Ponedjeljak, Svibanj 29, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

S ciljem poticanja ženskog poduzetništva održana konferencija „Žene u muškom svijetu“

Razne vijesti

Zene u muskom svijetu 2017 004U organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica i Kluba poslovnih žena “Alfa” Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja dana ženskog poduzetništva, danas je održana konferencija pod nazivom „Žene u muškom svijetu“, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren. Cilj konferencije bilo je predstavljanje uspješnih poduzetnica i njihovo povezivanje te rasprava o aktualnim temama i mogućnostima razvoja ženskog poduzetništva.

 

Predstavljen Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017.

Razne vijesti

Enogastro vodic 2017 009Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara glavni su partneri na projektu Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017., koji je u srijedu 24. svibnja predstavljen u vinariji Grudić. Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna, a podijeljen je u tri faze: prva je izdavanje brošure u dva oblika – Enogastro vodič Podravina i Prigorje te Enogastro vodič Podravina, druga faza je web izdanje, a treća snimanje turističkog filma o enološkoj i gastronomskoj ponudi Županije u rujnu ove godine.

   

Županiji 350 tisuća kuna od Ministarstva turizma za projekt razvoja cikloturizma

Razne vijesti

Zupaniji 350 tisuca za cikloturizam 2017 001Ministar turizma Gari Cappelli danas je s predstavnicima 14 kontinentalnih županija potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma, temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, za koji je Ministarstvo ove godine osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna. „Razvoj cikloturizma ima veliku važnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno za  jačanje njegove turističke atraktivnosti kroz stvaranje dodatnih sadržaja.“, istaknuo je ministar Cappelli.

 

Mato Zeman osvojio drugo mjesto na foto natječaju „Volim svoju županiju“

Razne vijesti

Volim svoju županiju Šibenik 2017 001U Šibeniku je otvorena izložba najboljih fotografija pristiglih na foto natječaj Hrvatske zajednice županija pod nazivom „Volim svoju županiju“ , a nagrade najboljima podijelili su predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednica stručnog žirija i profesionalna fotografkinja Mare Milin.

   

Povodom najavljene investicije župan i suradnici posjetili tvrtku Bauwerk Boen u Đurđevcu

Razne vijesti

IMG 3283mNa poziv novih vlasnika bivše đurđevačke tvrtke Haas Dom, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota boravili su u radnom posjetu tvrtki Bauwerk Boen u Đurđevcu. Vlasnici, koji su krajem prošle godine posjetili Županijsku upravu, županu i suradnicima predstavili su nove planove i proizvodnju te kazali kako ih je u Đurđevac privuklo 20-godišnje iskustvo bivše tvrtke u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima te dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji im daje stabilnost u poslovanju.

 

Najava: 4. Međunarodna umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“

Razne vijesti

Ape Adria srce naive 2017Pozivamo Vas na 4. Međunarodnu umjetničku koloniju „Alpe Adria srce naive“ koja će se održati od 19. do 21. svibnja 2017. godine u Društvenom domu u sklopu Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama. Manifestacija je sufinancirana od strane Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran, a ostali partneri su Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Muzej grada Koprivnice, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Općina Hlebine, LAG Podravina, Turističko društvo Ptuj i DLU Rifnik iz Šentjura, Folklorna grupa „Hajdenjaki“ Unterpullendorf i LIKUD te Centar za kulturu Letenye.

   

Zamjenik Sobota otvorio 19. Smotru izvornog folklora Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Zupanijska smotra folklora Kalinovac 2017 001U Društvenom domu u Kalinovcu, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije održana je 19. Županijska smotra izvornog folklora, koju je otvorio zamjenik župana Darko Sobota. Organizator Smotre bila je županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćin KUD „Grgur Karlovčan“ Kalinovac. Osim KUD-a „Grgur Karlovčan“, nastupili su:  KUD „Prigorje“ Križevci, DIF Koprivnički Ivanec, KUD „Zrin“ Legrad, KUD „Fran Galović“ Udruga žena Peteranec, KUD „Širine“ Novo Virje, KUD Ždala, KUD „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno, KUD Prugovac, DIF „Zavičaj“ Veliki Poganac, Udruga „Prekodravski zvon“ Gola, KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec, Folklorna udruga Kloštar Podravski, KUD Molve te kao gosti KUD „Sloga“ Satnica Đakovačka iz Osječko – baranjske županije.

 

Razvoj lokalne zajednice glavna tema županovog posjeta LAG-u „Podravina“

Razne vijesti

LAG Podravina 2017 001Kako bi razgovarali o važnoj ulozi lokalnih akcijskih grupa te planovima i projektima kojima će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, župan Darko Koren, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić boravili su u posjetu LAG-u „Podravina“, gdje su ih dočekali predsjednik LAG-a Branko Sobota, voditeljica Mihaela Lončar i tajnica Ivana Erhatić.

