Srijeda, Listopad 07, 2015

Podravski pčelari najbolji u Slavoniji

medveni den 2011 007I ove godine pčelarice i pčelari Pčelarske udruge "BAGREM" sudjelovali su na 20. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj. Ocjenjivanje je bilo 3. listopada 2015. u Osijeku u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Osijek, a u sklopu ocjenjivanja medova bilo je i 14. ocjenjivanje pakovina meda i pića, proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i suvenira te 9. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda.

 

Posjetite Likovnu radionicu "Peski-Art 2015. Đurđevac"

Mladen Markač 24.11.2012.Udruga „Peski-Art Đurđevac“, zajedno sa Mjesnim odborom Peski-Đurđevac te ostalim Udrugama i kreativnim pojedincima koji imaju sjedište u ovom đurđevačkom kvartu organizira na Dan neovisnosti 08.10.2015. po treći puta Likovnu radionicu „Peski-Art 2015. Đurđevac“. Na likovnoj radionici i ove godine sudjelovat će oko 35 likovnih umjetnika iz čak 8 hrvatskih županija, a interes likovnih stvaratelja ove godine je veći nego ikad i sve zainteresirane organizatori ne mogu niti primiti.

   

Održani su "Dani voća 2015."

Dani voća 2015. ĐurđevacDanas je 56 izlagača izložilo svoje proizvode na manifestaciji "Dani voća 2015." na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu koju je otvorio Darko Koren, koprivničko-križevački župan. Uz njega su prigodni govor održali i Darko Sobota, dožupan i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije, te kao domaćin, Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca.

 

12. likovna kolonija "Kloštranske Palete" 2015.

12. Likovna kolonija Kloštar Podravski 2015.Održana je 12. likovna kolonija u organizaciji „Kloštranske palete“ u prostorijama Lovačke udruge „Srndać“. Dobrodošlicu im je zaželio zamjenik načelnika općine Antun Karas i Martina Fuk, predsjednica udruge „Kloštranska paleta“. Sudjelovalo je 54 učesnika od kojih aktivno stvaralo 40 slikara iz Koprivničko-križevačke županije te Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije i troje slikara iz Republike Mađarske. Nastalo je novih 45 umjetnička djela, 2 skulpture i 43 slikarska rada.

   

Opasne kuće grada Đurđevca

Urušavanje kuće Da je stvarno opasno hodati pločnicima grada Đurđevca vidi se na ovoj fotografiji. Na uglu Đuriševićeve i Radićeve ulice nalazi se stambeni objekt koji se već godinama ne koristi i počeo se urušavati. Pločnikom uz ovu kuću dnevno prolaze mnogi đaci osnovne i srednje škole i samo je pitanje dana kada će doći do nezgode uzrokovane padanjem crijepova sa krova. Vlasnici bi trebali biti upozoreni od strane komunalnog redara da moraju sanirati navedeno ili će Grad to učiniti na njihov trošak.

 

Komunalije predstavile projekt cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture

Aglomeracija Djurdjevac 01102015 001Danas su Komunalije Đurđevac predstavile koje su aktivnosti provedene u sklopu pripreme projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete. Projekt vrijedan 5,7 milijuna kuna sufinancira Europska unija s 85 % sredstava, odnosno s 4,9 milijuna kuna.

   

Zdravko Seleš finalist Galovićeve nagrade

Program Galovićeva jesen 2015U četvrtak, 1. listopada 2015. predstavljen je program 22. Galovićeve jeseni. „Galovićeva jesen“, međunarodni festival književnosti, postala je kulturni brend Koprivnice i Podravine te promotor književnosti na temu zavičajnosti, a snagu i ljepotu udahnula joj je pjesnička riječ Frana Galovića u obasjanoj zbirci „Z mojih bregov“. Tematika zavičajnosti utkana je u temelje ove međunarodne književne manifestacije kroz Književnu nagradu “Fran Galović“ za koju se natječaj odvija na razini cijele Hrvatske, čime se doprinosi vrednovanju hrvatske nacionalne književnosti.

