Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Sveta Ana

Oslikavanje pisanice u Svetoj Ani

Razno

Sveta Ana 2016 005U sklopu obilježavanja Dana Svete Ane u prigradskom naselju Grada Đurđevca, Svetoj Ani, 30.srpnja 2016. organizirana je likovna radionica na kojoj se oslikavala velika pisanica, koja će krasiti javne prostore mjesta. Pisanica je pribavljena uz pomoć Turističke zajednice Grada Đurđevca i Turističke zajednice Koprivničko križevačke županije, a oslikavali su je članovi Udruge „Peski-Art Đurđevac“ Zdravko Šabarić , Mirko Horvat i Franjo Mihočka.

 

Fotografije mistične Sv. Ane

Razno

Sv Ana 2014 025Kad se brežuljci oko Sv. Ane zabijele i prekriju snijegom, mala Sv. Ana postaje veliko podravsko skijalište i sanjkalište za rekreativce i djecu. I dok odzvanja smijeh djece i zvonca saonica, mala Sv. Ana ne gubi svoj mir. Stoga je, u današnje vrijeme brzine, buke i stresa, teško odoljeti pozivu Svetojančana da se u miru i ljepoti prirode, čovjek sretne sam sa sobom i svoj spokoj podijeli s najdražima. Umjetnička duša koja je snimila priložene fotografije je Dario Lepoglavec i neka vam one budu poticaj da posjetite ovo prekrasno mjesto.

   

Održana je radionica izrade zmajeva

Razno

zmajevi_svana_19062011_08Ove nedjelje, 19. lipnja 2011., u prigradskom naselju Sveta Ana pokraj vodenice održana je radionica izrade zmajeva. Na radionici je sudjelovalo desetak učenika i učenica četvrtog razreda. Djeca su vrlo uspješno izradila svoje zmajeve koje su ponijeli kući kao i nove ideje o tome kako izraditi zmaj i kako usavršiti tehniku letenja zmaja. Radionicu su inicirali umjetnici Željka i Darko Vilupek koji se bave izradom vitraja te će uskoro preseliti u Svetu Anu. U organizaciji i realizaciji radionice sudjelovali su učitelj Tehničke kulture Milan Kos i učiteljica razredne nastave Vesna Šijak iz OŠ Grgura Karlovčana, Zajednica tehničke kulture i Društvo športske rekreacije Sveta Ane.

 

Radionica izrade zmajeva u Sv. Ani

Razno

papirnati_zmajPozivamo Vas na radionicu izrade zmajeva koja će se održati u nedjelju 19. lipnja 2011. u 10,00 sati u prigradskom naselju Sveta Ana. Zmajeve će izrađivati učenici 4. razreda, a pozivaju se svi zainteresirani da dođu na ovu radionicu nakon koje slijedi puštanje izrađenih zmajeva. Radionicu organiziraju: OŠ Grgura Karlovčana, Zajednica tehničke kulture, Društvo športske rekreacije Sveta Ana i Udruga žena „Svetojanke“. Zmajeve možete izraditi i sami i donijeti u nedjelju u Svetu Anu prema slijedećim uputama:

   

Ratovao do 1996. pa pobjegao

Razno

zdenko_ferencak

Ratovao do 1996. pa pobjegao - sada nema nikakva prava. - Državi sam u Domovinskom ratu dao svoje najbolje godine, a sada od toga nemam ništa – žali se Zdenko Ferenčak (38) iz Svete Ane pokraj Đurđevca.

Tvrdi da je 1996. godine napustio svoju postrojbu pet dana prije roka, i to zbog psihičkih problema. Zbog toga je nečasno otpušten iz HV-a, iako je, kako tvrdi, ratovao još od 1991. godine na bojišnicama u Pakracu i Dubrovniku. – U ratu sam bio pričuvni policajac, a negdje 1996. godine zbog ratnih strahota koje sam proživio pokušao sam suicid. Uskoro sam se ipak prijavio u Gromove u Sisku, no nisam više mogao izdržati i pobjegao sam – ispričao je Ferenčak za vecernji.hr.

 

Vjerska staza u Svetoj Ani

Razno

Turistička ponuda Svete Ana obogaćena je još jednom atrakcijom, vjerskom stazom koju su prilikom otvorenja posvetili Ivan Herega, župnik iz Gole i Mario Filipović, kapelan u Donjim Mostima. Staza je duga šest kilometara i ima četiri postaje, polazišnu, Crkvu svete Ane te kapele Marije Lurdske, Blažene Djevice Marije i svetog Antuna. Uz izgradnju novih kapela Marije Lurdske i Blažene Djevice Marije za koje je bio zadužen Josip Račan, mještani Svete Ane su kroz nedavne radne akcije uredili i okoliš kako bi prilikom obilaska vjerske staze do izražaja došle sve ljepote njihovog mjesta.
   