   

U Svetom Ivanu Žabno održana 14. Županijska smotra dječjeg folklora

Razne vijesti

Zupanijska smotra djecjeg folklora 2017 006Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u subotu 6. svibnja u Svetom Ivanu Žabno održana je 14. Županijska smotra dječjeg folklora. Organizator smotre bila  županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini KUD „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabno. Uoči početka Smotre, sudionicima i posjetiteljima prigodnim se riječima obratila predsjednica Zajednice Nada Šešić, koja je  ujedno i otvorila Smotru.

 

Međunarodni festival izvornih kolača „Virovska prkačijada“ okupio brojne domaće i inozemne slastičare

Razne vijesti

Virovska prkačijada 2017 027Na središnjem trgu u Virju župan Darko Koren u subotu, 6. svibnja svečano je otvorio drugi po redu Međunarodni festival izvornih kolača „Virovsku prkačijadu“.  Ova turistička manifestacija središnje Podravine zamišljena je kao smotra domaćih „prkača“ koja pored edukativnih sadržaja ima i natjecateljski karakter, a cilj joj je očuvati tradiciju pečenja sitnih starinskih kolača i izvornih recepata.

   

Nagrađena najbolja vina na 15. Županijskoj izložbi vina u Starigradu

Razne vijesti

Zupanijska izlozba vina 25 2017U organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, te uz domaćinstvo Udruge vinogradara i vinara koprivničkog kraja „Fran Galović“, u petak, 5. svibnja održana je prva večer 15. Županijske izložbe vina u Društvenom domu u Starigradu.

 

Županija inicirala sastanak o utvrđivanju statusa Park šume Borik u Đurđevcu

Razne vijesti

Obilazak Borika 2017Nakon prijedloga Koprivničko – križevačke županije i pokretanja procedure glede utvrđivanja statusa Park šume Borik u Đurđevcu i mogućnosti pokretanja zaštite temeljem Zakona o zaštiti prirode, danas je održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Grada Đurđevca i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

   

Pravovaljane liste za izbor župana i članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Izbori 2017

Logo izbori 2017Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je, prihvatilo i objavljuje sljedeće pravovaljane kandidature za izbor župana Koprivničko-križevačke županije i pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Županijske skupštine. Ovo su konačne liste i više se nitko ne može predomisliti i „seliti“ se na neku drugu listu. Pogledajte tko želi vladati Koprivničko-križevačkom županijom i dobro razmislite prije glasovanja da li oni imaju kapacitet za takvu odgovornost.

 

U Županijskoj upravi održan prijem za kandidatkinje Izbora za Miss Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Prijem kandidatkinja za mis kckzz 10 2017Kako bi im poželjeli uspjeh na natjecanju, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u srijedu, 3. svibnja održali su prijem za kandidatkinje drugog Izbora za Miss Koprivničko-križevačke županije. Župan je istaknuo važnost organizacije ovakvog događanja za promociju Županije te kazao: „Djevojkama čestitam na hrabrosti, a organizatorima na velikom trudu koji su uložili u projekt. Osim što je to sjajna promocija Koprivničko-križevačke županije, važno je naglasiti i doprinos društvenom životu zajednice.“

   

Predstavljen projekt „Što ću biti kad odrastem?“

Razne vijesti

Sto cu biti kad odrastem 2017 003Na konferenciji za medije danas je predstavljen projekt promocije deficitarnih strukovnih zanimanja pod nazivom „Što ću biti kad odrastem?“ čiji je nositelj HGK Županijska komora Koprivnica, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri, županijska Obrtnička komora te tvrtke Radnik, Rasco i Baltazar.

 

Županijska izložba vina održat će se 5. i 10. svibnja

Razne vijesti

Najava izložbe vina 2017 003Organizacijski odbor 15. po redu Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije u utorak, 25. travnja održao je svoju drugu sjednicu gdje je usvojen hodogram aktivnosti te je dogovoreno kako će se Izložba održati 5. i 10. svibnja, uz domaćinstvo Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“.

   

Župan i zamjenik Sobota uručili priznanja za najljepše vuzmene košarice

Razne vijesti

Vuzmena košarica 2017 034Župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc u utorak, 25. travnja, održali su prijem za sudionike „Vuzmene košarice“, koja je dio projekta „Pisanica od srca“. Župan je pohvalio interes djece iz vrtića i osnovnih škola koji su izradili prava mala umjetnička djela i time pokazali kako su najbolji čuvari običaja svog kraja.

