Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Kako nastaje Večernjak

Čepelovac - Kultura

Sample ImageČEPELOVAC - Gdje i kako nastaje Večernjak, kao najomiljenija i najčitanija novina njihovih učitelja i roditelja, kako se zovu ljudi koji pišu za novine, radio i TV, kakvim se formama služe da bi prenijeli istinu i činjenice o događanjima, htjeli su doznati učenici đurđevačkih područnih škola na danu projektne nastave posvećene medijskoj kulturi.
 

UGOVOR S ĐAVLOM

Razno - Komentari

Zašto se u nas snimanjem zvijezda bave paparazzi, a ne astronomi.......Imajte strpljena i pročitajte,možda prepoznate i neke naše lokalne situacije. Boris Dežulović, Kolumna Ugovor s đavlom-Globus, 3. veljače 2006. 

   

KIŠOBRAN U GUZICU

Razno - Komentari

Jedan je od naših temeljnih problema što se na ovim prostorima već dugo ne njeguje kritika ad rem, nego samo ad hominem, odnosno ne kritizira se pogrešno ili loše djelo ili postupak, pogrešna ili štetna zamisao ili namjera, nego čovjek koji ih je sročio ili pokrenuo. Zato uz svaku kritiku odmah se postavlja i pitanje tko stoji iza kritičara ili tko ga huška na tu kritiku, čime se unaprijed poništava sadržaj kritike, a traži se stvarni ili zamišljeni neprijatelj.
 

SKUPŠTINE...

Budrovac - Udruge

Udruga žena Budrovac održala je 18.02.2006. godišnju skupštinu, koja je održana u njihovim prostorijama u Društvenom domu.  Analiziran je dosadašnji rad, koji je ocjenjen kao vrlo uspješan. Žene ovog sela sudjelovale su na svim priredbama koje je organizirao Grad, te su za svoju aktivnost dobile i brojna priznanja. Uz navedene aktivnosti, angažirane su i na uređenju svog sela, sadile su cvijeće ispred Društvenog doma i kod spomenika. Uređivale su dječje igralište i priređivale zabave u Domu. Uglavnom, najaktivnija su Udruga u svojem selu. Na žalost nitko od pozvanih iz struktura Grada nije došao na njihovu skupštinu. Kao i uvijek, vjerojatno imaju dobro opravdanje.... (19.02.2006.)
   

BOŽIĆ NAM DOLAZI...

Budrovac - Područna škola

...i održavaju se razne priredbe. Čujemo da je u Domu kulture u subotu i nedjelju bilo jako lijepo. Danas 19.12.2005 u Budrovcu sa početkom u 19,00 sati počinje priredba u Područnoj školi, a izvode ju djeca iz Područne i škole iz Đurđevca, a koja su stanovnici Budrovca. Pohvale učiteljici i djeci na uloženom trudu. Dođite i vidite kako se to radi na selu. (19.12.2005.)
 

ŠALATIN LIST

Razno - Komentari

U BATINSKOJ OTKRIVENA BISTA IVANA LACKOVIĆA CROATE - U subotu 20. studenog u Batinskoj, pred ulazom u Galeriju Ivana Lackovića Croate otkrivena je njegova bista. Bistu je otkrila Ivanova udovica Ana.Ovoj svečanosti su prisustvovali mnogi Zagrepčanci, Virovci, Koprivčanci, Pitomačani i stanovnici ostalih naselja iz okolice. Skup su pozdravili i o Ivanu govorili književnica Božica Jelušićeva, mirotvorac Milorad Kovačević, teolog i pjesnik Ivan Golub iz Vatikana, predstavnik županije, načelnik općine Kalinovac Sobota te devetnaesta tajnica iz Ministarstva kulture. Iako ima tri imena, ni jedno nisam zapamtio, jer je kao komet izašla, rekla jedanaest riječi i nestala.

   

HRVATSKI NEPROFESIJSKI FILM

Razno - Kultura

Foto kino klub DRAVA - Hrvatski filmski savez - 75 godina kinoamaterizma u Hrvatskoj (1928.-2003.) Istodobno kad se u svijetu budi kinoamaterski pokret, Maksimilijan Paspa 1928. godine osnovao je kinosekciju u  Fotoklubu Zagreb, koja je 1935. godine postala samostalnim klubom (Kinoklub Zagreb). Članovi kinosekcije od 1931. godine nastupaju na međunarodnim natječajima amaterskog filma, a značajniji su nastupi 1933. u Parizu , 1935. u Barceloni (kad je održan osnivački kongres svjetske organizacije neprofesijskog filma - UNICA) i 1936. na Biennalu kinematografske umjetnosti u Veneciji (Miletić, Paspa).