Dani Svete Ane

Razno

Sveta AnaUdruga 'Svetojanke', Društvo za športsku rekreaciju i Mjesni odbor od sutra kreću u obilježavanje Dana Svete Ane. Do 26. srpnja, blagdana svete Ane, nebeske zaštitnice najmanjeg i turistički najpoznatijeg đurđevačkog prigradskog naselja, Svetojančani će prirediti nekoliko prigodnih okupljanja, a predsjednik tamošnjeg Mjesnog odbora Ivan Pajtak je pojasnio da u njima žele pokazati sve svoje posebnosti, a posebno one vezane uz gastronomiju, te ljepotu prirode. Sutra će tako  đurđevački gradonačelnik Slavko Gračan u 15 sati i službeno otvoriti vidikovac na vrhu skijaško-sanjkaške i poučne staze.
 

Turistički vidikovac

Razno

VidikovcZavršeni su radovi na svetojanskom vidikovcu. Već ranije postavljena drvena građevina, s koje se pruža lijep pogled na veći dio Podravine i Bilogore, dobila je krovište. Predsjednik MO Ivan Pajtak je nakon uspješnoga posla njegovo postavljanje dizalicom na najvišem brdu iznad Svete Ane i na 25 metara visoko postolje ocijenio kao pravi mali građevinski pothvat, razmjeran ljepoti prizora koji će se pružati izletnicima. Sveta Ana je, zahvaljujući svojim vrijednim mještanima, dobila još jedna razlog da je se ne zaobilazi.
   

Novi predsjednik

Razno

racanAntonio Račan novi je predsjednik Društva športske rekreacije Sveta Ana. Izabran je jučer na redovnoj Izbornoj skupštini, na kojoj je analiziran dvogodišnji rad Društva koje je uz članove Vijeća Mjesnog odbora i Udruge žena "Svetojanke" te uz pomoć Turističke zajednice i Grada Đurđevca uspjelo bitno promijeniti život i pokrenuti brojne aktivnosti u tom, najmanjem đurđevačkom prigradskom naselju. Društvo športske rekreacije Sveta Ana okuplja 60-ak članova, od kojih 30-ak vrlo aktivnih. 
 

NOVI LJUDI

Razno

 Antonio Račan novi je predsjednik Društva športske rekreacije Sveta Ana. Izabran je jučer na redovnoj Izbornoj skupštini, na kojoj je analiziran dvogodišnji rad Društva koje je uz članove Vijeća Mjesnog odbora i Udruge žena "Svetojanke" te uz pomoć Turističke zajednice i Grada Đurđevca uspjelo bitno promijeniti život i pokrenuti brojne aktivnosti u tom, najmanjem đurđevačkom prigradskom naselju. Društvo športske rekreacije Sveta Ana okuplja 60-ak članova, od kojih 30-ak vrlo aktivnih.
   

Filmske večeri i Martinje

Komentari

 Nije tome tako davno kada smo u Svetoj Ani održavali filmske večeri. Prošlo je svega 30 godina od povremenih posjeta filmskih režisera Svetoj Ani. Istina to nije dugo trajalo jer je došlo do nesporazuma kada su Svetojančani tražili da gostuje tada popularni Edo Peročević, što smo bez problema obećali, ali obećanje nismo izvršili. Razočaranje je bilo tako snažno da je priredba zauvijek ukinuta. U to vrijeme je Edo bio na Radio Zagrebu i obećao doći, pa kada smo došli po njega otkazao je, jer je dobio dežurstvo, što u Svetoj Ani nismo mogli dokazati.
 

1. DAN ZLEVANKE

Razno

 Na prvom 'Dan zlevanke', novoj gastro-turističkoj priredbi u đurđevačkom Mjesnom odboru Sveta Ana, brojni posjetitelji nekoliko su puta uvećali to slikovito mjestašce. Održana na poticaj Turističke zajednice grada Đurđevca i u sklopu bogatog programa kojim Svetojančani po prvi puta obilježavanju Dan naselja, na prostoru oko vodenice vrvilo je posjetiteljima, a domaći mužikaši su dodatno začinili ugodu druženja uz vodenicu, njene mlinski kotače i slatki starinski kolač zlevanku. Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je za sve dovoljno, jer kaže predsjednica Udruge žena 'Svetojanke' Katica Račan, 15-ak članica pripremalo je kolače od ranih jutarnjih sati.
   