 

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije uvršten u kalendar događanja Odjela za ruralni razvoj u Europskoj komisiji

Ruralne žene 2014Značaj i vrijednost jedinstvenog projekta Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, uz kontinuirani rad na projektu te posebno zalaganje predsjednice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verice Rupčić, prepoznat je i u okviru Europske unije. Festival je uvršten u kalendar događanja Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj u Europskoj komisiji (: http://ec.europa.eu/agriculture/cap-communication-network/events-in-your-country/submit-your-activity/index_en.htm.). 

   

Zbog krađe goriva završili u pritvoru

policijaPolicijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika rođenim 1990. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa. Sumnja se da su osumnjičeni između 26. i 28. rujna u Đurđevcu u Ulici Petra Zrinskog, provalili u skladište i iz radnog stroja otuđili gorivo. Vlasnik je oštećen za nekoliko stotina kuna.

 

Domaći dvojac 'nalemao' dečke iz Zagreba, nastradala i konobarica

tucnjava ilustracijaMjesto radnje bio je kafić u Đurđevcu. Sat je u ponedjeljak navečer otkucavao 15 minuta iza 22 sata. Točila su se zadnja pića. Bez ikakva razloga, dvojica domaćih gostiju, 37-godišnjak i njegov četiri godine mlađi kolega, najprije su verbalno napali trojac iz Zagreba. Podbadali su ih i vrijeđali. Da su barem na tome i stali, ali nisu, izvještava www.koprivnica.net.

   

Započela trodnevna edukacija uvođenja u rad pomoćnika u nastavi

Pomoćnik u nastavi Kckzz 2015U ponedjeljak, 28. rujna u prostorijama Županijske uprave započela je trodnevna edukacija programa uvođenja u rad pomoćnika u nastavi koji su izabrani temeljem natječaja koje su provele osnovne i srednje škole, partneri Koprivničko – križevačke županije u projektu Prilika za sve. Pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport, udruge i nacionalne manjine Branka Cuki predstavila je stručne koordinatorice same edukacije Miru Sulimanec iz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja i Petru Sobota iz Strukovne škole Đurđevac.

 

Đurđevačkom kazalištu nagrada publike za najbolju predstavu

Pidzama bjelovar 1 2015Dva produžena vikenda zvonki, razdragani smijeh odzvanjao je Bjelovarom za vrijeme 5. Komedija festa na kojem su nastupile dramske i kazališne skupine iz Đakova, Đurđevca, Preloga, Samobora, Slavonskoga Broda, Sinja, Slunja i Tuzle. Po mišljenju bjelovarske publike najvišu ocjenu dobila je predstava Pidžama za šestoro Gradskog kazališta Đurđevac, koja im je već treća takva (Retkovci i Slavonski Brod) s vrtoglavo visokim prosjekom 4,94.

   

Izložba Maje Saraja u Kloštru Podravskom

Izložba - Maja Saraja Klostar Podravski Otvorena je prva samostalna likovna izložba mlade slikarice Maje Saraja u Kloštru Podravskom, u galeriji likovne udruge „Kloštranska paleta“. Svoj slikarski rad predstavila je s 34 slike u tehnikama ulje na platnu, pastel, ulje na staklu i olovci. U uvodnoj riječi Marija Bobonj je rekla: "Prije nekoliko godina Maja je krenula na tečaj slikanja i tako radoznalo ušla kroz ta čudesna vrata kreativne igre boja, oblika i vizualnih kompozicija koje su je vukle da se i sama očituje kao vrlo nadarena, maštovita i kreativna, jer primjerno je savladala razne crtačke i slikarske tehnike i izgradila vrlo specifičan likovni indetitet.".