 

PICOKIJADA 2005. NIJE GOTOVA..

Razno - Komentari

..ili je počela predizborna kampanja....? Naime, direktor Legende o picokima, gospodin Ružman NAVODNO je pozvao organizacijski odbor Picokijade na feštu u Kloštar Podravski. Bit će kasnije riječi o tome da je to završni radni sastanak, ali zašto u Kloštru ? Da se ne vidi da je još negdje zaostao novac od priredbe koji se treba utrošiti ? Pa završni financijski obračun je trebao već davno biti gotov !? Ili je to možda zahvala dotičnog gospodina za nominiranje za predsjednika Turističke zajednice. O tome naknadno, kad saznamo tko je platio ceh.
   

BISER DO BISERA....BISERKA....

Razno - Komentari

M. Ružman na čelu TZ-a. To je naslov članka naše dopisnice iz Đurđevca, objavljenog, danas 05.11.2005. u Večernjem listu. Doduše, već u prvoj rečenici se navodi da je dotični gospodin KANDIDAT Gradskog poglavarstva za novog predsjednika Turističke zajednice grada Đurđevca. Dakle, još nije predsjednik TZ-a. Kasnije se u članku navodi da on sada čeka potvrdu Skupštine TZ-a. To je kao nekakova formalnost. Moš mislit. Ispada da je Skupština TZ-a nekakov skup bedaka, te da ona ne može nikoga kandidirati za tu funkciju. 
 

GODIŠNJICA

Budrovac - Razno

Evo, bliži se godinu dana otkako je naš pročelnik za komunalno uređenje (ili kako se to već zove) grada Đurđevca poslao rovokopač u Budrovac da uredi pločnik ispred škole i ulaz u školu. Sve betonske ploče su uredno razvezene po raznim goričkim lokacijama, šljunak je navezen i tako je ostalo. Sve do ulaza u školu. Djeca već godinu dana prelaze preko šljunčane podloge do ulaza u školu. Toga valjda nema ni u najgorim zabitima. Briga Miška što je to javni objekt, koji zatijeva primjereno uređenje nogostupa, prvenstveno jer je škola u pitanju. I ne možete mu ništa. 
   

Ima li Đurđevac ulicu Ivana Generalića?

Razno - Komentari

Svaki grad se odužuje nacionalnim, svjetskim i svojim velikanima i zaslužnim građanima dajući njihova imena svojim ulicama i trgovima. Kako je to u Đurđevcu? Pokušali smo naći odgovor na popisu ulica i trgova grada Đurđevca.
 

KAK SE TO RADI KOD NAS !

Budrovac - Razno

Područna škola Budrovac imala je problem (pardon, još ga ima) nogostupa i odvodnje oborinske vode ispred škole. Prezentirajući taj problem u Gradu, odgovoreno je " no problem". Bilo je to u proljeće godine Gospodnje 2004. U međuvremenu, odgovorna osoba za rješavanje problema, "izdala je nalog" za rješavanje navedenog problema. Pogađate. Bila je to mala šala. I tako nam stiže jesen. Kad eto ti ekipe. Rovokopač i kamion. Uredno oni dignu ploče na kamion, odvezu ih tamo u neke gorice, sve to zatrpaju šljunkom i odu.
   

Umijeće ratovanja

Razno - Zanimljivosti

Znakovito je današnje povezivanje civilizacija u cijelom društvu. Posvuda se organiziraju različite zabave u kojima se kroz dobru knjigu, predstavu ili zakusku na gotovo neposredan način mogu upoznati različite civilizacije. One civilizacije koje su nam geografski udaljene i one koje od nas dijele još i stoljeća. Tako će Vam biti jasnije zašto smo se i mi odlučili na upoznavanje jedne daleke civilizacije na više istodobnih načina.
 

