Subota, Rujan 05, 2015

Poduzetništvo

Zbog komunalne naknade mogući otkazi u Haas-u

Đurđevac - Poduzetništvo

Haas - pressicaKomunalna naknada je ovih dana top-tema u Đurđevcu, a vrhunac je doživjela posjetom radnika HAAS-a gradonačelniku Željku Lackoviću. Zašto baš oni? ZnamO da to zvuči pomalo čudno, da radnici brinu o nečemu što je dužnost uprave poduzeća, ali im se mogući rasplet događaja nije nikako svidio te su odlučili boriti se za svoja radna mjesta.

 

Skupo plaćeno neiskustvo

Đurđevac - Poduzetništvo

13319-page-001Prošle godine kada je smijenio direktore Komunalija i Komunalija-plin, gradonačelnik Željko Lacković je objasnio da je do smjena došlo zbog sumnje u nepravilnosti u radu. Ako je sumnja dovoljna, kako će se tek nova ekipa provesti obzirom da su svojom aljkavošću Komunalije-plin oštetili za 91.460,00 kuna? Naime, Komunalije-plin su raspisale Javni natječaj za nabavu materijala i opreme na koji su se žalile tri firme, a Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave je prihvatila njihove žalbe, te naložila Komunalijama-plin da im podmiri troškove postupka u navedenom iznosu.

   

Rezultat dobrog vođenja Komunalija

Đurđevac - Poduzetništvo

voda slavinaSamo pet od 123 komunalna poduzeća ispravno obračunava cijenu vode; preostalih 118 to radi pogrešno! Zaključak je to Državnog ureda za reviziju koji je Saboru pripremio izvješće “Ekonomska opravdanost razlika u cijeni komunalnih javnih usluga” za 2012. Ispravno to rade samo komunalci u Makarskoj, Splitu, Sinju, Čakovcu i Đurđevcu, svi ostali – pogrešno, a kako je to moguće, možete više pročitati na portalu Večernjeg lista. I sada se sjetimo bivšeg direktora "Komunalija", Marijana Blažoka.

 

Besplatna radionica LAG-a Podravina

Đurđevac - Poduzetništvo

logo LAG PodravinaLAG Podravina organizira radionicu u suradnji sa Autonomnim centrom ACT iz Čakovca na temu međusektorske suradnje, a odnosi se na načine povezivanja, udruživanja i mogućnostima zajedničkog sudjelovanja na projektima javnog, gospodarskog i civilnog sektora. Pozivamo sve koji su zaintetresirani da dođu u Gradsku knjižnicu Đurđevac 05.02.2014. u 17.00 sati i saznaju više o ovoj temi. Radionica je besplatna i  namijenjena svima, a posebno udrugama, vrtićima, školama, obrtima, OPG-ovima i ostalim pravnim subjektima.

   

Pedeset godina postojanja radija

Đurđevac - Poduzetništvo

Podravski Radio - 50 godina sa Vama!Ovdje Radio Đurđevac na srednjem valu od 228, 5 metara…“ bile su to riječi tadašnje osnovnoškolke Anđelke Lenhard, u predvečerje 15. lipnja 1964. godine oko 18.00 sati s razglasa ispred crkve Sv. Jurja u Đurđevcu i sve pod budnim okom zabrinutog i uzbuđenog idejnog tvorca prvog đurđevačkog elektronskog medija, Marijana Kružića – Cice. Strah i trepet svojim zaposlenicima, ovaj „dotepenec“ iz Bjelovara uspio je okupiti skupinu mladih, ambicioznih, znatiželjnih ljudi koji su uspjeli pokrenuti životni put Radio Đurđevca. Kako bi rekla naša književnica Božica Jelušić: „Ne imati svoj radio znači zaostati u trci, biti gluhonijem u žamoru svijeta, ostati anoniman kad svi ostali teže za imenom i afirmacijom.“  To je u Đurđevcu bilo nedopustivo!

 

Quo vadis Podravski?

Đurđevac - Poduzetništvo

logo-podravski radioU vrijeme kad je medijski prostor sve zasićeniji i kad smo izloženi šarenilu najraznovrsnijih medija, koji nam često pod krinkom informacije serviraju neprovjerene podatke, tračeve, insinuacije pa i laži, u prilici smo da izaberemo što nam najviše odgovara. U mentalitetu Podravaca je da im je često bolje ono što dolazi sa strane, a ne provjereno i domaće. Često javno mnijenje kreiraju mediji, koji svoju uređivačku politiku temelje na "žutilu" i crnoj kronici, čiji vlasnici i urednici pod krinkom nezavisnosti promiču vlastite političke ambicije i pri tom "gaze" sve koji im se nađu na putu, ili im se ne sviđaju, ili su im se nečim zamjerili pa se ne ustručavaju u okvirima, koji nemaju veze s istraživačkim novinarstvom, diskreditirati pa i uništavati ljude.

   

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 510