 

Poziv na Dane voća 2015. u Đurđevcu

Dani voća 2015.Ovogodišnja 17. po redu manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije održati će se 2. i 3. listopada 2015. godine u Đurđevcu u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije, Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice grada Đurđevca te PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

   

Počele pripreme za 12. Medveni den

pcelaPčelarska udruga "BAGREM" Đurđevac priprema tradicionalni 12. Medveni den u Đurđevcu. U sklopu manifestacije Dana meda u petak 27. rujna 2015. g. održano je predavanje za pčelare na temu Zakonske regulative koja je vezana uz obaveze, pravilnike, sankcije, ali i prava pčelara obzirom na pčelarenje i prodaju meda i pčelinjih proizvoda. Predavanje je, za okupljenih pedesetak pčelara i pčelarica, održao Tomislav Gerić, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza. Time su pčelari dobili nove i za njih veoma korisne informacije. Manifestacija se nastavlja "Medvenim denom" koji će se održati 10. listopada 2015. u 10 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu.

 

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Festival zena 2014.Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizira Festival žena iz ruralnih područja KKŽ, kao jedinstveni projekt na području sjeverozapadne Hrvatske, koji se provodi već 5 godina, a posljednje dvije pod ovim nazivom. Na Festivalu sudjeluje 11 žena iz Podravine i Prigorja, koje će se predstaviti u narodnim nošnjama na štandovima, gdje će izložiti svoje uratke i ručne radove, kao i različite etno predmete te svoje proizvode: domaću hranu, kolače i piće. Uz puno mašte i ideja svaka kandidatkinja prikazuje priču, kojom pokazuje svoj rad, svakodnevni mar i različitu kreativnost te očuvanje tradicije. Završna priredba Festivala ove godine će se održati 10. listopada u Goli. 

   

Županije 2020. – imamo li hrabrosti za promjene?

Tomislav Tolusic 2015Prošlog tjedna su na Forumu 'Građani u fokusu – decentralizacija i lokalne razvojne politike', održanom u organizaciji Hrvatske zajednice županija, predstavljeni konkretni prijedlozi za reformu hrvatske regionalne samouprave. Prijedlog reforme u središte rasprave stavlja građanina, njegove potrebe i pravo na javnu uslugu, bez obzira iz kojeg dijela Hrvatske dolazio. Njezin cilj je spriječiti trenutnu pretjeranu koncentraciju u jedno ili nekoliko središta, pri čemu veliki dijelovi zemlje ostaju populacijski i gospodarski opustošeni.

 

Đurđevačka osnovna škola prekida štrajk

Prestanak štrajka osnovnih škola 2015Danas, 28.09.2015., na sastanku članova Sindikata hrvatskih učitelja, u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, dogovoreno je da se prekida štrajk i da od sutra, u utorak 29.09.2015., nastava teće prema rasporedu, a to se odnosi i na Područne škole. 

 

   

Štrajk u osnovnoj školi u Đurđevcu

Štrajk osnovnih škola 2015U petak, 25.rujna 2015.godine učitelji OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac pridružili su se ŠTRAJKU u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja. Nastave nema u matičnoj školi u Đurđevcu, u PŠ Budrovac i PŠ za učenike s teškoćama. Nastava se održava u PŠ Čepelovac, Sirova Katalena i Mičetinac. Tijekom sutrašnjeg dana obavijestit ćemo učenike i roditelje o nastavi u ponedjeljak.

 

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nasilje nad ženamaDanas se, po 12. put u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji je Hrvatski sabor proglasio 2004. godine u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom općinskom sudu kada je tijekom brakorazvodne parnice policajac Mato Oraškić ubio sutkinju Ljiljanu Hvalec, suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Nažalost, problematika obiteljskog nasilja je u nas i nadalje prisutna i kao ljudska i kao društvena problematika.

   

Europski tjedan mobilnosti 2015.

Europski tjedan kretanja 2015 Europski tjedan mobilnosti najraširenija je manifestacija posvećena održivoj mobilnosti koja se i ove godine pod sloganom 'Izaberi. Promijeni. Kombiniraj.' ('Choose. Change. Combine.') održava u razdoblju od 16. do 22. rujna. U Đurđevcu ga je danas organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, a posjetitelji ovog događaja mogli su se upoznati sa raznolikošću sportova Zajednice te se i osobno iskušati u nekim sportovima, dok su članovi sportskih klubova prezentirali svoje sportove i izložili osvojene pehare i medalje.