 

Prijave za Dane travnjaka otvorene do 24. travnja

Razne vijesti

Dani travnjaka 2017Dani travnjaka ove će se godine održati od 5. do 7. svibnja, a sva poduzeća, obrti i OPG-ovi koji se žele predstaviti na manifestaciji mogu se prijaviti do 24. travnja putem ove prijavnice. Riječ je o jednoj od značajnijih sajamskoj priredbi u Republici Hrvatskoj te najvažnijoj manifestaciji u Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje te ostalog poduzetništva s posebnim naglaskom na ruralni razvoj.

   

Fotografije izložbe „Ususret Uskrsu“ i prilog o „Pisanici od srca“ obišli svijet

Razne vijesti

Pisanice od srca Koprivnica 2017Projekt županijske Turističke zajednice „Pisanica od srca“, iz godine u godinu privlači sve veći interes medija. Novinarska ekipa Reutersa tijekom snimanja priloga o projektu „Pisanica od srca“ snimila je i fotografije izložbe velikih pisanica „Ususret Uskrsu“ koje su objavile medijske agencije diljem svijeta, između ostalih indonezijski i grčki CNN. Iz županijske Turističke zajednice poručuju kako su iznimno zadovoljni pozornošću medija, koja će uvelike doprinijeti promociji Koprivničko-križevačke županije, samog projekta te naivne umjetnosti.

 

Sretan Uskrs!

Razne vijesti

Sretan Uskrs 2017Uskrs je simbol novog života,

a Kristovo uskrsnuće daje nam nadu, uz poziv na žrtvu za bližnjega.

Neka nam blagdan Uskrsa donese mir i blagoslov.

Budimo radosni u zajedništvu, ljubavi i opraštanju.

Sretan vam Uskrs!

želi

Verica Rupčić

Predsjednica Županijske skupštine

   

Sretan Uskrs!

Razne vijesti

cestitka2017uskrsKKZ-1

Drage sugrađanke i sugrađani,

Blagdan Uskrsnuća Isusa Krista najveći je kršćanski blagdan koji simbolizira svjetlo i vjeru u život, rađa novu nadu i optimizam te predstavlja putokaz i ohrabrenje u vremenu svakodnevnih izazova.

Uskrsna vjera otvara srce Božjoj milosti koja čovjeka oslobađa od straha te mu u duhu kršćanskog zajedništva pruža sigurnost u bolju budućnost.

Neka se radost i toplina koju Uskrs donosi zadrži u Vašim obiteljima kroz cijelu godinu.

Sretan, mirom ispunjen i blagoslovljen Uskrs želi Vam

Župan Darko Koren i Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije.

 

Održana svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Svecana sjednica Zupanijske skupstine 13042017 001Svečanom sjednicom Županijske skupštine, 13. travnja u dvorani Domoljub u Koprivnici, obilježena je 24. obljetnica postojanja i rada Koprivničko-križevačke županije. Na početku sjednice, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić pozdravila je okupljene te se osvrnula na najvažnije odluke Županijske skupštine u proteklih godinu dana, ali i na rad članica i članova Skupštine u ovom mandatnom razdoblju.

   

Pisanica od srca i u Berlinu

Razne vijesti

Pisanica od srca u Berlinu 2017 011Povodom blagdana Uskrsa, delegacija Koprivničko-križevačke županije poklonila je gradu Berlinu veliko uskršnje jaje koje su u maniri naive oslikali umjetnici Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček. „Pisanica od srca“ postavljena je u berlinskom Zološkom vrtu, najstarijem zološkom vrtu u Njemačkoj, čiji će ulaz krasiti do kraja travnja ove godine, a zatim će biti pohranjena na prikladno izložbeno mjesto.

 

Sretan Vam Dan Koprivničko-križevačke županije!

Razne vijesti

Dan zupanije cestitka 2017Drage sugrađanke i sugrađani,

čestitamo Vam 24. obljetnicu Koprivničko-križevačke županije.

Dužnost nam je da svojim radom, znanjem i zajedništvom našu zajednicu učinimo materijalno i duhovno bogatijom za sve nas, kao i za buduće naraštaje.

Sretan Vam Dan Koprivničko-križevačke županije!

Župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić

   

Stranica 1 od 4

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 28.05.2017.-04.06.2017. Nedjelja, 28. 05. 2017. – SEDMA VAZMENA NEDJELJA           09:00 – ŽUPNA           10:00 – Mičetinac...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 195/17 Br. 195/17*28.05.-04.06.2017.*SEDMA USKRSNA NEDJELJA    “Radujte se kao zajedničari Kristovih patnja da i o Objavljenju njegove slave mognete radosno klicati.“ (Iz Prve Petrove poslanice)...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 642 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..