Kineski hrčak

Razno - Zanimljivosti

Vodič za sve hrčkolaike. Kineski hrčak je nalik na miša i nije toliko raširen kod uzgajivača zbog teškog uzgoja. Muški su primjerci veći od ženskih s većim vrećicama ispod vrata. Kineski hrčci moraju biti prodavani u paru uvijek istog spola. Noćna su vrsta s izraženim penjačkim sposobnostima, teško su uhvatljivi, ali kada se uhvate ugodni su u ruci. Kavez za ovu vrstu neka bude stakleni i veliki jer ova vrsta voli puno prostora. Hranite ga sjemenkama ili jabukom, mrkvom… Listovi salate se ne preporučaju jer napuhnu hrčka što za njega može biti kobno. Zemlja porijekla: Mongolija i sjeverna Kina. Životni vijek: od 2 do 3 godine. Veličina: između 10 i 12 cm                                                                      06.11.2004, Jasmina Rep

   

NAJUZORNIJA HRVATSKA SEOSKA ŽENA

Razno - Zanimljivosti

Najuzornijom hrvatskom seoskom ženom za 2004. god. proglašena je Štefica Tukša iz Kostanjevca Riječkog, Općina Gornja Rijeka, Koprivničko-križevačka županija. Štefica Tukša je volonterska načelnica Općine Gornja Rijeka, ima 38 godina, udana je i ima dvoje djece. Zaposlena je u vlastitom obrtu i računovođa je u suprugovom obrtu. Na najbolji način, ove godine,  je promicala organizacijske i tradicionalne vrijednosti hrvatskog sela. Izvor: Index. hr, 21.10.2004. ( M.Š.)
 

Smrt umjetnika

Razno - Kultura

Umro Ivan Lacković Croata! U Zagrebu je u nedjelju u 72. godini umro jedan od najvećih hrvatskih umjetnika, Ivan Lacković Croata, čovjek koji je hrvatsku naivu upisao zlatnim slovima u svjetske likovne antologije, čija se djela nalaze u najprestižnijim europskim i američkim muzejima. Samouki genije iz Batinske imao je onu vrstu biografije kao što su imali samo najveći pisci i slikari koji su se snagom vlastita talenta bez akademske katedre uzdigli na najviše stvaralačke vrhunce.

zvor - vjesnik.hr, 30.08.2004

   

MRZITELJ ŽENA

Razno - Povijest

Active Image ARTHUR SCHOPENHAUER, UČITELJ ŽIVOTNE MUDROSTI, (1788-1860) istaknuti je njemački filozof-idealist, smatran pesimistom. Naglašavao je iluzornost ljudske sreće i neizbježnost patnje, uvjetovanih “voljom za život” s njenim vječnim nezadovoljstvom (ukorijenjenim u svakom biću). Schopenhauer vidi ovaj svijet kao najgori mogući. Prema njemu, kada bi bio još samo malo gori, ne bi uopće mogao postojati. Utjehu i zaborav za ljudske patnje i užase on nalazi u umjetnosti, posebice glazbi. U politici je bio vrlo konzervativan. Bio je protivnik demokracije. Nagovještavao je sumrak zapadne građanske kulture, bio je tužan i smrknut, neki ga smatraju ženomrscem i cinikom. Schopenhaueru se, polazeći od humanističkih ideala, može štošta prigovoriti, ali sigurno ne izuzetno dobro poznavanje (većine) ljudi, nedvojbena umnost i nesumnjiva osobna moralnost. Njegov je nauk umnogome blizak budističkom svjetonazoru… 

 

Građanski "KERMES"

Razno - Politika

«Građanke i građani», pozdrav što vam ga kroz više od deset godina upućuju demokratski izabrani predsjednici naše mlade republike (dvojica), trebao bi odslikati društvenu situaciju nacije koja ustrajno (bez obzira na moguće poteškoće!) kroči naprijed. Ne daj, Bože, da bi netko posumnjao da MI nismo građani i da ne živimo u građanskom društvu. A kakvo je to građansko društvo i kakvo je to društvo europske građanske tradicije? Je li hrvatsko društvo građansko društvo i u kojem stupnju?

   

Što nam donosi "Novo vrijeme"?

Razno - Politika

Ulazak u sretnu Novu godinu ulazak je i u novo političko razdoblje (nove vlasti)? Kakva je naša situacija? Postoji li dovoljno znanja u organizaciji društva koje bi naše društvo organiziralo mnogo bolje i efikasnije nego što je to danas ?

 

Nacija i nacionalizam

Razno - Politika

Savršeno je jasno da je hrvatska nacija jedan od najkontroverznijih povijesnih fenomena u Europi. Povijesnim razvojem hrvatski narod se uzdizao i padao, taj relativno mali broj ljudi (u razmjerima europskih nacija) velikih ideala i nezamjenjivih prirodnih potencijala još uvijek nije dokazao sebe kao skupinu izvrsnih ljudi koja je sposobna pokrenuti povijest. Hoće li to učiniti sada? Nizozemska nacija koja je bila okružena velikim silama, kroz svoju povijest, imala je slične probleme kao i mi, ali su se za razliku od nas uspjeli dokazati!