ZA SKIJAŠKU STAZU -150 TISUĆA EURA

Sport

Grad Đurđevac treba oko 150.000 eura za izgradnju skijališta u Svetoj Ani, prema idejnom projektu koji predviđa stazu dugu 442 metra, sa 65 sidra za transport skijaša i kapacitetom žičare za 350 osoba na sat, široku 426 metara i visinske razlike od 65 metara. Terene budućeg rekreativno-skijaškog centra razgledali su predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak i direktor Svjetskog skijaškog kupa 'Snježna kraljica' Reno Fleis, u pratnji đurđevačkog gradonačelnika Mladena Roštana i predsjednika Turističke zajednice Grada Marijana Ružmana.
 

Novi mostovi

Razno

Đurđevačko prigradsko naselje Sveta Ana ovih je dana veliko radilište. Očišćeno je i prošireno korito vodotoka Anskog, pa je naselje dobilo još jedno manje jezero, a izgrađena su i proširena dva mosta. Radove vrijedne 120.000 kuna financirale su Hrvatske vode, Hrvatske šume, Ina i Hrvatske ceste.
   

Proslava u Sv. Ani

Razno

Povodom crkvenog goda Svete Ane u prigradskom naselju Sveta Ana održana je dana 29.07.2007. godine cjelodnevna zabavno - kulturno - sportska proslava. Brojni gosti gostoljubivih domaćina mogli su uživati u obnovljenoj vodenici, te u prekrasnoj prirodi malog pitoresknog mjesta ili su mogli svjedočiti ''spektakularnoj'' utakmici u odbojci na pijesku između Uprave Grada Đurđevca, na čelu s gradonačelnikom Mladenom Roštanom i Mjesnog odbora Svete Ane s predsjednikom Ivanom Pajtakom. Zabava uz pjesmu i ples trajala je do kasno u noć. www.djurdjevac.hr
 

OBNOVLJENA VODENICA U SV. ANI

Komentari

U subotu, 21.srpnja 2007. u 18 sati, svečano je puštena u pogon obnovljena vodenica u Sv.Ani. Za taj događaj vrijedan divljenja i pažnje doznao sam s internetske stranice Dušana Tončića. Na službenoj stranici grada – ništa. Od gospodina Marijana Ružmana, predsjednika Turističke zajednice grada Đurđevca, koja je u suradnji s Mjesnim odborom Sv.Ane obnovila vodenicu, doznao sam koje su važne osobe iz političkog i društvenog života bile prisutne na ovoj dobro i lijepo organiziranoj svečanosti.
   

NE ODUSTAJE SE OD SKIJALIŠTA

Sport

Da TZ Grada Đurđevca, njegova Zajednica sportova i MO Svete Ane, ne odustaju od izgradnje skijališta na padinama oko ovog malog i slikovitog đurđevačkog prigradskog naselja, potvrdio je jučerašnji ponovni posjet Renoa Fleisa, direktora Svjetskog kupa "Snježna kraljica", budućim skijaškim terenima na području Koprivničko-križevačke županije.
 

SKIJANJE I SANJKANJE

Sport

Stanovnici Svete Ane pripremaju terene za skijanje i sanjkanje za djecu i rekreativce. Navodno se nabavlja i vučnica. Sve se to nalazi u blizini društvenog doma u kojem će se pripremati vrući čaj. Problem je u tome što je staza okrenuta na jug, pa bi ju sunce brzo moglo uništiti. Ali, kako predlaže predsjednik đurđevačke Turističke zajednice, "...mogli bismo uz malo svjetla imati i noćne vožnje po čvrstom snijegu." (02.12.2006.)
   

JOŠ LIJEPIH VIJESTI

Razno

Kako saznajemo, stanovnici naselja Sv. Ana primili su se posla. Uređuju svoje vodene površine (zavidimo im na potoku), na kojima će jednog dana niknuti vodenica. Prava pravcata. Svašta oni tamo planiraju. Samo neka bude što prije, da imamo kuda odlaziti na izlete...:) (26.09.2006.)
 

NAŠE MALO MISTO

Razno

Uz tišinu, izvorsku vodu, čist zrak i mir
SVETA ANA - Desetak svetojanskih Ana jučer je blagdan Sv. Ane i svoj imendan slavilo u krugu svojih obitelji. Imendan svojega naselja - Svete Ane - zajedničkom će misom, proščenjem, izložbom ručnoga rada i odbojakaškim susretom seoskih odbojkaških legendi i njihovih unuka, proslaviti u nedjelju.
   

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 423 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..