 

Radionica "Paralelni svijet"

Radionica Paralelni svijetU sklopu projekta "Zajedno jači" koji je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda a kojeg provodi Udruga Srce Sveti Ivan Zelina zajedno s partnerima među kojima je i Udruga Mali princ Đurđevac održana je 18.09.2015. radionica "Paralelni svijet". Voditeljice radionice su u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac na zanimljiv i interaktivan način nazočnima "približile" s kojim problemima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom.

   

Mala škola glagoljice

Mala škola glagoljiceU petak, 18. rujna u prostoru Knjižnice održana je radionica glagoljice. Gradska knjižnica Đurđevac organizirala je radionicu za 5. i 6. razred OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Voditeljica radionice bila je profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Petra Šerbeđija. U prvome, uvodnom dijelu učenici su poslušali kratko, edukativno predavanje o prvom staroslavenskom pismu – glagoljici, koje ima duboke korijene u Hrvatskoj.

 

Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske

 Hrvatski crveni križHrvatski Crveni križ otvara apel „Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske“ te prikuplja novčane i materijalne donacije. Donirati je moguće:

•Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN: HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

•Internetskim donacijama na www.hck.hr

•Donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)

   

Priznanja za najučinkovitiju medicinsku sestru / tehničara

Medicinske sestre i tehničari 2015U četvrtak 17.09.2015. Uprava Opće bolnice dodijelila je priznanja  za najučinkovitiju medicinsku sestru/tehničara. Korišteni kriteriji u izboru su kategorije koje su se odnosile na zapise u sestrinskoj dokumentaciji, na provođenje projekata i na prijedlog osoblja sa bolničkih  odjela koji ne pišu u BIS njezi. Pokazatelji učinkovitosti rada praćeni su u periodu od 01.01.2015. - 30.06.2015. godine.

 

Hrvatska zajednica županija: Županijske službe spremno odgovorile na izbjegličku krizu unatoč izostanku Vladinog plana pomoći

Izbjeglice - foto: balkans.aljazeera.netŽupanijski krizni stožeri i dalje u stanju visoke pripravnosti kako bi se spriječila humanitarna katastrofa - Unatoč nepoznatim podacima o broju izbjeglica koji se očekuju u Hrvatskoj u narednim danima, kao i informaciji o mogućnosti njihovog slobodnog ulaska u susjedne zemlje, županijski krizni stožeri će i dalje biti u stanju visoke pripravnosti kako bi se spriječila humanitarna katastrofa.

   

Dodijeljene "Zlatne kune" najboljim tvrtkama u županiji

Zlatna kuna 18 09 2015 018Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Koprivnica, održanoj danas u hotelu Picok u Đurđevcu, uručena su priznanja „Zlatna kuna“ najboljim tvrtkama naše županije. U kategoriji velikih poduzetnika za uspjehe postignute prošle godine primili su koprivnički Belupo i križevački Radnik. Među srednjim poduzetnicima to su kalinovački Rasco i koprivnički Komunalac, dok su priznanja među malim tvrtkama dobili koprivnički Hangar 18 i đurđevačka Bistra.

 

Održan sastanak Stožera o mogućem dolasku izbjeglica

Izbjeglice - stožer 2015Na inicijativu pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivana Kramarića, danas je u prostorijama županijske uprave održan operativni sastanak užeg dijela Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko – križevačke županije na kojemu se raspravljalo o problematici dolaska izbjeglica u Hrvatsku odnosno međusobne koordinacije institucija u slučaju potrebe za njihovim zbrinjavanjem. 

   

8. Mala olimpijada učenika područnih škola

Olimpijski dan Područnih skola 17 09 2015Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Karmelom Kralj i Majom Topolovčan i učiteljem Davorom Šokecom obilježili 17. rujna 2015., Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti. Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su nastavu započeli predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara, olimpijskim sportovima i sportskom ponašanju koje je održao domaćin druženja učitelj Davor Šokec, nakon čega su učenici pisali vlastita pravila o prihvatljivim oblicima ponašanja tijekom igre i natjecanja.

