Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Komentari

Otvoreno pismo poniženog malograđanina!

Đurđevac - Komentari

Komunalni nered Sirova Katalena 2017 001Ovim putem obraćam se kao malograđanin prigradskog naselja Sirove Katalene, a s željom da dijelom zaprljam blještavilo i sjaj velikog gradonačelnika Željka Lackovića. Odmah na početku želim napomenuti da je ovo odraz bijesa i revolta za maćehinski i nekorektni odnos Grada prema ovom prigradskom naselju. Sirova Katalena je u proteklom vremenu kažnjavana od aktualne vlasti Đurđevca u nekoliko mandata zbog rezultata izbora koji im nisu išli u prilog.

 

Novo izdanje kalendara Grada Đurđevca / Loša roba zamagljenog sadržaja

Đurđevac - Komentari

Jurjevski kalendar 001Netom prije Božića Grad Đurđevec izdao je kalendar za 2017. godinu. Svake godine u to vrijeme Đurđevčani željno iščekuju novi kalendar, a tako je bilo i ove. No, sada su mnogi od njih zatečeni i razočarani jer novi kalendar nije ispunio njihova očekivanja. Đurđevčanima se kalendar nije svidio već na prvi pogled. Čime su to sve nezadovoljni? I mi smo prelistali kalendar i utvrdili slijedeće primjedbe:

 

Grad Đurđevac ostavio u mraku svoja prigradska naselja u vrijeme blagdana

Đurđevac - Komentari

Budrovac nocu iza 24 sata 2016Đurđevac je u Novu godinu ušao blistajući od silnih žaruljica koje su bile postavljene po centru i oko Starog grada, a neke su dugo svijetlile i po danu. Lijepo, svaka čast. A sad ona „tamna strana“ priče. Prigradska naselja, kojima je komunalna naknada dignuta za 100% još 2015., ostala su u mraku. Nije koristila niti intervencija, početkom dvanaestog mjeseca, kod komunalnog pročelnika. Očito nije on taj koji odlučuje o javnoj rasvjeti, ali niti o mnogočemu drugom. Iako smo o tome već pisali (vidi OVDJE) ništa se nije promijenilo, pa smo tako morali po mraku lutati od susjeda do susjeda čestitajući im Novu godinu.

   

Velika greška vlasti u Đurđevcu

Đurđevac - Komentari

HSRAktualna vlast u Đurđevcu je dovela ni manje ni više, nego deve. Da čovjek ne povjeruje. Da,da. Ne piliće, ne kokoši, a kamoli pijetle, već deve. Da je preko dvjesto tisuća kunića ljudi Đurđevca utrošeno u neku posebnu vrstu pijetla, to bi bilo razumljivo. Pilići, pa i kokoši još nekako, ali halo -deve? Da li u višestoljetnoj borbi između Turaka i Đurđevčana je upravo ova vlast učinila kapitualaciju prekrasnog grada Đurđevca, pred navalaom Turaka. Nekada se je u Đurđevcu na svakom koraku mogao vidjeti prekrasni pijetao, a danas kao da su Turci konačno pobijedili - deve.

 

Gradonačelniče, gdje i kada je snimljena ova fotografija uz tekst?

Đurđevac - Komentari

Budrovac noću iza 24 sata - 2016.Prošli tjedan svjedočili smo medijskom uzletu gradonačelnika Grada Đurđevca, Željka Lackovića, kao najštedljivijeg gradonačelnika u Hrvatskoj. Novine, internetski portali i televizija bile su pune njegovih izjava o štednji, a jednu od njih dao je i za jutarnji.hr : „Recimo, na struji u godinu dana tako uštedimo milijun kuna - ističe i nastavlja kako se za njegova prethodnika javna rasvjeta gasila u pola noći, a danas, unatoč uštedi, radi sve do jutra.“ I doista, funkcioniralo je to izvjesno vrijeme. A sada „nagradno pitanje“ za gradonačelnika: Gradonačelniče, gdje i kada je snimljena ova fotografija uz tekst?