   

Joomla! License Guidelines

This website is powered by Joomla! The software and default templates on which it runs are Copyright 2005 Open Source Matters. All other content and data, including data entered into this website and templates added after installation, are copyrighted by their respective copyright owners.

If you want to distribute, copy or modify Joomla!, you are welcome to do so under the terms of the GNU General Public License. If you are unfamiliar with this license, you might want to read 'How To Apply These Terms To Your Program' and the 'GNU General Public License FAQ'.

   

Stranica 64 od 65

Miljenko Šestak

Nova vijest

Još pozdrava iz svijeta robota!

Još pozdrava iz svijeta robota!

Prvo nešto iz prošlosti. Znate li da se roboti prvi puta spominju negdje već oko 7. stoljeća prije naše ere.... I to na Zapadu u grčkom mitu o Talosu brončanom mehaničkom kolosu koji je čuvao otok Kretu od mogućeg nepoželjnog upada. Mehanički je brončani kolos mogao uništavati ljude i brodove...

Opširnije...

Izlet u robosvijet

Izlet u robosvijet

Čuli ste već za tri zakona robotike Isaaca Asimova?! Vjerojatno ste čuli.... Ipak, podsjetimo ih se i promislimo o njima. Godine 1942., književnik Isaac Asimov utemeljuje, u svom djelu Runaround, tri zakona robotike: Robot ne smije naškoditi čovjeku ili svojom pasivnošću dopustiti da se...

Opširnije...

Put u svemir

Put u svemir

Jednom davno davno… 3. srpnja 1947. pokraj gradića  Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko evidentno se srušila letjelica čiji su tragovi ostavili jednu od najvećih zagonetki 20. stoljeća. Različita nagađanja o tome koje je porijeklo srušene letjelice stvorila su urbani mit...

Opširnije...

Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha

Gdje se (ne) nalazi duša? Promišljanje o izvoru života (ili mladosti)…. Složimo li se oko toga da svatko od nas ima specifičan samosvojstven osjećaj da mu se samosvijest nalazi u glavi točno na području prednjeg čeonog režnja, iza očiju, tada se pozivamo i na činjenicu da sebe doživljavamo...

Opširnije...

(Ne)Postoji li duša? Razmatranje o strahu od smrti….

Sofioterapija (sophiotherapy) - Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha  Pretpostavimo li da sasvim izvjesno znamo da je barem jedan dio nas besmrtan ili barem trajan sve ostalo u našem životu bilo bi mnogo lakše i sve bismo tegobe mnogo jednostavnije podnosili. Osobno iskustvo...

Opširnije...

Stela Kolar

Nova vijest

Dudek i ja, prijatelja dva

Dudek i ja, prijatelja dva

Ljeto je počelo i treba odlučiti kuda na more i da li u hotel, kamp ili još najbolje kod nekog prijatelja ili rodbine koji te nikada neće odbiti. U nedoumici kuda krenuti odlučila sam glavu razbistriti na selu. Dok se moji prijatelji već protežu na suncu uz obalu mora ja sam spakirala kofere i...

Opširnije...

Kao Juda

Kao Juda

Kada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao izdajnički poljubac smrti njegov um je bio pomućen pohlepom za novcem do te mjere da više nije...

Opširnije...

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi sve već na prvi pogled. Prepoznaje namještene osmjehe i uvučene trbuhe ali uvijek strpljivo i...

Opširnije...

Sveti Valentine, čuj me!

Sveti Valentine, čuj me!

O sveti Valentine vjerujem da nisi mogao ni slutiti kada si bio još ovdje kako ćemo slaviti tvoj dan. Sigurno se smješkaš s nebesa kada nas gledaš u Valentinovskoj euforiji i laska ti što smo taj 14. veljače nazvali - Valentinovo, po tebi dragi svećeniče i mučeniče. Odsjekli su tvoju svetu...

Opširnije...

Johnnie Walker

Nova vijest

Imamo Hrvatsku! Ili koliko imamo Hrvatske?

Imamo Hrvatsku! Ili koliko imamo Hrvatske?

Tvrdnja IMAMO HRVATSKU je činjenica i nepobitna istina, ali kakva? Da je stvorena tek sada u Domovinskom ratu, je najgrublja povijesna laž i uvreda generacijama hrvatskih velikana koji su je gradili i davali joj ona integrativna obilježja kroz povijest, da je od plemenskih skupina, preko naroda izrasla...