 

Sazvana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca

10 sjednica GV 23032015Godinama je ovaj portal dobivao pozive i materijale za sjednice Gradskog vijeća, a nakon što smo prestali dobivati materijale, sada nam je uskraćen i poziv za istu. Kako transparentnost i odgovornost lokalne i regionalne samouprave predstavlja minimum koji imamo pravo očekivati od onih koje smo izabrali da nas predstavljaju i obnašaju vlast, potrudili smo se nabaviti materijale za današnju sjednicu koje možete vidjeti u nastavku. 

   

Preventivna akcija "Poštujte naše znakove"

Kloštar podravskiU sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove” u utorak 15. rujna započela su predavanja za učenike prvih razreda osnovnih i područnih škola na području Policijske postaje Đurđevac. Prvi dan predavanja, posjećena je Osnovna škola Kloštar Podravski sa svojim područnim školama, Suha Katalena, Prugovac, Kozarevac i Podravske Sesvete, a djeci su date osnovne upute za sigurno sudjelovanje u prometu, podijeljeni su im reflektirajući prsluci te edukativne slikovnice.

 

Hrvatski olimpijski dan 2015.

Olimpijski dan 11 09 2015Gradska Zajednica sportskih udruga  (koja je osigurala medalje za pobjednike utrka)  u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac danas je obilježila Hrvatski olimpijski dan. Tako su za osnovnoškolce od petog do osmog razreda i srednjoškolce organizirane ulične trke oko Trga svetog Jurja. Tko su pobjednici utrka pogledajte u nastavku u galeriji fotografija.

   

Nagrada publike Gradskom kazalištu Đurđevac na Festivalu amaterskih kazališta

Pidama za šesteroProšli tjedan u Slavonskom Brodu održan je 8. Festival amaterskih kazališta u organizaciji Satiričkog kazališta mladih. Svaku večer održana je jedna predstava, a posljednja izvedena bila je i nagrađena od strane publike, koja se na 8. FAK odazvala u velikom broju, a dodijelila je nagradu "Grand prix" Gradskom kazalištu Đurđevac za predstavu "Pidžama za šestero".

 

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

darivanje krviHrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Molimo da se odazovete akciji i darujete krv, tu dragocjenu tekućinu koju može samo čovjek čovjeku dati. Akcija će se održati, od ponedejljka do četvrtka, u slijedećim mjestima:

   

Županiji odobreno 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi

Asistent u nastaviKoprivničko – križevačkoj županiji odobren je projekt „Prilika za sve“ vrijedan 1.931.183.74 kuna koji će osigurati 39 pomoćnika za 77 učenika u 15 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno obrazovne ustanove.

 

Upisi novih članova u Karate klub Đurđevac

Karate upisi 2015.Karate klub Đurđevac od ponedjeljka 07.09.2015 vrši upis novih članova. Pozivamo sve zainteresirane roditelje koji žele da im se djeca bave ovim plemenitim sportom da se pridruže uspješnom timu karatista pod stručnim vodstvom diplomiranog trenera karatea Luke Cestara i dr. Nikole Kopričanca. Upisi su svaki ponedjeljak i srijedu od 18h u maloj dvorani OŠ Grgur Karlovčan.

   

Kraljevski kuhar je iz Đurđevca

Kraljevski kuhar Renesansni festival 2015Hrvatska je dobila novog Kraljevskog kuhara. Tu prestižnu titulu natjecanja koje su osmislili Podravkini kulinarski stručnjaci, osvojio je Božidar Đurinčić iz đurđevačkog hotela Picok, koji je sa svojim pomoćnikom Mirkom Ivurekom spravio najbolji i najljepši pladanj s renesansnim jelima na 10. Renesansnom festivalu u Koprivnici.

 

Tematski susret s volonterima, plivanje i druženje

Tematska konferencijaU petak 28. kolovoza u prostorima Udruge Srce Sv. Ivan Zelina održan je prvi tematski susret s volonterima na kojem su, uz volontere iz Đurđevca, sudjelovali volonteri iz Lobora, Novog Marofa, Križevaca i Svetog Ivana Zeline. Cilj ovog susreta je bio potaknuti volontere da razmjenom iskustava i ideja osmisle jednokratnu volontersku akciju koju bi do idućeg zajedničkog susreta sproveli u djelo. Detaljno su razradili svoje akcije, prezentirali ih pred svima, te obećali da će do idućeg susreta prezentiralo sprovesti i u praksi.