   

Picok u napadu na Dalmaciju

Đurđevac - Komentari

Željko Lacković 24042013

Ako dosad baš i nisu čuli za njega, na nezavisnog gradonačelnika mjesta Đurđevac Željka Lackovića Dalmatinci će vjerojatno ubuduće obratiti malo više pažnje. Gospodin se ovih dana probio na prednje stranice dnevnih novina još jednom dirljivom storijom o štedljivom lokalnom činovniku koji se bori protiv naslijeđenih kostura iz ormara tako što štedi javni novac, reže plaće vlastitoj administraciji, stavlja pod kontrolu javnu nabavu i na koncu , simbolično, umjesto automobilom dolazi na posao službenim biciklom, piše Damir Petranović za www.tportal.hr.

 

Uvedimo porez na kuće za odmor

Đurđevac - Komentari

KlijetGradonačelnik grada Đurđevca, Željko Lacković, svojski se trudi napuniti i ustabiliti gradski proračun, a o jednom načinu punjenja proračuna ovih dana je dana bilo puno izrečeno i napisano, riječ je o komunalnoj naknadi. Ne, nećemo opet o njoj, već o jednom drugom vidu financiranja jedinice lokalne samouprave, o uvođenju poreza na kuće za odmor. Zašto ne? O tome smo pisali ovdje „Prijedlog na prijedlog“ još davne 2007. godine, doduše, potaknuti sasvim nekim drugim razlozima, ali smo se teme dotaknuli i u ovom članku „Uveden porez na kuće na odmor“ iz 2012. godine.

   

Isplativa investicija?

Đurđevac - Komentari

Fiserovo 10032015 0001Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, u dopuni dnevnog reda, odlučeno je da se kupe oronuli i zapušteni objekti od Ivice Šubare u centru grada, što je na neki način i bilo najavljeno jednom prilikom u lokalnom tjedniku. Očito je da se poduzetnički planovi vlasnika nisu ostvarili najavljivanim novim objektima, ali se mora priznati da se, uz pomoć Grada, vrlo elegantno izvukao od propasti svojih građevinskih ambicija.

 

Problemi sa prijevozom učenika

Đurđevac - Komentari

skolski busGradske vlasti grada Đurđevca, preuzimanjem vlasničkih prava nad Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac, preuzele su obvezu i organizaciju prijevoza učenika iz prigradskih naselja do škole. Raspisivanjem natječaja za odabir prijevoznika za prijevoz učenika stvar je trebala biti riješena vrlo jednostavno na zadovoljstvo učenika putnika i njihovih roditelja.

   

Podravsko prokletstvo ili...

Đurđevac - Komentari

rooster znakPotaknut događajima proteklog tjedna u našoj Županiji, u dva grada Koprivnici i Đurđevcu i održavanju dviju manifestacija u istom danu, pitam se da li je ovo stvarno moguće. Ili smo zalutali u istu Županiju ili smo stvarno nesposobni i licemjerni Podravci koji neznaju dalje od nosa i od svojih bolesnih zavisti. Tri glavne manifestacije naše Županije lako je rasporediti u terminima kad se ne poklapaju, ali zbog poznatog "Podravskog prokletstva" nije ih moguće uskladiti.

 

Neobičan dopis novog pročelnika

Đurđevac - Komentari

novac-udrugeU duhu funkcioniranja Grada Đurđevca na način, koji je uveden posljednjih mjeseci i koji je potpuno nepoznat u svim ostalim jedinicama lokalne samouprave, ovih dana je na adrese udruga stigao neobičan dopis. U dopisu pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i razvojne projekte Dražen Krčmar(?) traži dostavu financijskog izvješća o ostvarenim prihodima i rashodima za 2013.g. Bilo bi dobro kada bi spomenuti pročelnik naveo u dopisu temeljem kojega zakona RH ima pravo i ovlast tražiti takvo izviješće. Nadalje traži izvješće o utrošku sredstava doznačenih iz proračuna Grada Đurđevca za 2013.g. (preslike računa, situacija i izvoda sa žiro-računa kao dokaz izvršenog plaćanja za doznačena sredstva).

   

Stranica 1 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 391 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..