Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Knjižnica

Sportska radionica

Novosti

Sportska radionica 2015 Sportsku radionicu vodili su Lidija Ormanec i Danijel Domišljanović, a na jutarnjoj temperaturi od 30 i nešto stupnjeva Celzijusevih, okupilo se na studijskom odjelu Gradske knjižnice isto toliko djece. Tema je bila sportska, a kategorija orijentacijsko trčanje. U uvodnom predavanju djeci je objašnjeno što je to orijentacijsko trčanje, tko sve može sudjelovati i kakva sve natjecanja postoje. Djeca su jedva čekala da počne utrka, a poligon za orijentacijsko trčanje nalazio se oko osnovne škole.

 

Izazovi roditeljstva

Novosti

predavanje_psihologija_2011_02Jučer, 13. rujna 2011., u Gradskoj knjižnici Đurđevac održalo se prvo od jesenskih predavanja - radionica županijskog Obiteljskog centra u projektu „Izazovi roditeljstva“. Predavanje s temom“ EMOCIONALNI I SOCIJALNI RAZVOJ DJETETA – KAKO POTICATI EMOCIONALNU INTELIGENCIJU“ izazvalo je veliki interes i odaziv građana, a održala ga je Renata Glavica, dipl. psiholog. Preostale tri radionice održati će se svakog drugog utorka u mjesecu a polaznici će dobiti potvrdu o prisustvovanju.

   

Ljestve od svile

Novosti

ljestve_od_svileSa zelenim vjetrom i sunčanom zrakom, Gradska knjižnica Đurđevac, poziva Vas na zajedničko listanje Stihozbirke / Slikopisanke LJESTVE OD SVILE i ujedno na otvorenje izložbe eko fotki Božice Jelušić i Andreje Dugina. Ovo kulturno druženje možete konzumirati u petak 17. rujna 2010. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, a očekujemo Vas tamo u 18,00 sati.
 

Mali diplomci

Novosti

mali_diplomciU četvrtak je Gradskoj knjižnici u Đurđevcu završila igraonica za starije predškolce. Budući prvačići: Anina Vrabec, Luka i Lucija Perčulija, Leonora Stankić, Tea Strunjak, Alenka Ščerbek, Dado Prilika, Ana Bajsar, Martina Spitek, Maja Vidović, Dora Krznarić, Mateja Tomec, Mario Dergez, Petar Dolenec, Minja Banjac i Fabijan Odobašić dobili su diplomice za uspješno pohađanje kreativnih radionica – igraonica. Isto tako su završene i filmske srijede i dokumentarci koje su djeca gledala i kasnije pravila plakate o odgledanom, a i računalne igraonice koje su se održavale ponedjeljkom.

   

Oslikavanje tanjura

Novosti

oslikavanje_tanjura_7Zadnja radionica Ljeta u knjižnici 2010. Gradske knjižnice Đurđevac, po vedrom i sunčanom vremenu, održana je u prekrasnom vrtu obitelji Živko. Dočekala nas je domaćica, Andreja Živko i njena djeca Andrija i Ela. Prvo nam je pokazala svoj atelje, zatim sobe gdje skuplja i čuva etno blago. Vidjeli smo stare slike, knjige, odjeću, različite predmete, itd. A vani, u hladu velikog oraha čekala su nas dva, već postavljena stola s tanjurima i ubrusima, bojama i kistovima.  Andreja nam je pričala kako je nekada njezina baka iznajmljivala tanjure i pribor onima koji su imali svadbe, a budući da se to danas više ne radi, mi smo  oslikavali te tanjure.

 

Radionica iznenađenja

Novosti

radionica_4Ja neću biti vuk naziv je lutkarske predstave Verice Coffoue, koju su izveli polaznici ljetnih radionica. Nastavak je to ranijih kreativnih radionica koju su vodili Sanja i Zoran Vidaković, izrade malog kazališta i lutaka zijevalica. Tako su se našli vuk i lisica, Miki i Mini Mouse, ježić i zeko i djevojčica Ana u lutkarskoj predstavi održanoj, i ovoga puta na studijskom odjelu Gradske knjižnice Đurđevac, jer je dječji odjel bio premalen. U publici koja je ispunila cijelo gledalište, bili su tate i mame, bake i braća, i poneka teta. Izvedba je bila uspješna, dinamična, te je zaokupila svu pozornost gledateljstva.

