Crkva Sv Jurja Djurdjevac 06122013 00001Dragi prijatelji i sugrađani, ovim putem vam upućujemo javni poziv za pomoć u istraživačkom projektu kojem je cilj pokušaj rekonstrukcije izgleda unutrašnjosti stare župne crkve u Đurđevcu koja je sagrađena 1824. godine, a srušena 1928. godine. Naime, prilikom rušenja crkve dijelovi inventara su prodavani mještanima ili ustupani na čuvanje. Pošto se nijedan dio inventara iz stare crkve više nije uklapao u novosagrađenu crkvu do danas je uglavnom nepoznato gdje je završio. Saznali smo da neke obitelji još uvijek čuvaju dijelove namještaja i ukrasa, iako su dobili drugačiju namjenu.

   

Zašto trenirati karate?

kkdjurdjevacKarate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, umno i duhovno. Karate nudi: zdraviji način života * bolju tjelesnu spremnost * povećanje samopouzdanja * postavljanje i dostizanje ciljeva * povećanje zrelosti * ustrajanost u svemu * adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

 

Ponovno najbolja esperantska recitacija

DSCF6148U nedjelju, 21. rujna, đurđevački su esperantisti ponovno dali bogat doprinos manifestaciji “Esperantisti Bjelovara svome gradu”. Naime, otkako je prije nekoliko godina obnovljeno Društvo esperantista Bjelovara, razvila se bogata suradnja bjelovarskih i đurđevačkih esperantista pa se u Bjelovaru Đurđevčani već osjećaju kao kod kuće i dalje planiraju zajedničke projekte.

   

Savjetovanje, kamp i edukacija

EDUKACIJAPredsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac Kristinka Štefan sudjelovala je u srijedu 17. rujna na savjetovanju posvećenom novom Zakonu o udrugama, a koje je organizirano u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u organizaciji časopisa Udruga.hr. Na savjetovanju se okupilo više od 500 predsjednika/ica i djelatnika udruga iz cijele Hrvatske.

 

Eko Škola Fedinandovac

Djecji bend Zacarani PlanetPočetkom školske godine 2013./2014., u Osnovnoj školi Ferdinandovac javila se ideja o provođenju Eko projekta koji bi predstavljao samu osnovnu školu u Ferdinandovcu. Tako su svi marljivi učitelji te škole užurbano počeli osmišljavati dijelove svojeg Eko projekta, te započeli njegovu realizaciju koja se sastojala od nekoliko radionica, snimanja video spota te pregršt aktivnosti za sve učenike predmetne nastave koji pohađaju tu školu.

   

Poštujte naše znakove

photo 4U sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove” u četvrtak 18. rujna započela su predavanja za učenike prvih razreda osnovnih i područnih škola na području Policijske postaje Đurđevac. Prvi dan predavanja, između ostalih škola, posjećena je i Područna škola za djecu s teškoćama u razvoju, a djeci su date osnovne upute za sigurno sudjelovanje u prometu, podijeljeni su im reflektirajući ovratnici te edukativne slikovnice.

 

7. Mala olimpijada područnih škola

Mala olimpijada u ČepelovcuUčenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marinom Patačko, Bojanom Bionda i Martinom Krajcar Baltić  obilježili 18. rujna 2014., Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti. Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Marina Patačko, nakon čega su kroz sat likovne kulture crtali olimpijske krugove i baklje s olimpijskim plamenom.

   

Stranica 1 od 20

Dobrovoljni prilog za www.djurdjevac.eu

Posljednji komentari članaka

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 410 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska

Vrijedi pogledati

Video

LATEST MEDIA

Ima nas iz:


free counters
pohranjeno_u_arhivu_weba_logo