   

Saša Franjić i Nina osvojili prvo mjesto u daljinskom jahanju

Saša FranjićNakon dugih i vrućih 77 kilometara, Saša Franjić i njegova kobila Nina osvojili su prvo mjesto u 5. kolu Croatia Cupa u daljiskom jahanju za seniore, održanom 29.08 2015. u Čazmi. Konjički klub "Đurđevački graničari" je izuzetno ponosan na svog natjecatelja koji je pokazao da se upornost i treniniranje isplati. " Bila je ovo utrka života, najviše kaj sam jašil svoju Belku i za svoj klub, gde je stvarno super ekipa i gde je svima drago radi uspjeha!" izjavio je sam Saša.

 

Ravnatelj Devčić: nema osnove za traženje tima 2 u Đurđevcu

hitna pomoćSpominjanje županijskog Zavoda za hitnu medicinu kao jednog, prema đurđevačkom gradonačelniku Željku Lackoviću među brojnim primjerima zakidanja prava tog dijela županije, jednostavno nema osnova, tvrdi ravnatelj Zavoda dr. Mato Devčić. Ustroj službe određen je zakonima, oni se poštuju, a izvor nezadovoljstva čini manji dio nehitnih bolesnika. Iako skrb o njima nije osnovna djelatnost Zavoda, oni su najčešći pacijenti koji kucaju na vrata nekadašnjih ambulanti hitne, makar prema zakonu one ne postoje već su to prostori za reanimaciju.

   

Župan proglasio elementarnu nepogodu sušu za Općine Gornja Rijeka i Kalnik te Grad Đurđevac

Proglašenje elementarne nepogode 2015Sukladno zaprimljenim Zahtjevima, 19. i 21. kolovoza koje su dostavile Općine Gornja Rijeka i Kalnik te Grad Đurđevac, sastalo se županijsko Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Koprivničko – križevačke županije. Temeljem obavljenih  uvida na terenu Povjerenstvo je dostavilo zaključak da ukupna procijenjena šteta za područje Grada Đurđevca iznosi 40 posto,  a za Općine Gornja Rijeka i Kalnik oko 30 posto.

 

Napišimo priču sa Ljubicom Vuković

Napisimo pricu 2015 003Zadnju radionicu u sklopu „Ljeta u knjižnici 2015.“ u utorak, 25.8.2015. održala je Ljubica Vuković, učiteljica razredne nastave, a tema je bila kako napisati priču tj. kako napraviti slikovnicu. Slikovnica je knjiga s puno slika, a malo teksta. Svaka knjiga ima naslovnicu s naslovom, autorom i ilustratorom, te je po tom predlošku nastalo 18 različitih slikovnica, prepunih najrazličitijih likova i događaja.

   

Koren: moj zamjenik Pal i ja razmatramo ozbiljnu mogućnost podizanja tužbe protiv gospodina Babića

darkokorenU srijedu, 19. kolovoza 2015. godine u  medijima je objavljeno priopćenje naslova "Koren i Pal pogoduju poduzetniku bliskom HSS-u?" koje potpisuje potpredsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije i član Županijske skupštine gospodin Tomislav Babić. Smatram da je krajnje nekorektno i neozbiljno što se gospodin Babić poziva na Odluku Županijske skupštine donesenu 26. studenoga 2014. godine te navodi „Ovakvom se odlukom u neravnopravan položaj stavlja korisnike usluga domova socijalne skrbi s područja JLS-ova koji nisu u mogućnosti sufinancirati troškove smještaja“.

 

Sigurnost na prometnicama ne smije biti političko pitanje

ŽUC konferencija Na današnjoj tematskoj konferenciji za medije govorilo  se o  sustavu financiranja i održavanja županijskih cesta te najavama mjera Vlade RH koje znače sve manje prihode županijskim upravama što će rezultirati pitanjem sigurnosti vozača na cestama. „Županijske i lokalne ceste su kategorija prometnica kojih ukupno ima oko 70 posto sveukupne cestovne infrastrukture na prostoru Republike Hrvatske."