Opširnije...

O biranju ključnih državnih dužnosnika ili kako se promiću i štite interesi zemlje

O biranju ključnih državnih dužnosnika ili kako se promiću i štite interesi zemlje

Sukladno članku 45. U S T A V A REPUBLIKE HRVATSKE (pročišćeni tekst, Ustavni sud Republike Hrvatske, 15. siječnja 2014.): „Hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament...

Opširnije...

Pouke iz povijesti

Pouke iz povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku povijest, stručno i kulturno nasljeđe. Ove godine šumarska struka obilježava 250 godina...

Opširnije...

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Izbori su pred nama. PR-ovci dolaze na svoje. U izbornoj kampanji dopuštena su svakojaka lupetanja. Đapić je jednom odgovorio na upozorenje novinara na jednu njegovo predizborno obećanje: Nemojte me za to prozivati, to sam rekao u predizbornoj kampanji. Originalan je bio i Ivo Banac na ministarskom...

Opširnije...

O obitelji i nekretninama

O obitelji i nekretninama

Obitelj nije samo prirodni i temeljni oblik ljudske zajednice. Ona je u našim uvjetima presudni oblik opstanka pojedinca i društvene zajednice. Svjedoci smo osmišljenog relativiziranja njezinih funkcija, nastojanja brzog razbijanja i napuštanja obitelji mladih naraštaja. Sve to u interesu kapitala...

Opširnije...

Đuro Janči

Nova vijest

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

U prigodi svečane proslave DIJAMANTNOG JUBILEJA - 60. godine svećeničkog života i MLADE MISE održane u Navečerje Uznesenja Blažene Djevice Marije 1955. godine prof. dr. Ivan FUČEK D.I. danas slavi najljepši jubilej u ozračju svetkovine Sv. Jurja mučenika, zaštitnika i patrona đurđevečke...

Opširnije...

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

U drugoj polovini 19. stoljeća dolazi do gospodarskog i društvenog preokreta uslijed progresivne industrijalizacije hrvatskog društva. Novi izumi i strojevi sve više zamjenjuju radnika, uništava male obrtnike.

Opširnije...

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“ GRAD ĐURĐEVAC 2015. Naslovljeno na: GRAD ĐURĐEVAC gosp. Martin MAHOVIĆ Stjepana Radića 1 ĐURĐEVAC

Opširnije...

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

SLOBODA GOVORA i SLIKOVNO IZRAŽAVANJE ne može biti NEOGRANIČENA, zaogrnuta floskulom “ljudskih prava i tolerancije“. TKO TO IMA PRAVO da kroz umjetnost i satiru - KARIKATURU vrijeđa vjeru jednog naroda... KARIKATURA svojim likovnim i jezičnim izričajem šalje najjaču poruku o izokrenutim...

Opširnije...

Dado Vuks

Nova vijest

Reallity check – Croatia 12 points

Reallity check – Croatia 12 points

Razmišljam evo već para dana o istoj temi i nikako se ne mogu oteti dojmu da ovaj naš životni ciklus, pogotovo u Hrvatskoj, postaje sve više virtualni vir pokušaja i pogrešaka življenja nego stvarno kvalitetan način života. Nekoliko razloga me navelo na razmišljanje o ovoj temi, bez obzira...

Opširnije...

Podravske čakule

Podravske čakule

U svijetu državnih mostova, gradskih neovisnjaka i sveopće društvene histerije za izborom najboljih kandidata za ubiranje državne platne rente i odlučivanju o najbitnijim državnim temama - moram se osvrnuti hijararhijski, od državno bitnih tema do najvažnijih podravskih mlekarskih tema. "Plaćajmo...

Opširnije...

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Vjera u bolje sutra dolazi iz duboke laži prema sebi, jer kada bolje promislite oko svake svoje pozitivne misli koja vas pokreće svaki dan koji provedemo nadajući se da ova vjera za boljim sutra postoji dolazite do frapantnog zaključka da ustvari, bolje sutra je samo doslovna fraza koju sami određujemo...

Opširnije...

Prolaznost – Transorieta

Prolaznost – Transorieta

Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život...

Opširnije...

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Danas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost kune nasuprot neke održive svjetske valute, gdje je domoljublje postalo duboko precijenjena i...

Opširnije...

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Posljednji komentari članaka

Najnovije kolumne

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 380 
 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska
Lendava

Lendava - Slovenija

Vrijedi pogledati

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..