Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Blažok pobjegao pred radnicima

Đurđevac

natura_3Bude li slijedio jučerašnje zahtjev radnika, danas bi se trebao sastati novoizabrani Nadzorni odbor i po hitnom postupku, telefonski sazvati Skupštinu Nature Agro. Na njoj bi trebala biti samo jedna točka dnevnoga reda, izglasavanje nepovjerenja i traženje odlaska Željka Blažoka. To su zahtjevi nezadovoljnih, jučer spontano okupljenih nakon radnoga vremena, NaturaAgrinih radnika uslijedili nakon dramatičnog bijega njihova generalnog direktora Blažoka preko ograde i livada, objavljuje djurdjevac.hr.


Nakon sjednice Skupštine i izbora novoga Nadzornoga odbora negdje oko 18,00 sati Blažok nije želio izaći iz svojega automobila i razgovarati s radnicima, koji su ga dočekali pred ogradom.Vratio se u autu prema upravnoj zgradi i potom, najvjerojatnije preko ograde i livada kasnije otišao kući (radnici tvrde da je tim putem išao i Krešo Kovačević, tvrtkin direktor prodaje).

U inače zatvorenom gospodarskog dvorištu kraj silosa, te pogona mljekare i pekare, oni su od 15,00 sati spontano, po prohladnu vremenu, čekali ishod famozne Skupštine od koje su očekivali odgovore za svoju budućnost i budućnost NatureAgro. To su željeli čuti i od prvoga čovjeka tvrtke, a kako im to nije uspjelo, nakon toga su radikalizirali svoje zahtjeve i zatražili njegov odlazak. Famozna Skupština je bila sazvana, kako je najavljivano, da bi se doznalo sve o dokapitalizaciji tvrtke A-projekt.

I dok je stotinjak radnika  po prohladnu vremenu u dvorištu čekalo informacije i njen ishod, sudeći po svemu, dramatično je bilo i na sjednici. Budući da se održavala bez prisustva javnosti (ali i čelnog čovjeka financija Darka Stankira, bez savjetnika, i bez navodno zainteresiranog strateškog partnera Dominica Neme), oko 17,00 sati pred radnike je izašao Stjepan Škurdija, predsjednik Skupštine, sa Draženom Jurenom, sindikalnim povjerenikom i predsjednikom Radničkoga vijeća, te novim predsjednikom Nadzornoga odbora Antoniom Jaklinom. Uz još nekoliko dioničara oni su obavijestili okupljene radnike da su smijenjeni neki dosadašnji članovi NO (Grgac, Posek, Stankir, Pavlović) te izabrani novi.

Predsjednik NO je Antonio Jaklin, a članovi Tihomir Gregurek, Marijanka Markač, Gordana Radman, Zlatko Pavlović, Damir Grgec i Dražen Juren. Oni su zaduženi da odmah stupe u vezu s potencijalnim strateškim partnerom Dominicom Nemom, međutim na taj će susret Škurdija, Jaklin, Juren i tvrtkin pravnik Vlado Dobravec ići tek u ponedjeljak. Dobravec ga je mob.“uhvatio“ navodno negdje u inozemstvu, rekao mu da iza svega što je do sada rekao i obećao stoji , te da će izabrano tvrtkino izaslanstvo primiti u ponedjeljak. Uporni radnici su svog direktora čekali do 21 sat, a nakon što im je A. Jaklin javio da više nije u krugu tvrtke, mirno su se razišli kućama.

natura_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

natura_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.djurdjevac.hr

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 374 

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska
Lendava

Lendava - Slovenija

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..