   

Županija podržava uređenje ribolovne natjecateljske staze na jezeru Jegeniš

Jegeniš ribolovna staza Na inicijativu Športskog ribolovnog saveza Koprivničko- križevačke županije u srijedu, 19. kolovoza župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, predsjednik Županijske zajednice sportova Stanko Lovković obišli su radove na uređenju sportske staze za ribolovce na jezeru Jegeniš. Naime, Koprivničko – križevačka županija je podržala domaćinstvo za Kup kadeta ribolovaca 2016. godine koje je Hrvatski športski savez dodijelio županijskom savezu, a besplatno uređenje staze za natjecanje preuzela je Nexe grupa d.o.o. koja ima koncesiju za ekploataciju šljunka na jezeru Jegeniš. 

 

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Zapljena marihuanePolicijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođenim 1976. godine sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sumnja se da se osumnjičeni od svibnja ove godine bavio nedozvoljenom proizvodnjom droge, te davao na uživanje drogu marihuanu dvojici 30 – godišnjaka i 31 – godišnjaku.

   

Stranica 1 od 20

Miljenko Šestak

Nova vijest

Put u svemir

Put u svemir

Jednom davno davno… 3. srpnja 1947. pokraj gradića  Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko evidentno se srušila letjelica čiji su tragovi ostavili jednu od najvećih zagonetki 20. stoljeća. Različita nagađanja o tome koje je porijeklo srušene letjelice stvorila su urbani mit...

Opširnije...

Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha

Gdje se (ne) nalazi duša? Promišljanje o izvoru života (ili mladosti)…. Složimo li se oko toga da svatko od nas ima specifičan samosvojstven osjećaj da mu se samosvijest nalazi u glavi točno na području prednjeg čeonog režnja, iza očiju, tada se pozivamo i na činjenicu da sebe doživljavamo...

Opširnije...

(Ne)Postoji li duša? Razmatranje o strahu od smrti….

Sofioterapija (sophiotherapy) - Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha  Pretpostavimo li da sasvim izvjesno znamo da je barem jedan dio nas besmrtan ili barem trajan sve ostalo u našem životu bilo bi mnogo lakše i sve bismo tegobe mnogo jednostavnije podnosili. Osobno iskustvo...

Opširnije...

Stela Kolar

Nova vijest

Dudek i ja, prijatelja dva

Dudek i ja, prijatelja dva

Ljeto je počelo i treba odlučiti kuda na more i da li u hotel, kamp ili još najbolje kod nekog prijatelja ili rodbine koji te nikada neće odbiti. U nedoumici kuda krenuti odlučila sam glavu razbistriti na selu. Dok se moji prijatelji već protežu na suncu uz obalu mora ja sam spakirala kofere i...

Opširnije...

Kao Juda

Kao Juda

Kada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao izdajnički poljubac smrti njegov um je bio pomućen pohlepom za novcem do te mjere da više nije...

Opširnije...

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi sve već na prvi pogled. Prepoznaje namještene osmjehe i uvučene trbuhe ali uvijek strpljivo i...

Opširnije...

Sveti Valentine, čuj me!

Sveti Valentine, čuj me!

O sveti Valentine vjerujem da nisi mogao ni slutiti kada si bio još ovdje kako ćemo slaviti tvoj dan. Sigurno se smješkaš s nebesa kada nas gledaš u Valentinovskoj euforiji i laska ti što smo taj 14. veljače nazvali - Valentinovo, po tebi dragi svećeniče i mučeniče. Odsjekli su tvoju svetu...

Opširnije...

Johnnie Walker

Nova vijest

Pouke iz povijesti

Pouke iz povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku povijest, stručno i kulturno nasljeđe. Ove godine šumarska struka obilježava 250 godina...

Opširnije...