   

Etno igre

Novosti

etno_igre"Ljeto u knjižnici" je ovog puta djeci prezentiralo etno-igre. Djeca su se podijelila u dvije ekipe, zeleni i narančasti, svaka ekipa po 7 natjecatelja.  Natjecali su se u 5 igrica. Prva igrica  je bila nošenje jaja u žlici. Pobijedila  je zelena ekipa. Druga igra je bila skakanje u vreći oko polica. Zelena ekipa povela je s dva boda. U trećoj igri, trčanje u paru s jednom zajednički zavezanom nogom. Narančasta ekipa smanjila je vodstvo zelenih. U četvrtoj igri krunjenje kukuruza, rezultat se izjednačio. Peta igra bila je odlučujuća. Trebali su sagraditi bunar od oklasaka (kocenja). Spretnija je bila ekipa zelenih koji su sagradili veći bunar.

 

"Mobili" u knjižnici

Novosti

mobili_5Ljeto u knjižnici dječjeg odjela Gradske knjižnice Đurđevac već je dobrano poodmaklo, a zbog velikog interesa djeca (i sad već malenog dječjeg odjela) većina radionica se održava na studijskom odjelu. U radionici mobila, voditeljice Blaške Lenardić, djeca su izrezivala leptire i vjetrenjače, te ih vezala na kartonski krug. Trebali su podjednako rasporediti leptire da budu u ravnoteži i da jedna strana mobila „ne visi“. Izložbu mobila možete pogledati u izlogu dječjeg odjela.

   

Učili smo kaligrafiju

Novosti

kaligrafija_2U petak 30. srpnja u knjižnici je održana još jedna u nizu radionica u sklopu programa Ljeto u knjižnici 2010. Djeca s dječjeg odjela s voditeljem radionice Zdravkom Šabarićem okušala su se u kaligrafiji – umijeću lijepog ispisivanja slova. Pisali su guščjim perom, tradicionalnim kineskim kaligrafskim kistovima i tintom. Puno dva sata radionice protekla su u trenu.

 

Lutke zijevalice

Novosti

lutkari_10U petak, 23. srpnja, u Gradskoj je knjižnici održana još jedna u nizu kreativnih radionica za djecu u sklopu programa Ljeto u knjižnici 2010. I ovog petka voditelji radionice su bili Sanja Flajs Vidaković i Zoran Vidaković, a radile su se lutke za naše malo kazalište nastalo na posljednjoj radionici. Lutke „zijevalice“ napravljene su od papira i odmah upotrijebljene. A da bi bilo sve interesantnije, cijela se priča završava tek 20. kolovoza na „RADIONICI IZNENAĐENJA“ na koju će biti pozvani djeca i roditelji.

   

Naše malo kazalište

Novosti

malo_kazalisteZavršila je još jedna radionica u Gradskoj knjižnici na kojoj se gradilo kazalište. Budući da je za izradu kazališta potreban velik prostor, tako se i grupa razmila po svim odjelima Gradske knjižnice Đurđevac. Na dječjem odjelu izrađivala se konstrukcija kazališta, gdje su djeca pilila drvene dašćice  za kartonsku kunstrukciju, a zatim dobro zalijepili dijelove pod budnim okom učiteljem  Zorana Vidakovića. U međuvremenu je druga grupa bila na studijskom odjelu s profesoricom Sanjom Flajs Vidaković gdje su izrezivali novinski papir za kaširanje konstrukcije kazališta i izrađivali i bojali natpis NAŠE MALO KAZALIŠTE.

 

Izrada vitraja

Novosti

izrada_vitrajaTema druge radionice Ljeta u knjižnici 2010. bila je izrada vitraja koju je vodila knjižničarka iz Bjelovara Tatjana Kreštan. Na papirnate modele cvjetova djeca su lijepila paus papir u boji (koji je zamijenio staklo).  Drugi dio su prelijepili modelom cvijeta te su tako dobili prekrasan cvjetni vitraj. Izložba cvjetnih modela vitraja nastalih u ovoj radionici mogu se vidjeti u hodniku ispred dječjeg odjela. Za ovu i sve druge radionice jako je velik interes, te je većina već popunjena, a održavaju se u prostoru Studijskog odjela, jer je Dječji odjel knjižnice postao "premalen".

   

Novo u ponudi knjižare

Novosti

Ogrlica sa naušnicamaU knjižari Školska knjiga u ulici Stjepana Radića 38, u ponudi je novi asortiman proizvoda. Radi se o kvalitetnoj bižuteriji za mlade i odrasle. Dio budućeg asortimana je već u prodaji i možete se uvjeriti u kvalitetu i niske cijene. Asortiman će se svakim tjednom dopunjavati, tako da možete kupiti nakit za svaku priliku. U nastavku pogledajte nekoliko proizvoda koje knjižara nudi...
   

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 417 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..