Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima uljane repice! 15.09.2016.

Savjeti

Uljana repica na području naše županije nalazi se, ovisno o rokovima sjetve, u razvojnim fazama od razvijenih kotiledona do razvijenih 4-5 pravih listova. Obilaskom polja uljane zabilježena je pojava kupusnih buhača (Phyllotreta sp.), repičinog crvenoglavog buhača (Psylliodeschrysocephala) te repičine ose listarice (Athalia colibri) u zanačajnom broju.

 

Obavijest ratarima! 02.09.2016.

Savjeti

Suzbijanje korova u uljanoj repici može se provesti prije sjetve, nakon sjetve ili nakon nicanja uljane repice.

Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova prije sjetve uz obaveznu inkorporaciju dozvoljen je herbicid Devrinol 45 FL.

 

Za proizvođače jabuke i kruške 31.03.2015.

Savjeti

Jabuke i kruške na području naše županije nalaze su u razvojnoj fazi mišje uši ili otvorenog prvog lista. Prognostičari u nastavku tjedna te za vikend najavljuju promjenjivo vrijeme s kišom te su moguće infekcije uzročnikom krastavosti jabuke i kruške (Venturia inaequalis).

   

Za proizvođače jabuke i kruške 23.03.2015.

Savjeti

Jabuke i kruške na području Koprivničko-križevačke županije nalaze se u fazi otvaranja vršnih pupova i pojave prvih listića.

Nakon provedene rezidbe, voćarima preporučamo da obave zaštitu nasada jabuka i krušaka nekim od pripravaka na osnovi bakra (Modra galicaNordox 75 WGKupropin,Cuprocaffaro 50 WPRame Caffaro 32 WPNeoram WGChampion, Champion flow SC, Cuprablau ZBordoška juha Caffaro 20 WP, Bordoška juha 20 WP-Manica).

 

Obavijest poljoprivrednicima

Savjeti

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Koprivničko-križevačke županije. Akcija “Prateći list” namijenjena je poljoprivrednim gospodarstvima koja trebaju prateći list kao dokaz da otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodare na Zakonom propisani način.

   

Za proizvođače jabuke 08.09.2014.

Savjeti

Tijekom mjeseca kolovoza agroklimatske stanice na području Koprivničko-križevačke županije zabilježile su oko 160 litara kiše po četvornom metru, a samo u prvih sedam dana mjeseca rujna zabilježeno je čak 110 litara kiše po četvornom metru. U periodu od 1. do 5. rujna zabilježeno je više od 80 sati neprekidnog vlaženja biljnih organa uz srednju dnevnu temperaturu 15°C. U takvim su uvjetima omogućene infekcije plodova jabuka uzročnikom krastavosti plodova (Venturia inaequalis). Pojavu pjega na plodovima možemo očekivati još u voćnjaku, prije berbe, ali i u hladnjači tijekom perioda skladištenja.

 

Obavijest vinogradarima 30.05.2014.

Savjeti

Počela je cvatnja ranih sorata vinove loze pa upozoravamo vinogradare na vašnost provođenja zaštite od najvažnijih bolesti.

   

Stranica 1 od 20

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..