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Izbori su pred nama. PR-ovci dolaze na svoje. U izbornoj kampanji dopuštena su svakojaka lupetanja. Đapić je jednom odgovorio na upozorenje novinara na jednu njegovo predizborno obećanje: Nemojte me za to prozivati, to sam rekao u predizbornoj kampanji. Originalan je bio i Ivo Banac na ministarskom...

Opširnije...

O obitelji i nekretninama

O obitelji i nekretninama

Obitelj nije samo prirodni i temeljni oblik ljudske zajednice. Ona je u našim uvjetima presudni oblik opstanka pojedinca i društvene zajednice. Svjedoci smo osmišljenog relativiziranja njezinih funkcija, nastojanja brzog razbijanja i napuštanja obitelji mladih naraštaja. Sve to u interesu kapitala...

Opširnije...

NP Sjeverni Velebit - šume danas

NP Sjeverni Velebit - šume danas

Posljedice pasivne zaštite prirode (temeljene na mjerama zabrana) Donedavno profesionalno, a sada kao zaljubljenik u našu veličanstvenu planinu Velebit, više od dvadesetak godina redovito prolazim njezinim najatraktivnijim područjima, pa svakako i Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit. Taj kontinuitet...

Opširnije...

Crtice iz šumarske povijesti

Crtice iz šumarske povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku povijest, stručno i kulturno nasljeđe. Danas, kada kroz reprezentativnu palaču HRVATSKOG...

Opširnije...

Đuro Janči

Nova vijest

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

U prigodi svečane proslave DIJAMANTNOG JUBILEJA - 60. godine svećeničkog života i MLADE MISE održane u Navečerje Uznesenja Blažene Djevice Marije 1955. godine prof. dr. Ivan FUČEK D.I. danas slavi najljepši jubilej u ozračju svetkovine Sv. Jurja mučenika, zaštitnika i patrona đurđevečke...

Opširnije...

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

U drugoj polovini 19. stoljeća dolazi do gospodarskog i društvenog preokreta uslijed progresivne industrijalizacije hrvatskog društva. Novi izumi i strojevi sve više zamjenjuju radnika, uništava male obrtnike.

Opširnije...

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“ GRAD ĐURĐEVAC 2015. Naslovljeno na: GRAD ĐURĐEVAC gosp. Martin MAHOVIĆ Stjepana Radića 1 ĐURĐEVAC

Opširnije...

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

SLOBODA GOVORA i SLIKOVNO IZRAŽAVANJE ne može biti NEOGRANIČENA, zaogrnuta floskulom “ljudskih prava i tolerancije“. TKO TO IMA PRAVO da kroz umjetnost i satiru - KARIKATURU vrijeđa vjeru jednog naroda... KARIKATURA svojim likovnim i jezičnim izričajem šalje najjaču poruku o izokrenutim...

Opširnije...

Dado Vuks

Nova vijest

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Vjera u bolje sutra dolazi iz duboke laži prema sebi, jer kada bolje promislite oko svake svoje pozitivne misli koja vas pokreće svaki dan koji provedemo nadajući se da ova vjera za boljim sutra postoji dolazite do frapantnog zaključka da ustvari, bolje sutra je samo doslovna fraza koju sami određujemo...

Opširnije...

Prolaznost – Transorieta

Prolaznost – Transorieta

Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život...

Opširnije...

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Danas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost kune nasuprot neke održive svjetske valute, gdje je domoljublje postalo duboko precijenjena i...

Opširnije...

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 04.10.2015.-11.10.2015. Nedjelja, 04. 10. 2015. – 27. NEDJELJA KROZ GODINU         09:00 – ŽUPNA         09:00 – Mičetinac - Anđeli Čuvari - proštenje   ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 109/15 Br. 109/15*04.10.-11.10.2015.*27. NEDJELJA KROZ GODINU U ono vrijeme: Pristupe farizeji k Isusu pa ga upitaše: „Je li dopušteno otpustiti ženu?“ On im odgovori: „Što vam zapovijedi Mojsije?“...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Najnovije kolumne

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Posljednji komentari članaka

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 796 
 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska

Vrijedi pogledati

pohranjeno_u_arhivu_weba_logo